Du læser nu
Et par erfaringer om solferie med små børn..

Et par erfaringer om solferie med små børn..

 

I er en del, der har spurgt ind til vores ferie, og jeg tænkte, at jeg ville forsøge at samle det hele i et indlæg, som måske kan svare på de forskellige spørgsmål.

Før I læser videre, kan I med fordel også læse det indlæg jeg skrev sidste år, som berør samme emne: På solferie med en 1årig – lidt erfaringer og learnings…

Jeg kommer til at bygge indeværende indlæg op på samme vis 🙂

Destination:

Vi valgte at tage til Dubai af flere årsager – og jeg kan ikke sige, at noget vægtede tungere end andet. Vi ville gerne finde en destination, hvor der var solsikkert (også i starten af februar) og varmt nok til at bade dagen lang. Vi har tidligere været på de kanariske øer, men det tør jeg ikke booke (lang tid i forvejen) før påsken-ish. Man kan være heldig og uheldig, og jeg orkede ikke tanken om at sidde en uge i 17 grader og regnvejr.

Derudover vile vi gerne undgå en kæmpe lang flyvning, så jo tættere på, jo bedre… Og sidst men ikke mindst, ville vi også gerne finde et sted, hvor tidsforskellen ikke var helt vild. De er 3 timer foran i Dubai – det betyder at børnene sover længere og går senere i seng, hvilket alt i alt er meget fedt, når man er på ferie.

Vejr:

Vejret var meget passende – mellem 22 og 28 grader om dagen (det føles varmt i ørken-solen, synes vi) og lidt køligere om aftenen. Sådan bare-ben-og-striktrøje-køligt, hvis det giver mening.

Det var perfekt poolvejr, men vi synes havet var for koldt – det var ca. 21 grader, så egentlig meget normal dansk havtemperatur en dejlig sommerdag. Men altså. Vi holdt os til poolen;)

[Poolområde – under de to hvide pagoder (hedder det det?), er der mindre dybt og velegnet til børn]

Hotel:

Vi boede på Zabeel Saray, der ligger ude på Palmen – jeg var/er ikke specielt Dubai-kynding og vidste derfor ikke ret meget om de forskellige områder og hvad der ligger godt/dårligt. Det her hotel havde min brors familie tilgengæld booket et par gange og var meget begejstrede, så sådan blev det. De plejer at have god smag:)

Og det var også rigtigt dejligt – vi havde halvpension, hvilket jo er en gave, når man er afsted med små børn. Der var lækker morgenmad hver morgen og til aften kan man vælge mellem mere end 40 forskellige restauranter spredt ud over forskellige hoteller. Det er første gang, jeg oplever at man har organiseret halvpension sådan, men det er så godt tænkt.

Til frokost spiste vi enten ingenting eller noget fra poolbaren – alle børn under 4 år spiser gratis frokost, når man har booket halvpension, så det var ret perfekt.

Vi havde booket et “Deluxe King Arabian Sea View” og det passede perfekt til os fire. Elise sov i en (stor) sovesofa og vi andre sov i en kingsize. Værelset var 46m2, så der var rigelig plads til unger og rod. Og så havde vi egen balkon og den flotteste udsigt ind over skyline. Vi kunne have fået en baby crib til Carlsen, men han sover bedst i min armhule, så det takkede vi pænt nej til.

Hotellets øvrige faciliteter spiller også virkelig – der er et super lækkert poolområde og generelt ikke problemer med at få solstol (på trods af at februar er ret meget højsæson). Der er venligt personale, der sørger pool towels, isvand, solcreme, bogmærker og hvad man ellers kan tænke sig. Og naturligvis livreddere på hver poolhjørne. Derudover er der direkte adgang til privat strand.

Der var også et rigtigt godt poolområde til børn, med børnepools, vandrutschebaner, vand-kanoner og andet sjov. Der er også legeplads og en ‘Kids Club’, hvor man kan tegne, male og tumle.

Man skal dog være obs på, at hotellet ikke ligger vildt centralt, men at det meste tager ca. 30 minutter i taxa at komme til – også lufthavnen (og vi gav ca. 150 dirhan for en taxi hver vej).

[Delefrokost – pizza til de voksne og sliders til Elise]

[En lille balle og udsigten fra vores balkon]

Rejseselskab:

Vi brugte ikke noget rejseselskab, men bookede selv direkte. Jeg ved dog at Apollo har rejser til samme hotel.

Fly:

Vi fløj med Emirates og det var en rigtigt behagelig oplevelse. Vi fløj med én af de store A380’ere, som jo bare er en stabil brumbasse der brummer gennem luften. Vi sad på 1. række på første sal og fik en babycrib til Carlsen på udturen (Som han ikke gad bruge, så derfor takkede jeg nej på hjemturen).

De kom med børnemenu til Elise (spaghetti bolo), et sæt legetøj til Elise (klistermærker, kort, en lille bamse osv) og et babykit til mig med vådservietter, diaper creme, pusleunderlag osv.. Carlsen blev også tilbudt mad fra Ellas Kitchen. Derudover gik de rundt og tog billeder af alle børnefamilier med et polaroidkamera, så man fik et lille minde med hjem. Meget hyggeligt.

Flyvetiden er godt 6 timer – lang tid for en 2årig med krudt i røven. Hun nægtede at sove på både ud- og hjemturen. Vi synes det var lidt hårdt, men altså… Nu har vi prøvet det. Jeg havde ellers prøvet at gardere mig med snackposer, legetaske, tegneredskaber, perler, piberensere og jeg ved ikke hvad, men det var hun rimelig kold over for.

Carl sov slet ikke på udturen (rimeligt overtræt sur baby, perfekt), så vi brugte det meste af turen på at skiftes til at stå og boppe ham ved toiletterne (… #fml). Hjemturen gik bedre – vi havde skilt os ad, så vi sad i hver side af flyet og dermed kunne de to børn ikke vække hinanden. Derudover listede jeg mine noise canceling hørebøffer på Carlsen, når han sov og det virkede også godt. Så blev han ikke forstyret hver gang nogen hostede eller der kom en serveringsvogn forbi.

[… Ja, hvem hader ikke at få sand mellem tæerne!?]

[Room service with a view]

Andet: 

I er også et par stykker, der har spurgt om det med amning, og det var jeg også selv bekymret for, men det gik fint.

Jeg satte mig gerne diskret og sørgede for at være tildækket med en stor stofble/håndklæde el lign, men det gør jeg også herhjemme, så for mig var der ikke den store forskel.

Jeg tror ikke jeg ville bryde mig om at sidde ‘in public’ på en restaurant eller café og amme, men det gik fint hjemme på hotellet, og så blev det også til en enkelt lynamning i Dubai Mall nede i en sofa ved dametoilettet, hvor jeg fik den lang til at hjælpe med at skærme lidt for mig.

Vil man gerne på mange udflugter og ud og opleve, så skal man klart overveje, om man så hellere vil vente til amningen er overstået. Hvis man bare skal på slapperferie, så var det ikke noget problem.

[Personalet kommer rundt og deler limonadeis ud til alle, der har lyst, et par gange om dagen. Elise havde altid lyst;) De kom også med andre forfriskninger nu og da – appelsinbåde, agurkeskiver og lignende]

[Living her best life]

[Vores udsigt by night]

 Kommentarer (14)
 • Hej🤗
  Vi tager selv til Dubai til April. Vi skal bo delt privat hos familie og derefter 5 dage på hotel. Vi har været en del gange i Dubai efterhånden, men har altid prioriteret at booke ‘lejligheder’ efter vi har fået børn. Dvs. hvor der kan lukkes til soveværelset og gerne med et lille køkken. Hvordan var jeres aftener efter børnene var puttet? Kan nemlig se at I havde valgt et værelse hvor I alle sov sammen (ik’?). Der er nemlig ikke det store udvalg af hotellejligheder i Dubai, og synes man betaler meget for den lille dør som lukkes imellem seng og sofa🙄

 • Hvor ser det bare dejligt ud, altså 😍 Bliver fandme så glad i låget af at kigge forbi hos dig 💞😊

  • Vi havde en rejseklapvogn fra Cybex med (en Eezy S Twist) – den er super god! (fik den i julegave af mine forældre)

  • Kunne du ikke komme med en lille mini anmeldelse af rejseklapvognen – eks manglede i benstøtten, var kalechen stor nok til at skygge? Og sidst; havde I en vogn til Elise ved siden af? ☺️ Vi skal selv på ferie til juni med en 1 årig og en 4 årig og synes det er svært med de vogne der fordi man ikke gider ende med fejlkøb. Har siden den mindste blev født overvejet en søskende vogn til ture, ferie mm., men ved ikke hvor længe den er nødvendig 😁

 • Mega mega mega god rejseerfa!!! Sådan altså! Du får lige den HELT rigtige info med! Tusind tak! Jeg har selv boet i Emiraterne og overvejer at tage min lille familie derned et smut. Kanon info omkring børn og halvpension – SÅ perfekt 😉 Tak tak tak 👏🏻👏🏻👏🏻

 • Det ser så skønt ud! Tak for meget fin info 😎🌴☀️Hvad var der ude på palmen..? Tænker butikker, restauranter etc. Eller er det mest hoteller og private villaer? Vi rejser til Dubai næste år i februar og jeg overvejer meget, om vi skal satse på palmen eller marinaen. Mine børn er 14 og 18, så lidt byliv er påkrævet 😉

  • Hej Helle

   Jeg synes I skal satse på Marinaen – Palmen er, som du skriver, mest villaer og hoteller. Ikke spændende for to teenagere!

   kh

  • Ja lidt – en tegneblok, farver, piberensere + store perler, puslespil og den slags. Men altså – synes selv det var svært, så er ikke sikker på, at jeg er den helt rigtige at spørge 🙂

  • iPad og høretelefoner 🙂

   I den anden ende – hvad var dine tanker om Dubai i øvrigt? Ogsp gerne I andres, jer der skal afsted. Ift menneskerettigheder, politik, miljø, skattely, overflod osv Man støtter jo mere eller mindre direkte op om samfundet, når man rejser dertil som turist.

  • Hmm… Jeg synes det er svært – og jeg vil tillade mig at svare fra to vinkler (som hhv privatperson og som blogger). Jeg er klar over, at det er lidt hipt at skælde på Dubai i disse dage, mens vi ikke løfter et øjenbryn af folk der rejser til Alanya, Beijing, Moskva eller Hurghada, og sidst jeg tjekkede var der også nogle gevaldige politiske problemer med hhv Tyrkiet, Kina, Rusland og Ægypten (… og den liste er ikke udtømmende). Og sådan noget gør mig egentlig lidt træt, men det svarer jo ikke på dit spørgsmål. Jeg synes bare det er lidt fjollet:) Så altså:

   Som privatperson: jeg forholder mig ikke politisk, når jeg vælger rejsedestination. Power to those who do, men jeg gør altså ikke – og jeg har iøvrigt aldrig mødt et ægte menneske ude i den virkelige verden som gør (derfor kan de jo godt findes alligevel, men…). Og jeg kan ikke lade være med at tænke, om verden ville blive et specielt meget bedre sted af at vi allesammen holdt os væk fra dem vi ikke var politisk enige med – det plejer sjældent at være en god idé at forskanse sig i hver sin skyttegrav.

   Som blogger: der er mange ting jeg gør/køber som privatperson, som jeg ikke nødvendigvis vil reklamere for – jeg bruger fx toiletpapir og dét holder jeg gerne i mit privatliv, det tænker jeg er nemt at forstå;) På samme vis har jeg også takket pænt nej tak til Visit Dubai, da de tilbød at invitere på udflugter, hjælpe med hotel osv.. Så min ferie var helt og aldeles i regi som privatperson.

   Jeg håber det gav svar 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top