Du læser nu
Haveliv, hjemmedyrkede tomater og forspiring for dummies..

Haveliv, hjemmedyrkede tomater og forspiring for dummies..

For et par uger siden, efterlyste jeg gode idéer til hvad, der kunne være sjovt at plante i små krukker i haven – primært et projekt for Elise.

Jeg drømmer om at få et drivhus en dag. Både til at gå og nørde med planter, men også til at have en stol stående, hvor man kan sidde og læse en bog – men det bliver først når mine børn bliver større. Lige nu kan jeg jo ikke engang gå på toilettet uden at blive råbt efter. Eller, værre, afbrudt.

Men altså. Prøv lige at se sådan et her fx – kan I se det for jer? * drømme drømme *

Indtil videre må jeg nøjes med vindueskarmen i spisestuen. Og så mine potter på terassen.

Og forleden dag fik Elise og jeg så plantet lidt af hvert. Jeg havde fået god vejledning af en veninde, der er god til den slags.

Jeg havde købt sådan noget sjovt jord i Netto, som ‘vokser’ når man hælder vand i. Derudover havde jeg købt spirepotter (de fås her) og lidt forskellige frø.

Ærter, ærteblomst og koriander.

Derudover havde min veninde tippet om, at man kan plante en skive tomat og få tomatplanter af det. Perfekt projekt med børn – tænk hvis det virker. Tænk hvis den trætte tomat fra grøntsagtskuffen, faktisk kan blive til små tomatplanter. Vi får se.

Og nu står de små spirepotter altså i vindueskarmen og vi kigger til dem hver dag. Holder øje med om der mon snart dukker små spirer op. Vi håber. Jeg ved ca. ingenting om sådan noget med at spire, plante og så, så det er nok også meget godt, at jeg lige går og øver mig lidt, inden jeg overtaler den lange til, at vi skal have et drivhus.

Er man heller ikke den store gartner (som mig), så har Plantorama lavet denne helt glimrende guide til forspiring, som jeg selv har lænet mig op ad. Det er ret meget skåret ud i pap og i overkommelige trin, så jeg håber, at der er høj succesrate. Forspiring for dummies, om man vil 😉

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top