Du læser nu
Lillebrors værelse…

Lillebrors værelse…

Vi har brugt lidt af sommerferien på, at få styr på børnenes væresler. Egentlig mest Elises, men det kan vi komme tilbage til, for hendes værelse afstedkom et sideprojekt, som vi altså skal snakke om idag.

Nemlig lillebrors værelse. Og det er jo lidt skørt, for det får han jo ikke brug for lige med det første – så meget har jeg da lært, af at være mor;)

Men historien er altså, at vi – i håbet om og forsøget på – at få Elise ud af vores soveværelse inden lillebror kom, besluttede at gøre hendes værelse lidt mere interessant. Og anskaffe en særligt sej ‘storesøster-seng’. Jeg har flere veninder, der har haft held med netop dén opskrift. Og så er det lange barn også vokset ud af tremmesengen (… og tænk – lige da hun blev født kunne jeg ikke lide, at hun skulle sove i den store seng. Hun var så lillebitte jo!).

Og som det er små-søskendes lod i livet, så skulle lillebror altså arve tremmesengen. Og en hel del andre sager fra Elises baby-værelse. Samtidig havde vi et værelse på 1. sal, som vi ikke rigtigt brugte til noget – så det er altså blevet lillebrors værelse nu. Omend jeg forestiller mig, at de to kommer til at bruge det ene som legeværelse og det andet som soveværelse, når han bliver lidt større.

[Værelset før og efter]

Det er ikke det største værelse i huset og også derfor vi ikke rigtigt har brugt det til noget so far. Tilgengæld er det smalt og langt. Så for at skabe lidt bedre rum-fornemmelse besluttede vi at male endevæggen i en smuk mørk grå.

Farven er fra Beckers og vi valgte (efter vejledning i butikken) den variant, der hedder Scotte 7, som er en mat væg- og loftmaling som anvendes til ny- og ommaling, men som stadig kan tørres af med en våd klud (.. fordi børneværelse). Malingen giver en fin struktur, tørrer hurtigt og kan overmales allerede efter ca. 3 timer.

Scotte 7 skulle desuden være ekstra skånsom mod miljøet (og er Svanemærket), fordi den er fri for organiske opløsningsmidler og bindemidler, og er anbefalet af svenske Astma&Allergi-förbundet. Så ja – den virkede som et godt valg til et børneværelse, hvor man ikke ved om nogen får den geniale idé at slikke på væggen. Jeg var slet ikke klar over, at man kunne få sådan noget.

Farven hedder Visdom 862, og jeg er rigtigt tilfreds med resultatet – så tilfreds, at jeg overvejer om vi skulle få gjort kål på resten af bøtten i vores soveværelse. Jeg overvejede også farven Åska 517.

Vi gav både væg og træværk 2 omgange (og der var hvidt inden, som I kan se:)).

Jeg synes det giver sådan en fin effekt at male både væg, paneler og døre, så sådan blev det. Og resultatet er mægtigt fint. Faktisk er det sådan en maling, jeg godt kunne have malet med selv, selvom jeg er gravid. Men altså. Det var nu den lange, der stod for at svinge malerpenslen, mens jeg lå og kommanderede heppede inde i soveværelset i min gravidpude.

Og da væggen var blev malet kunne vi komme igang med den øvrige indretning.

Vi flyttede voksensengen fra Elises værelse ind til lillebror – den er ikke køn og den gør ikke noget som helst godt for indretningen, men den er praktisk. Og med et ørebarn i bagagen har vi lært, at det nogle gange kan være en decideret redning, at forældrene kan splitte sig op og den ene forældre dermed kan få en god nats søvn, istedet for at alle bliver holdt vågne. Og selvom vi håber, at lillebror ikke får baks med ørerne, så tænker jeg, at den alligevel nok skal come in handy… Sengetæppet har han arvet fra vores soveværelse og tæppet kan I måske genkende fra stuen, hvor det tidligere boede.

På væggen har jeg hængt nogle billeder, der også var til overs fra Elises værelse og suppleret med et par små Dumbo-billeder, som jeg fandt i Netto. Luftballonen er også fundet i Netto. Billederne og luftballonen er faktisk det eneste, jeg har købt af nye sager til ham – resten er arvegods fra hans storesøster.

Jo, og nu er vi altså klar-parat til at lillebror kommer (altså ish ihvertfald, haha). Selvom vi, som nævnt, godt ved at de små ikke bruger deres værelser specielt meget, så er der nu også noget rart og redebygnings-agtigt ved at have ‘gjort klar’. Som om den fysiske klargøring hjælper den mentale på vej. Det er ihvertfald i høj grad derfor vi har gjort det.

 Kommentarer (12)
 • Jamen dog så flot og stilfuldt det er blevet 🙂
  Rigtig smuk farve og passer lige til seng, himmel, gulvtæppe og alle legesagerne.

 • Hvor er det fint. ❤️
  Hvor er gammel er det nu, Elise er? For jeg er gravid, og vores søn kommer til at være 18 måneder, når han bliver storebror, og jeg synes jo, det vil være nemmest (og mest økonomisk) at købe en juniorseng til ham fremfor endnu en babyseng til den nye baby, men jeg har kunnet google mig til, at de skal ligge i tremmesengen indtil de er 3 år ish. Så træls..

  • Hvorfor skulle de ligge i tremmeseng til 3 år?
   De fleste omkring os, som har børn på alder med vores dreng (2 år) er skiftet til junior, tror ikke jeg kender en eneste der har ligget der til 3 år. Langt de fleste har gjort det et sted mellem 18 og 24 mdr. Vores kravlede ud af sin som 16 mdr. gammel og der var ikke noget vi kunne gøre for at holde ham deri om natten, så han kom i junior der. Han sover meget bedre der, så for os var det den bedste løsning.

   Hvis jeres søn er klar tænker jeg roligt I kan skifte når det er

  • Hej Anne.

   Av, det med de 3 år har jeg heller ikke hørt? Når jeg kigger på dem vi kender, så har det også været omkring 18 og 24 måneder, at de fleste er skiftet ud af tremmesengen, men jeg har egentlig mest bare kigget på Elise og konstateret, at hun ihvertfald ikke gad sin tremmeseng længere, så derfor skulle der ske ét eller andet:)

   kh

  • Tak for svar I to 🙂
   Jeg mindes ikke, der var nogen bestemt grund. Jeg tror bare, vi læste os til, at det var der, de fleste var klar. Men altså… Vores søn er lige blevet et år, og jeg har svært ved at vurdere, hvornår han er klar til en juniorseng. Samtidig vil jeg gerne have styr på sovesituationen til lillebror kommer.
   Men rart at høre, at der måske er en chance for, at han kan komme ud af den allerede ved 18 måneder. Jeg forestiller mig bare, han vil trille ud af en juniorseng. Han sover frygtelig uroligt.

  • Tak for svar I to 🙂
   Jeg mindes ikke, der var nogen bestemt grund. Jeg tror bare, vi læste os til, at det var der, de fleste var klar. Men altså… Vores søn er lige blevet et år, og jeg har svært ved at vurdere, hvornår han er klar til en juniorseng. Samtidig vil jeg gerne have styr på sovesituationen til lillebror kommer.
   Men rart at høre, at der måske er en chance for, at han kan komme ud af den allerede ved 18 måneder. Jeg forestiller mig bare, han vil trille ud af en juniorseng. Han sover frygtelig uroligt.

   Lige et spørgsmål: I skriver begge, at man kan se, når de er klar til en juniorseng. How?? Der føler jeg mig ret lost. 🙂

  • Ahr, jamen hér gav det sig selv – Elise blev stiktosset af at blive ‘lukket inde’ bag tremmerne og forsøgte at klatre over. Jeg tror det er en god tommelfingerregel – når de forsøger at bryde ud af tremmesengen, så er det tid til at skifte 🙂

 • Det er da blevet super fint! Også selvom det ikke nødvendigvis er sådan, det ender med at se ud, når han engang skal bo der 🙂

 • Men er det ikke den tremmeseng, der kan udvides til at blive en juniorseng? Jeg spørger, fordi jeg er gravid og vi overvejer den seng, netop fordi den skulle kunne holde længe 🙂

  • Jo, den kan udvides til juniorseng (150cm), men vores er gået i stykker – og jeg ved heller ikke hvornår de så ville vokse ud af juniordelen (4år?).. Det virkede ihvertfald smartere (og mere langtidsholdbart) at anskaffe en ‘rigtig’ storesøsterseng fremfor at gå ud og købe en ekstra tremmeseng til lillebror, så vi ikke pludselig står med to tremmesenge i str 150cm.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top