Du læser nu
Husprojektet – lidt om økonomien..

Husprojektet – lidt om økonomien..

nybolig-bolig-app-12-of-23

annonce

Klassisk søndag på Kajen igår – ud over udpakning og oprydning, bød dagen også på høj knold, slap strik, leggings og husdrømme flankeret af inspirationskataloger, boligsiden (kom nnuuuuuu med den rigtige grund!!!), Pinterest og overtegnede plantegninger. Jeg er stadig helt overrasket over jeres store interesse i vores husprojekt, men det er kun hyggeligt, for jeg er notorisk dårlig til at skrive om ret meget andet, end det min bevidsthed nu engang har valgt og gå i cirkler om en momemt. Lige for tiden er det så absolut det der hus. Og drømmene herom.

Nuvel. Noget af det første man sådan skal tage stilling til, når man går med sådan nogle husbygge-drømme er om drømmene overhovedet er realistiske – eller om det hellere skal være næste-næste gang man skal flytte, så man kan bruge nogle år på at få skrabet nogle knaster sammen. En ikke helt uvæsentlig faktor i dét regnestykke er værdien af ens nuværende bolig – eller for os, værdien af Kajen.

nybolig-bolig-app-2-of-23

Jeg købte Kajen i sommeren 2012, og selvom det nok er gået de færreste forbi, at det Københavnske boligmarked kun er gået én vej siden da, så har jeg ikke rigtigt haft nogen som helst idé om, hvor meget jeg egentlig har tjent på min bolig-investering… Omvendt virker det også lidt offensivt, at begynde at engagere ejendomsmæglere til at komme ud og vurdere, for vi er jo ingenlunde i nærheden af at skulle sælge – der kan godt gå både hele og halve år før vi overhovedet når til at skulle sætte Kajen til salg (set i lyset af, at der lige skal bygges et helt hus, før vi flytter nogen steder).

Tilgengæld havde vi rigtigt meget brug for et estimat på hvilken friværdi vi sad på og gerne et estimat, der tog lidt flere faktorer ind i beregningen end den gennemsnitlige kvadratmeterpris lejligheder handles til i området, for vi synes selvfølgelig  at vores lejlighed er noget heeeeelt særlig (… med den smukke vandudsigt, den vestvendte altan, privat parkering, det nye køkken og bla bla blaaa.. haha.. Tænk hvis man bare kunne supersize Kajen, så var vi nok aldrig flyttet herfra;) ).

nybolig-bolig-app-11-of-23

Og hér kom Nybolig’s nye bolig-app BoligVærdi ind i billedet – hér kan man nemlig indtaste sin adresse, uploade nogle billeder og knytte nogle kommentarer til lejligheden(fx at man har vildt flot vandudsigt, altan, vestvendt beliggenhed, privat parkering, nyt køkken og fik jeg sagt altan? Heh.. #stopdigselvAgurk). Inden for 24 timer (på hverdage) får man så et estimat på værdien af ens bolig tilsendt – det er naturligvis ikke en vurdering i klassisk forstand, men trods alt en virkelig god måde, at få et fornuftigt estimat på ens lejligheds (eller hus’..) værdi.

nybolig-bolig-app-17-of-23

Det er virkelig let og tager ikke ret mange øjeblikke – helt konkret for os, opdagede vi, at lejligheden var 2-300.000kr mere værd end vi gik og regnede med. Jeg var lige ved at falde ned af stolen. Den slags penge gør immervæk en forskel, når man sådan går og undersøger, hvad ens næste bolig-move skal være… Så det er bla. takket være BoligVærdi-app’en, at der i løbet af de sidste par uger er kommet lidt mere skub i projektet – pludselig var drømmene noget nærmere end vi egentlig lige havde gået og troet, og så var næste step jo bare at komme igang.. Og hvis, der er nogle af jer andre, der går med bare den mindste drøm om at flytte til noget nyt, så synes jeg I skulle prøve at give app’en et skud – også hvis I bare er nysgerrige på, hvordan værdien af jeres bolig har udviklet sig. Tænk hvis I også lige fandt 2-300.000kr I ikke havde regnet med. Lotto, go home..

nybolig-bolig-app-7-of-23

INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED NYBOLIG

 Kommentarer (6)
 • Vi har lige solgt vores hus, og næsten færdig med at bygge et nyt.. der er en spændende og lang process.. man skal hvertfald være inde i alle faser af byggeprojektet.. og være meget kræsen med hvilke håndværker man vælger…
  nu byger vi i Jylland, og her er priserne lidt lavere end på Sjælland… vores grund er 2200 kvm og kostede 600.000kr Held og lykke med at finde den rette grund..

  • Haha, jeg bliver helt dårlig. 600.000kr for 2200kvm. Man burde jo flytte til Jylland 🙂

 • Tak for tippet – jeg skal hjem og tage billeder 🙂 Vi overvejet at sælge huset, så det her er da en fantastisk måde lige at få et løst bud på, hvad vi kan få for det. Godt jeg har nogle fine sommerbilleder af haven og terrassen – den er lidt trist lige nu 🙂

 • Hej Acie 💗

  Måske det er værd at nævne, at det kun er ejerboliger, de vurderer ☺ Jeg prøvede nemlig i sidste uge, men da min lejlighed er en andel, kunne de åbenbart ikke vurdere den – det kunne jeg bare ikke læse mig frem til nogle steder, så det var lidt spild af tid at tage billeder og uploade dem og skrive en lang tekst om lejligheden ☺☺☺
  Mega tillykke med jeres egen vurdering og jeg synes også det er hamrende spændende at følge med i jeres boligdrømmen ✨✨✨
  Knus

  • Hej Amalie
   Undskyld jeg lige blander mig😊. Værdien af en andelslejlighed er bestemt af andelskronen i din forening (pris pr. kvadratmeter fastsat enten gennem de offentlige vurdering eller en såkaldt valuarvurdering og baseret på hele ejendommens værdi). Du må aldrig sælge din andel til en højere pris, og derfor er det ikke relevant, hvad en ejendomsmægler ville vurderer lejligheden til. Hvis du er nysgerrig efter, hvad du kan sælge din bolig for, burde dette fremgå af regnskabet, der burde være omdelt i forbindelse med den seneste generalforsamling😊

 • Super fedt!
  Jeg købte også lejlighed i 2012, og prisen går bare op, op, og op.
  Det bliver spændende at se hvor længe det bliver ved. Krydser fingre for at den rigtige grund snart dukker op 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top