Du læser nu
En bid af Paris på Vesterbro..

En bid af Paris på Vesterbro..

morgen-les-trois-cochons-7-of-8

morgen-les-trois-cochons-8-of-8

Skjorten er startet på job igen. Han havde ellers næsten 3 fulde uger sammen med Cornichonen og mig hjemme i boblen, inden virkeligheden ramte igen. Jeg ville ønske, at vi kunne have holdt barselsboble for evigt<3

Men men – sådan er virkeligheden jo ikke. Heldigvis var vi ret bevidste om, hvor ‘heldige’ vi var med sådan et par ugers 3-somhed sammen, og uden Skjorten havde min start på morlivet været langt mere presset. Og derfor prøvede vi også at udnytte tiden sammen så godt vi nu kunne – blandt andet med en masse barselsdates. Frokost og morgenmad i byen. Vi bruger iøvrigt byen præcis ligeså meget (hvis ikke mere!?), som før vi flyttede nord på og det nyder vi begge to virkelig meget.

Blandt andet blev det til endnu en tur på Les Trois Cochons, hvor vi kom tidligt nok til at få prøvet morgenmaden. De nybagte forældre skulle jo lige lære det der med, at det pludselig tager ca 1000 år at komme ud af døren, så første gang blev morgenmaden til frokost istedet.

Meeen så måtte vi jo prøve igen – og hvilken succes. Vi er begge begejstrede for eggs benedict og gode croissanter – Les Troic Cohcons excellerer til begge. Vi skyllede herlighederne ned med kaffe og lidt grapefrugt til mig (slurp), mens Cornichonen øffede i vognen ved siden af os. Det milde efterår har været god ved de nybagte forældre, der har kunnet spise ude og i umiddelbar nærhed af afkommet. Jeg lider fortsat lidt af separationsangst fra det lille myr (arms længde, tak) – men sådan en gang fortorvsservering lugter altså også lidt ekstra af Paris, og dét tager vi gerne med;)

morgen-les-trois-cochons-3-of-8

morgen-les-trois-cochons-6-of-8

morgen-les-trois-cochons-5-of-8

morgen-les-trois-cochons-4-of-8

morgen-les-trois-cochons-1-of-8

 Kommentarer (5)
 • Vil du fortælle lidt om jeres tanker om hvordan I deler jeres barsel? Jeg må indrømme at jeg aldrig kommer til at forstå de mænd der finder sig i to snoldede uger i starten og så en måned hvis de er heldige når bebsen er 10 mdr. Jeg ved godt at de fleste har både moderen og arbejdspladsen at slås med (hæhæ), men jeg er stadig nysgerrig 🙂

  • Jeg synes du ser barslen i et helt naivt perspektiv. Barslen er ikke altid en gratis affære, hverken for mænd eller kvinder. Jeg har 9 måneders betalt barsel incl. mine 6 ugers betalte ferie. Min mand har 14 dages barsel efter fødslen – på dagpenge vel at mærke.
   Vi har til sammen en indkomst på lidt under en million kroner årligt, hvoraf min mand lige nu står for 65% af indkomsten. Hvad havde du forestillet dig? At min mand skulle tage flere måneders selvbetalt barsel, når min er betalt af mit firma? Terminerne på huset og afdrag på bilen betaler ikke sig selv, blot fordi der kom en baby. Det giver allermest mening, at jeg tager mine 9 måneders betalt barsel og derefter tager et par måneder ekstra, indtil baby skal i institution, da det er mig der tjener mindst lige nu.
   Jeg bliver provokereret at din absurd naive tilgang til det. Der er mange mennesker med flekstid, som kan gøre brug af den med en baby. Nærhed og samvær er vigtigt, men det kan gives på mange måder og kræver ikke altid en måneds selvbetalt barsel.

  • Vores situation minder om jeres Line, så jeg blev også lidt provokeret, men orkede ikke rigtigt tage diskussionen <3 Lige sådan noget med folks privatøkonomi (og det er barsel jo også), skal man blande sig udenom – eller ihvertfald lade være med at have meget faste meninger om, for man aner jo ikke hvad man snakker om 🙂

  • Jeg havde skrevet en kommentar til denne, som jeg slettede. Naiv tilgang er det helt rigtige ord for Idas kommentar. Min kæreste har virkelig gode vilkår – 12 uger med fuld løn, så det benytter vi os af. Så han skal hverken slås med mor eller arbejdsplads, men de vilkår er helt unikke og det er ret heldigt, min kæreste skiftede job netop som vi skulle have barn.

   Men hans orlov bliver når bebsen er 10 måneder ca, som Ida lidt nedladende indikerer er sent (sådan tolker jeg det?). Og sådan er det, for man må altså ikke bryde barslen op, så det skal gøres, når jeg er “færdig”. Med mindre vi ville holde det sammen, men med ventelisterne til daginstitution, ville det være at skyde os selv i foden.

   Line – tak for at sætte ord på netop min frustration i en sober tone, som jeg selv havde svært ved at finde i min provokation.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top