Du læser nu
Boblende hverdagsglæde…

Boblende hverdagsglæde…

Annonce for Quooker

Jeg havde egentlig ikke forventet, at der ville være så stor interesse for vores nye vandhane i køkkenet, at det krævede et helt indlæg, men sådan bliver man jo klogere:)

Og hermed skal jeg altså forsøge, at svare på nogle af de spørgsmål jeg har fået og dagligt får – om ikke andet, for at kunne henvise til indeværende indlæg fremover, når beskederne lander.

Som led i vores lille køkken-makeover skiftede vi den gamle Quooker i køkkenet – det var en gammel Svend, og selvom den fungerede, så var armaturet upraktisk og ‘3 delt’, som I kan se på billederne her.

I vores gamle køkken havde vi et messing-armatur og dét ville jeg gerne have igen, og jeg tænker, at de af jer, der selv har Quooker vil kunne nikke genkendende til, at når man først har prøvet at leve med sådan en sag, så har man ikke ret meget lyst til at undvære den igen (… og omvendt, forstod jeg nok aldrig rigtigt selv behovet, før jeg netop havde prøvet at have én). Især ikke med en lille i huset – jeg bruger den 10 gange om dagen mindst. Til at lave havregrød, skolde sutter, desinficere karklude og tusind andre ting.

Så derfor blev det altså en Quooker i messing, der skulle flytte ind.

Og sådan et valg kommer med adskillige ’tilvalg’. Blandt andet mulighed for at få isvand- og danskvand direkte ud af hanen med en såkaldt ‘Cube’.

Det havde vi på mit gamle job og det var en luksus. Vi drikker meget danskvand herhjemme og fylder pantsæk efter pantsæk med tomme plastflasker (et sidespring, men hvis nogen iøvrigt ikke kender til konceptet pantstation, vil jeg gerne slå et bette slag for dem, i håbet om at de bliver lidt mere udbredte. Vi skal helt til Helsingør for at komme af med vores pantsække, men det er drønsmart, så vi samler til bunke og kører afsted et par gange om året.) – og vi er ikke begyndt at drikke mindre danskvand, efter jeg har fået bøjle på og det er det eneste jeg må drikke med den i (.. altså bortset fra postevand, naturligvis).

Så dét valgte vi altså til.

Det betyder at vi med vores Quooker Fusion kan lave både almindeligt postevand (.. naturligvis, hehe), kogende vand, isvand og danskvand. I den samme hane. Da jeg viste det på stories blev jeg spurgt om vi seriøst havde en hel hane kun til danskvand, og nej det har vi ikke. Den samme hane kan lave alle slags vand 🙂

Derudover kom der et par andre spørgsmål, og dem vil jeg forsøge at samle op på nedenfor.

Fylder Quooker Fusion med Cube meget? Ja, det skal man være forberedt på. Der er ikke plads til fx en opvaskebalje i et almindeligt 60’er-skab, hvis der står en Quooker Fusion med Cube (tilvalget der giver is- og danskvand). Vi har plads til et stor bøtte opvasketabs, vores ‘lager’ af opvaskemiddel og en brandslukker (som self også fylder en del). I disse affalds-sorteringstider så var vores affaldssystem alligevel vokset ud af køkkenskabet, så det gjorde imidlertid ikke den store forskel for os. I kan se et overblik over hvilke beholdere det kræver her.

Smager vandet godt? Det synes jeg! Men sådan noget med smag er jo i sagens natur særdeles subjektivt. Med min gamle sodastream synes jeg godt, at vandet kunne smage lidt for surt – som om der var lidt for meget kulsyre i vandet. Det synes jeg ikke er tilfældet med Quookeren.

Er det ordentlig danskvand? Brusen er ikke hård, som man kender den fra de billige fra Netto (no hate – dem har vi selv købt masser af), men snarere som fx i Pellegrino. Jeg tænker dog, at man kan få lov til at smage på sagerne hos ens køkkenfirma inden man investerer, og så kan man jo selv vurdere:)

Hvad kræver det af installationer? Det kan man læse om hér.  (nederst på siden)

Kan man installere den selv? Vi fik VVS’er og elektriker til at installere vores (fordi vi i samme åndedrag skulle have lavet nogle andre ting), men jeg kender andre handy typer, der har installeret deres helt selv og kaldte det ‘lettere end at klø sig selv i r*ven’ – men jeg har altså ikke personlig erfaring med det, just to be clear.

Vi har allerede en Quooker – kan vi så bare tilføje en Cube og få is- og danskvand? Nogen kan, men det kommer vist lidt an på, hvor gammel ens Quooker er. Vores var gammel, og så kan man ikke. Tilgengæld kan man så få ‘byt-til-nyt’-rabat. Det står der mere om hér.

Jo. Det var vist dét, der var at sige om dét. Tror jeg. Ellers må I endelig spørge:)

 Kommentarer (6)
 • Den er bare så flot i messing. Må jeg spørge hvad en sådan koster med de tilvalg i har? 🙂 Jeg ønsker mig selv en magen til.

 • Det lyder som et tilvalg, vi burde overveje. Er danskvandet også godt efter tid i køleskab? Hvis man laver en flaske…. Jeg tør forresten ikke have opvasketabs under vasken af frygt for at mit barn spiser dem 🙂

  • Jeg har faktisk ikke prøvet at have det stående i køleskab – jeg laver oftest bare et glas eller en kande (som på billederne her) og det kommer jo ud og er dejlig koldt og så drikker vi det ‘direkte’.

   Iøvrigt klogt med opvasketabs – det er af selv samme årsag, jeg har de der grimme børnesikrings-dippedutter på netop det skab (ja og så selvfølgelig diverse elektriske installationer, brandslukker mv).

 • Det lyder simpelthen så smart og den er så pæn i messing også, men jeg er lidt bange for det der med kogende vand, der kommer ud af en hane, især med børn i huset også. Fungerer det? Ingen skader med skoldet hud fordi man lige har glemt, at det er den funktion man har sat til? 🙄 Du kan selvfølgelig ikke give garantier for om jeg opfører mig som en klundrian 😀 Men hvad er din erfaring?

  • Hej Ditte.

   Det almindelige vand styre ved hjælp af ‘pinden’ der stikker ud, mens det kogende/kolde/brusende vand, styres vha drejeringen. Det kogende vand kræver et ‘dobbelt-tryk-drej’, som ikke er specielt børnevenligt (især hvis man undlader at lære dem det..). Derudover er der noget med, at det kogende vand er iblandet luft, så man faktisk godt kan køre fingrene igennem uden at brænde sig.

   Så det korte svar er, at jeg ikke er bekymret:)

   klem

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top