Du læser nu
Bolig: Om min ‘klassiker-liste’ & en rabatkode til møbelklassikere ..

Bolig: Om min ‘klassiker-liste’ & en rabatkode til møbelklassikere ..

brdr-friis-bolig-indretning-moebler-design-klassikereannonce

For snart mange år siden fortalte jeg om min klassiker-liste på tøjfronten. Eller. “Tøj, sko og tasker”-fronten, nok rettere. Jeg har forsøgt at finde indlægget, men uden held – ting har det med at forsvinde i arkiver, der dækker 9 år plus.

Anyways. Jeg tænker, at det er meget almindeligt, at have sådan én. På min var der klassiske sorte Loubs (tjek), en Chanel-taske (tjek), Chanel-ballerinaer (tjek), et Rolex-ur (not-so-much-tjek) og andre sager i den dur. Ting, som jeg tænker, at man køber for life.

Med alderen har jeg fået endnu en af den slags lister. Nemlig den slags med møbler på. Møbelklassikerne. De møbler man køber for life (og meget kan man sige om vores petroleumsblå velour-sofa, men jeg forventer ikke, at have den resten af livet. Ej heller vores lyserøde lænestol…).

Indtil videre har jeg kun formået, at lade ét af mine items fra ‘klassiker-listen’ flytte ind. Nemlig Arne Jacobsens klassiske sorte bordlampe. Den fik vi i bryllupsgave, og jeg ved, at den vil følge os resten af livet. Resten har måttet vente – ikke mindst fordi det trods alt er sjovere at købe dyre klassikere til et hjem, der har en lidt mere permanent karaktér end vores gamle lejlighed havde. Da jeg købte den i sin tid, var det en femårs-plan. Det viste sig, at være en mere præcis forudsigelse end man kunne have gættet – jeg boede der i præcis 5 år og 29 dage.

Nu er vi så flyttet i hus. Med plads. Og ambitioner om at blive her i mindst 10 år. Og vi har ovenikøbet fundet os et klassisk et af slagsen – hus altså. Sådan et, der næsten tigger og be’r om at blive fyldt med smukke klassiske møbler, blandet med et par afstikkere, der er mere on trend. Så min klassiker-liste er blevet fundet frem fra gemmerne og er blevet støvet af. I kan se nogle af sagerne hér.

Ægget i lysegrå cashmere, Y-stolen i sort/sort, grasshopper lampen med messingfod, Bamsestolen og PK80 Daybed’en (hér i en smuk jubilæums-version i nubuck-læder).

Det hele er fra Brdr. Friis Møbler iøvrigt. Sådan et sted, hvor klassikerne lever. En slags Neiman Marcus for møbler. De har butik i Søborg (og Brønshøj, iøvrigt, men jeg kommer i den i Søborg) og det er sådan et sted, man tager hen for at drømme. Og for at lade sig inspirere. Og for at få store øjne, på samme måde, som man får, når man træder ind i skoafdelingen i Neiman Marcus på 5th. Eller. Det gør jeg ihvertfald. Så meget pænt samlet på så få kvadratmeter. Og så bliver der ellers tilføjet og redigeret i klassiker-listen, til man – some day – får krydset sagerne af, én for én. Jo. Hvis ikke I har været forbi butikken endnu, så er den et besøg værd.

1 Arne Jacobsen – Ægget // 2. Wegners Y-stol // 3. Spejl fra Gubi med messingkant // 4. Lysestage fra Fritz Hansen // 5. Wegners Bamsestole // 6. Grasshopper bordlampe // 7. Taraxacum lampe // 8. PK 80 af Poul Kjærholm 

Ooog – jeg har fået lov til at dele en helt særlig rabatkode med jer, hvis I står og er på nippet til at investere. Møbler af dén karaktér er jo investeringer. Den giver 15% fra idag og til d. 5/11 og er acie15*.

*Rabatkoden gælder ikke i forvejen nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatter, herunder Forbrugsforeningen og andre rabatordninger. Rabatkoden glæder kun til webshoppen og kan ikke bruges i butikkerne.
 Kommentarer (8)
  • Synes det med “klassikere” er lidt sjovt. Hvorfor kan blå velour sofa ikke bliver en klassisker? Tænker man kan blive ligeså træt af ægget i grå? 😄 Har det noget med prisen at gøre? Føler der er lidt kejserens nye klæder over det.

    • Nej, jeg synes ikke det har noget at gøre med prisen – tilgengæld synes jeg så absolut, at der er nogle ting, der har mere langtidsholdbare kvaliteter, og andre ting, der er mere trend-baserede. Præcis som i en garderobe – en (klassisk) trenchcoat holder længere end lyserøde veloursneaks.

      Dermed ikke sagt, at den blå veloursofa ikke kan være et kært kært eje i mange år – jeg tror bare hurtigere, at den går af mode (.. og det kan man jo så være ligeglad med eller ej).

  • For mig er Eames sorte læder lænestol med træ på siden og bag på højst på min liste! Ej den er så flot syntes jeg. Men puh den er dyr! Haha… Ellers er den klassiske safari stol med brun læder altså også flot!

  • Du har så evigt ret; jeres hus tigger om designklassikere – det er det perfekte match!

    Jeg er også selv lidt af en sucker for designklassikere – og jeg må sige, at dét spejl fra Gubi er helt suverænt! Det vil passe perfekt ind i vores entré … drømme, drømme, drømme! Måske en dag <3

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top