Du læser nu
Helt almindelig hverdag… Med 400 km/t.. Altid.

Helt almindelig hverdag… Med 400 km/t.. Altid.

Annonce for Nemlig.com

Phew. Der er fart på herhjemme for tiden. Hverdagen ruller, og vi forsøger bare at følge med. Forsøger for ikke at blive kastet af toget, når det tonser afsted med 400km/t.

Kender I den fornemmelse?

Jeg har sagt det før – det her småbørnsliv er sgu lidt cray cray. Godt, vidunderligt, fuld af farver, kærlighed, 2års-temperament. Og cray.

Jeg har besluttet mig for, at grine af det. Altså. At lade være med at have for høje forventninger til mig selv eller hverdagen. At lade mig rive med. At bruge pyt-knappen ekstra meget. Det er den eneste måde, man (… jeg) kan overleve sådan nogle år her. Tænker jeg.

Dét og så, at få hjælp. Jeg ringede til min bedste veninde for et par uger siden. Hun er en notorisk fixer på godt og ondt. Jeg små-pev i røret – havde ikke sovet i flere nætter, havde haft syge børn, huset sejlede, jeg lå bagefter på alle fronter og synes bare livet var surt på januar-måden. Har vi ikke alle den slags dage?

“Hvad kan vi gøre for at lette det hele?”, spurgte hun i røret. “Kan jeg gøre noget? Kan vi bestille hjælp et sted? Rengøring?  Mad? Gør det nu let for dig selv!”, beordrede hun.

Og hun har jo ret. Selvom det kan være svært – når det hele er allermest uoverskueligt, kan den sværeste opgave være, at få overblik over, hvor man kan bede om hjælp. Og til hvad.

Men vi har god hjælp. Får god hjælp. Betaler for god hjælp.

Da jeg blev gravid med Carl, gav jeg op på rengøringen. Jeg var så dårlig i starten af sidste år, at jeg ingenting orkede. Så jeg hyrede et rengøringsfirma, der kommer og gør hovedrent med industrimaskiner og professionel effektivitet hver 14. dage. Resten deles jeg og Frk Edith om.

Og vi har gode bedsteforældre, der gerne henter Elise en gang om ugen. Hygger. Tager på bibleren og serverer saftevand for det lille livsstykke. Nogle gange kommer hun også på overnatning og så går de i Zoologisk Have, prøver alle legepladserne på Frederiksberg og spiser boller i karry og hjemmebagte boller, til det næsten står ud af ørerne på hende. Jeg synes det er vidunderligt, at se hende få et tættere og tættere bånd til sine bedsteforældre på begge sider. Og til onkel og Gudmor. Og fætter og kusine i øvirgt. Der også har haft hende på legeaftale. Selv hendes Gudmors mor (min svigersøsters mor), henter i vuggestuen nu og da med min niece Nix. Så har de kusinedag. Tegner tusind tegninger og leger.

Og så er der alt det andet praktiske. Indkøb blandt andet. Jeg talte, da jeg skulle skrive dette indlæg, at vi har fået leveret dagligvarer fra Nemlig.com mere end 70 gange.

Første gang var den 9. maj 2014.

[I sidste stod menuen blandt på butterchicken med koriander og agurkesalat…]

Mit liv har ændret sig ret meget i løbet af de 5 år, som jeg altså har brugt Nemlig.com. Dengang boede vi på Østerbro og brugte det, fordi vi begge arbejdede meget. Nu bruger vi det, fordi vi har små børn. Og selvom jeg for så vidt kan synes, at der er noget hyggeligt i at handle – at vælge de rigtige råvarer og den slags – så er det bare ikke spor hyggeligt med små børn. Da jeg var højgravid med Carl, skulle Elise og jeg have et par småting i det lokale supermarked, og jeg endte med at måtte tage hende skrigende under armen, fordi hun fik en nedsmeltning et sted mellem ostehapserne og den juice hun ikke måtte få. Der var ca 800 gamle damer, der skulle kommentere på situationen, og ‘hvor er du dog vred lille ven’, og mit hovede var 3 sekunder fra at eksplodere.

Så deeeet gider jeg ikke gøre mere end højest nødvendigt. Og aldrig med to børn. Aldrig.

I stedet forsøger jeg at lave madplan hver søndag og bestille til ugen. Det veksler om jeg bruger måltidskasserne eller selv finder på. Ofte gør jeg både og. Bestiller måltidskasser til nogle dage, og finder selv på til de andre dage. Måltidskasserne er geniale i de uger, hvor man selv er helt tom for idéer. Vi bruger primært retter fra hurtigkassen eller vegetarkassen – men er der i øvrigt en ret fra én af de andre kasser der ser god ud, så bestiller vi, ligegyldigt hvilken kasse den nu måtte være fra. Det er det geniale ved ‘Byg selv’-konceptet. 

[“Mer’ såvs’!!!”]

Det fungerer godt og jeg har kun ganske få gange oplevet fejlleverancer og forsinkelser – og der er aldrig det mindste, når man så ringer til kundeservice og siger det. “Vi sætter pengene ind på din nemlig-konto og undskyld mange gange.”.

Til barnedåb i weekenden, havde jeg også bestilt diverse drikkevarer, kaffebønner, køkkenrulle, snacks osv. Det blev leveret fredag kl 14:33. Helt perfekt.

Jo. Nemlig.com er et hit hjemme hos os. Hvis I ikke har prøvet det endnu, så synes jeg I skulle gøre det. Koden Acie75 giver 75kr rabat på jeres første ordre i perioden 18/1-26/1 2020. I kan bestille her.

Handler I også dagligvarer online?

[Hverdagsaftensmad er altid liiiidt kaos herhjemme – altid en baby på armen og en 2årig, der er ved at smøre yoghurt i håret på sig selv… It is what it is<3]

[.. Når der ikke skal bruges tid på at handle, kan vi istedet bruge tid på at lege (… og rydde op, ha). Og det er da også meget sjovere]

 Kommentarer (12)
 • Hjemme hos os er vi også vilde med nemlig! Vi var det også inden vi fik barn for så undgik vi at komme (sultne) hjem fra job kl 17 og tænke “hvad skal vi spise i aften”… for ofte ender det med usund take away i sådan en situation eller noget meget kedeligt mad. Så er det altså nemmere at tænke lidt forud og så få nemlig til at klare slæbet – eller tage måltidskasserne og helt slippe for at tænke 😉

 • Vi er lige begyndt på Nemlig, og jeg havde så dårlig samvittighed over de 4 store plasticposer, man fik med hver gang 😳
  Men nu har jeg opdaget at man kan aflevere de gamle poser til chaufføren, så han kan tage dem med tilbage – og i dag ringede jeg til kundeservice for at finde ud af, hvad der sker med dem.
  De fortalte at de smelter poserne om til nye poser, og at det er mindre ressourcekrævende end almindeligt plasticaffald, fordi det hele er samme materiale.
  Så faktisk kan det virkelig godt betale sig at give poserne med tilbage (hvis nu det betyder noget for andre end mig)😊👏

  • Ja, det har du ret i. Vi har en separat spand i køkkenet til nemlig-poserne, for så kan jeg altid lige hurtigt fiske dem frem når Nemlig-manden kommer (og jeg står med en baby på armen). Det skulle jeg have skrevet – tak fordi du gjorde det istedet 🙂

 • Hvor er det fedt med et rigtig hverdagsindlæg – har selv lige flettet et sammen og postet her til morgen, fordi jeg netop selv nyder at læse dem.
  Jeg elsker at se, hvor forskellig en hel almindelig dag kan være, i landets respektive hjem. Fler’ af dem 😀
  Tak for kigget!

 • Hvor er det dog fedt at se at jeres dødflotte stue også kan være overdænget med legetøj og kaos og høre, at jeres søde unger også kan få nedsmeltninger og smøre yoghurt i håret 🙂 Tak for en god blog!

 • Det er jo lidt en balance – der skal selvfølgelig være tid og ro, men samtidig er det for mig også en vigtig del af opdragelsen, at mine børn lærer, at man skal rydde op, gøre rent, købe ind og lave mad. Der kommer ikke bare nogen og gør det for os.

  Og så kan jeg helt personligt heller ikke så godt lide tanken om at betale mig fra at gøre noget, jeg ikke selv gider. En ting er at hyre en håndværker til at gøre de ting, jeg ikke selv kan – men at hyre en lavtlønnet (og for manges vedkommende sortlønnet) rengøringshjælp, når vi sagtens selv kan vaske gulv, er noget andet. Jeg bestiller ind imellem på Nemlig, og hver gang har jeg dårlig samvittighed over den underbetalte stakkel, der skal slæbe mine varer op på 5. sal. Der er vi klart ovre i noget mere politisk, men for mig er det også en del af det. 🙂

  Så det handler for mig mere om at få pligterne ind i hverdagen på en god måde. F.eks. ved at hjælpes ad og involvere drengene i vasketøj og madlavning. Det, tror jeg, er også med til at give børnene en god plads i familien – men det kræver også noget, og det er især ikke noget, man lige gør med helt små børn.

  • Du bestemmer jo helt selv om du vil aflønne din rengøringshjælp med 300 kr i timen eller 150 kr i timen? Jeg ser ikke helt problemet? Din tid er også penge værd. Det er derfor du får løn. En hurtig udregning viser at det ikke kan betale sig for mig at gøre rent i min sparsomme fritid. Enten ryger noget af min arbejdstid eller også ryger tiden med min datter. Det første kan ikke betale sig, det andet er jeg ikke interesseret i.

 • Sikke dejlige smilende øjne i har, det lyder hårdt, men smilet i jeres øjne er smittende. Pyt med hverdagen når bare de små smiler 😉

 • Kun 1 barn men Skagenfood til 4 dage, resten på coop.dk/let handel i weekenden og rengøringsfirma hver fredag. Vi gider ikke bruge vores tid på det, når vi kan blive fri. Når jeg sætter nøglen i døren fredag kl. 15:15 og lige når 8 sekunders duft af rent og opryddet hjem, er jeg tæt på lykkelig 😉

  Hvis vi på et tidspunkt skal down size økonomisk, så er rengøringsfirmaet laaaangt nede på listen.

 • Godt nok kun én 2-årig her hjemme, men venter den næste til juni. Vi kører også rengøring hver 14. dag, måltidskasse fra Årstiderne og resten handles på nemlig.com. Vil meget hellere bruge alt den tid, der spares på ovenstående, på børn og afslapning 🙏🏻 helt sikkert pengene værd!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top