Du læser nu
Beauty: lidt om EcoCert-mærkningen og om en ny parfumefri favorit på badeværelserne..

Beauty: lidt om EcoCert-mærkningen og om en ny parfumefri favorit på badeværelserne..

Annonce for N.A.E.

Der er kommet et nyt barn til byen. Eller rettere. Et nyt brand på hylden. Det hedder N.A.E. (… eller mindre mundret: Naturale Antica Erboristeria), og som navnet afslører er det altså noget med naturlige ingredienser, økologi og Italien. Og jeg har altså fået lov til at prøve sagerne.

Der findes 3 produktlinjer – den grønne opfriskende, den røde fugtgivende og den cremefarvede uden parfume – og min favorit er, måske ikke så overraskende, den cremefarvede duftfri. Varianterne med parfume, dufter imidlertid fuldstændigt som at tage en tur til Toscana, så de er nu heller ikke dumme.

Som I efterhånden nok ved, så har jeg en ret pragmatisk tilgang til hudpleje – jeg forsager hverken ‘kemi’ (faktisk får det ord mig til at rulle lidt træt med øjnene), parabener, parfume eller andre ting, der måske kan være udskældte. Når det er sagt, så gider jeg ikke, at der er parfume i alle mine produkter, for hvilken duft-symfoni ville man så ikke ende med?

Jeg vælger til og fra – og er ret bevidst om, at fx det med duft kan være en selvforkælende luksus, jeg altså også synes hører med, når vi snakker ‘beauty’. Omend jeg nok er lidt mere nærig med den luksus, lige i disse gravide tider…

Og mens vi tidligere har snakket lidt om mærkninger som Den Blå Krans, og senest Svanemærkningen, så vil jeg gerne introducere lidt mere om EcoCert-mærkningen, når nu vi alle er blevet lidt mere optagede af det med miljøet.

For EcoCert-mærkningen er nemlig en miljø-mærkning. Den fortæller os forbrugere, at det produkt vi står med i hånden er produceret bæredygtigt. Både hvad angår ingredienser, fremstilling og forpakning. I kan iøvrigt læse mere om EcoCert-mærkningen hér. 

Og dét mærkat har N.A.E. produkterne – de indeholder 97% naturlige ingredienser, håndsæbe-flakonerne er gjort af 100% PET og tuberne er gjort af såkaldt planteplastik, der produceres af sukkerør.

Så venner – nu findes der altså et ‘grønt’ alternativ på hylderne, som man kan vælge, hvis dét er en prioritet i ens egen husholdning. Og tilmed i en parfumefri variant og i forpakninger, der er lidt mere spændende end de øvrige alternativer der er af den slags på markedet, hvor trenden de senere år har været noget med, at det nærmest har skullet ligne lægemidler, for at signalere ‘renhed’ og ‘effekt’… Ikke dårligt, når man som jeg, ikke har holdt sig tilbage med at hælde parfumefri dråber på pænere dispensere med værdi på indretnings-kontoen.

Herhjemme er det ikke sidste gang vi har købt den parfumefri håndsæbe – prispunktet er super fornuftigt, produktet er let tilgængeligt (fås i Bilka, Føtex Kvickly samt på Nemlig.com), forpakningen pynter på mine badeværelser og så var dét da én plastik-forpakning mere, vi fik elimineret fra husholdningen (omend der stadig er laang vej igen…).

 

TEST

 Kommentar (1)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top