Du læser nu
Et nyt køkken.. Til både mor og datter.

Et nyt køkken.. Til både mor og datter.

Så er det hverdag igen, og hvad mere hverdags-agtigt end lidt køkkensnak?! Inden vi tog på skiferie nåede jeg lige at bestille en ny køkkenbordplade til os – jeg har tidligere vist vores smukke køkken frem (jeg er virkelig virkelig glad for det), men det har efterhånden et par år på bagen. Men som jeg også skrev i sin tid, så er det gode ved de klassiske valg jo, at man ret let kan give en upgrade. Så for vores vedkommende er der altså ny bordplade, ny vask, ny Quooker, ny kogeplade og ny ovn på vej.

Det er især ovn, Quooker og kogeplade, der trænger til en udskiftning (efter hvad jeg gætter på er ca 15-20 års tro tjeneste?) og når man først går igang med den slags, så er det svært ikke også at skifte bordpladen, så det gør vi altså nu. Og jeg er ret sikker på, at det nærmest vil føles som at få et helt sprillans nyt køkken, selvom det jo egentlig slet ikke er det. Anyways – det kommer vi tilbage til, når jeg har lidt mere at vise og fortælle…

Men køkkenprojektet i den store skala, inspirerede mig altså til at få gjort noget ved et køkkenprojekt i noget mindre skala. Ser I, Elise fik i fødselsdagsgave et Ikea DUKTIG lege-køkken og hendes forældre, har været nogle værr-e sjufter til at få det samlet og piffet til. Jeg vil gerne undskylde mig med, at jeg havde hjernedødt travlt inden jul og var hjernedødt dårlig efter jul;)

Men nu skulle det altså være. Så jeg gik igang – og resultatet kan I altså se her.

Jeg vil ikke tage credit for ret meget andet end udførelsen (og den er middelmådig, at best, haha) – idéen flyder Pinterest over med, og det er altså også hér jeg selv har fået inspiration, men I var et par stykker, der spurgte om jeg ikke ville skrive et par ord om, hvad og hvordan jeg havde gjort og det kan I tro:)

Det hele er mere eller mindre gjort inden køkkenet blev samlet, så altså:

Step 1: Jeg sleb alle flader med sandpapir

Step 2: Jeg beklædte bordpladen med marmor-folie (jeg havde noget liggende – det er købt i Silvan på Fisketorvet for 5år siden

Step 3: Jeg malede de synlige dele med en rest lys grå vægmaling vi havde stående – jeg brugte en lille pensel og gav det ca. 3 l

Step 4: Jeg spraymalede håndtag, vask og hane med guldfarvet spraymalin

Step 5: …. Og så samlede jeg det.

Det er, som I kan forstå, altså langt fra en raketvidenskab, at give sådan et lille køkken en overhaling – og heller ikke dyrt, hvis man – som jeg – bruger rester man i forvejen har liggende. Og jeg har klart sprunget over hvor gærdet er lavest – der er altså et par helligdage hist og her. Men nu synes jeg at jeg havde sjoflet projektet længe nok, og nogle gange, må man erkende med sig selv, at det perfekte er det godes værste fjende, og så nå det man når… En dag, når jeg nok at rette de sidste ting til. Og indtil da, har Elise allerede haft stor glæde af sit lille køkken – og dét er jo det vigtigste.

Nårh ja – og som I kan se, har jeg kun samlet underdelen. Jeg synes det blev lidt for bastant med overdelen, når det nu står der hvor det gør – hvilket iøvrigt er i køkkenet. Så Elise kan være med til at lave mad – meget hyggeligt:) Men det kan man jo gøre præcis som man synes og som det lige passer ind i ens hjem…

 Kommentarer (8)
 • Vi har lavet en lignende hack på et legekøkken, men jeg kan simpelthen ikke få guld sprayen til at holde, heller ikke selvom vi grundede med en plastik-grunder først. Det bliver slidt mat og kedeligt lynhurtigt. Holder jeres og i så fald hvilken maling har i brugt?
  / Iben

  • Vi har indtil videre ikke haft problemer, men det er omvendt heller ikke så lang tid siden jeg lavede det, så det kan jo nå at gå galt endnu. Jeg gav det m a n g e lag (.. mest fordi jeg hele tiden kom til at skramme det, doh) med en spray jeg har købt i Jem&Fix:)

 • Er vi ude i at den gamle Quooker også er 10-15 år gammel? Så har de tidligere ejere da været temmelig first movers? (selvom Quooker-bladet selvfølgelig (vistnok) fortalte at ham hollænderen opfandt det for adskillige årtier siden, but still!) – på billederne fra den gang I piftede op, troede jeg faktisk at det var så’n én koldtvandshane 😅

  • Ja, det tror jeg – den er altså også en gammel svend. Den er ihvertfald lavet samtidig med køkkenet, for de har måtte bore huller i grantipladen, der passer til netop det armatur. Da jeg snakkede med Quooker sagde de også med et glimt i øjet, at den nærmest var vintage, haha 🙂

 • Så fint. 🙂
  Vil anbefale at fjerne “metal”fødderne på benene, da det så vil få en meget bedre højde til hende.

  • De kan faktisk vendes, så der er en høj og en lav indstilling – jeg troede bare, at mit barn var højere end tilfældet viste sig at være. Så jeg skal bare have dem vendt 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top