Du læser nu
#JulPåKysten og et ambivalent forhold til pakkekalendre..

#JulPåKysten og et ambivalent forhold til pakkekalendre..

Jeg begynder så småt at pynte lidt op herhjemme. Der er kommet lysekæder op. Og julesokker. Og i næste uge har jeg en aftale med nogle veninder om at lave kranse – jeg vil gerne lave én der skal hænge på pejsen og én der skal hænge på døren.

Til gengæld tror jeg, at jeg dropper adventskransen i år. Og kalenderlyset. Jeg glemmer alligevel altid at få det tændt, og jeg synes lysene i pejsen giver ‘nok’ stemning, hvis man da kan sige det sådan. De er iøvrigt fra Sirius og købt på Nemlig.com for halvanden måneds tid siden.

 

Pejseranken har jeg bare lavet af eucalyptus, lidt brudeslør og lidt grønt fra haven, bundet op på en snor. Det havde nok været nemmere med ståltråd, men jeg kunne ikke finde den, og så måtte det blive snor istedet.

Den sidder fast på pejsen med sådan nogle af de der velcrostrips jeg også bruger til at hænge billeder op med (viste dem i indlægget her). Det fungerer så fint.

Og strømperne har jeg bestilt fra Kalles Børnetøj – de kom virkelig hurtigt, men var altså også til den dyre side (synes jeg, ihvertfald), men forhåbentligt får børnene glæde af dem i mange år.

Og planen er altså at Elise skal have pakkekalender i år. Og jeg har det sådan lidt ambivalent med det. På den ene side synes jeg det er too much, og jeg gider ikke give hende en masse skrald, som hun er glad for i 5 minutter og så kaster over i bunken med legetøj, der i forvejen er alt for stor. På den anden side kan jeg huske fra min egen barndom, hvordan jeg virkelig godt gad have kunnet snakke med, når skolekammeraterne sad og fortalte hvad de havde fået i pakkekalender samme morgen.

Jeg er nemlig ikke vokset på med sådan en selv (manglede virkelig ikke noget, with that being said), men det gjorde mine to bedste veninder altså. Og som lille pige, var det underligt ikke at kunne snakke med om ‘dagens pakke’.

Så nu prøver jeg det af. Ser om jeg orker det. Mens hun stadig er for lille til selv rigtigt at have en mening.

Jeg har forsøgt at gøre det nemt for mig selv og ikke købe for meget crap. Har fundet små farveblyanter, lidt modellervoks, sokker (som hun mangler), små hårelastikker og spænder (som hun mangler – halleluja, barnet er ved at have hår!) og regner derudover med at køre de fleste af pakkerne hjem på rosinpakker, frugtstænger og smoothies.

Og fordi jeg ikke lige ved hvornår jeg ville have to arme til at pakke 24 små pakker ind, har jeg købt sådan nogle små papirsposer i Søstrene Grene. Meget nemt.

Iøvrigt så jeg lige i Go’morgen Danmark i morges at man kan ‘donere’ en pakkekalender på Nissepakken.dk –  det starter fra  3 år, så vores babylegetøj er nok ikke rigtigt spændende til så store børn, men til næste år må vi kunne være med og jeg tænker det kan give anledning til nogle gode snakke med ens børn. Og kan godt lide tanken om at lære dem fra de er helt små, at julen ikke kun handler om at få-få-få, men også at give.

 Kommentarer (6)
  • Jeg giver begge mine drenge gave hver dag. Jeg køber små ting ind i løbet af året, så jeg ikke skal ud og finde 48 ting på en gang.. Og jeg bruger også nissen som påskud for at give dem opgaver. En dag får de begge en bageform, for så skal der bages småkager, og en anden får de fuglefrø og skal lave mad til fuglene. Meget hyggeligt! Vi har en nissedør, men for at mine raske drenge bliver udfordret lidt mere, så skal de finde drillenissen og dagens gave et sted i lejligheden.. Så i december kan vi ikke sove længe, for morgener er fulde af traditioner og ting der skal nås inden kl. 8.00 😉 Og jeg kan kun anbefale at donere til julehjælpen, det fungerer super godt, og der sidder nogle meget taknemmelige børn i den anden ende.

  • Her giver vi i nogen af pakkerne LEGO eller puslespil – så får de gradvist til at kunne samle det hele. Ungerne elsker det – og de får noget, som de har glæde af længe… 😊

  • Min mor har lavet pakkekalender hvert år til min søn På seks, men sidste år kunne jeg mærke, at drengen hurtigt blev ligeglad med den daglige pakke. Så i år har jeg bedt hende skrue ned til adventsgaver – og så har jeg købt ham en Lego-kalender med Harry Potter, som han og jeg kan hygge med hver dag.

  • Vi sidder med præcis samme overvejelser, men tro vi har droppet kalendergaver til den ældste. Vi ville også gerne have doneret til nissepakken, men vores ting er også for “små”. Så jeg fandt julehjælpen.dk i stedet – og så har vi nemlig tænkt at den største selv kan være med til at vælge de ting der skal videre til en der har lidt mindre end vi.

  • Har selv samme “bagage” ifht ikke at gavekort fået pakkekalender som barn og har derfor også prøvet det af, da jeg selv blev mor. Men må sige at nu, med tre børn, så magter jeg det simpelthen ikke med gaver hver dag.
    Men – og også i tråd med ikke kun at få – så har vi med held indført op-gaver og ikke kun gaver. Opgaven kan fx være at bage pebernødder, pynte op et bestemt sted, pakken gaven til mormor fint ind, lave risengrød til aftensmad den dag osv osv. Opgaven er pakket ind og det i sig selv er jo spændende😉
    Tak for en altid dejlig blog.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top