Du læser nu
Og moderskabets tusind facetter og om at alle mødre er de bedste mødre for netop deres børn…

Og moderskabets tusind facetter og om at alle mødre er de bedste mødre for netop deres børn…

Annonce for Faaborg Pharma

Jeg elsker de her billeder. Af min lille, store dreng, der nu er 9 måneder og kan stå op helt selv. Det føles som 1000 år siden, han var en lillebitte baby, og på samme tid, føles det som om det var i går.

Kan slet ikke forstå hvor tiden bliver af.

Og lige bortset fra, når han er ved at få tænder, så er han sådan en lille mild fyr.

Det er en helt ny oplevelse at være mor til Carl – og jeg, som ellers tænkte, at jeg da havde ok fod på moderskabet oven på Elise, er igen blevet sendt ud på dybt vand, med erkendelsen af, hvor forskellige børn er. Det har vi snakket om før.

Han har allerede lært mig mange ting, ham Carl.

Og nogle af dem, er jeg altså blevet bedt om at sætte lidt ord på i dag, som led i mit ambassadørskab for Faaborg Pharma. De vil gerne hylde de stærke løvinder – og det gør mig, da stolt at de synes jeg er sådan én. Koblingen mellem Faaborg Pharma og de stolte løvinder kommer jo iøvrigt fra deres logo – og fra deres brand filosofi. Grundstenen i Faaborg Pharmas produktportefølje er Helo-serien. Det er milde og virksomme basis-produkter til hele familien – ingen flashy forpakninger, ingen parfume og kun nødvendige i ingredienser. Helt enkelt. Men i vores hverdag, er det ikke nødvendigvis det nemmeste, at tage mest enkle valg. Det kræver, med deres ord, en stærk og stolt løvinde, der tager et bevidst valg – både i livet generelt og når det kommer til hudpleje.

Om at bygge lidt mor-selvtillid…

D har givet min mor-selvtillid et kæmpe boost, at blive og være Carls mor. Af mange årsager. Men mest fordi ‘sådan et barn ku’ jeg ogs’ finde ud af’.

Og det gør mig stolt. Hold kæft mand, jeg er fanme en god mor.

Ja, det sagde jeg lige. Det øver jeg mig på hver dag.

Og jeg øver mig også på, at sige det til mødrene omkring mig. Der er ingen tvivl om, at der ligeså mange forskellige måder, at være mor på, som der er børn i denne verden. Og som jeg skrev for et par måneder siden, har jeg givet endegyldigt slip på sammenligningerne, for det kan man ikke, altså sammenligne. Så hvis jeg oplever en mor, der gør noget andet end jeg selv gør eller har overvejet at gøre, så øver jeg mig i at tænke “You do you, mama! Du er sej!”. Om det er hjemmepasning, langtidsamning, daglig zoneterapi, krystalhealings eller andre ting, som jeg har erkendt ikke er for mig. You do you, mama. Du er sej.

Og det er jo svært. I en tid, hvor vi konstant bombarderes med andres måder at være mødre på. Via sociale medier, forstås.

Om at tage andre ud af de ligninger, der er lidt svære…

Og det med at sætte en stopper for sammenligningerne, synes jeg er et vigtigt budskab. Så også en lille tak til Faaborg Pharma, for at sætte emnet på dagsordenen. Som led i mit ambassadørskab har jeg gået og tænkt meget over det der med ‘stærke kvinder’ og hvad jeg egentlig synes kendetegner sådan nogle. Hver gang kommer jeg tilbage til dét med, at jeg synes det er dem, der står ved sig selv.

Og det er så bestemt, lettere sagt end gjort. Det ved jeg. Da min amning med Elise var en kamp op ad bakke, kunne jeg godt mærke et stik i maven, når jeg så andre det lykkedes for, uproblematisk og bare sådan lige til, virkede det som om. Og den følelse var ikke fed.

Og det tog også en aha-oplevelse, før jeg kom over det. En aha-erkendelse af, at selvom det var fristende at kanalisere min egen skuffelse over på dem det lykkedes for, så handlede det jo om mig. Og jeg skulle give mig selv lov til at være ærgerlig. Og iøvrigt tage andre ud af ligningen. Og det hjalp helt enormt meget.

Jeg øver mig selv, hver dag. Jeg øver mig i, at stå ved egne valg og fravalg. Egne prioriteter. Egne kan’er og kan ikke’r. Egne succeser, egne short-comings. Og bare være i dem og dét. For tilbage til den der med, at jeg er fanme en god mor. Og jeg bliver hverken en værre eller bedre mor, af at andre ikke nødvendigvis gør tingene på samme måde som mig.

Så med de ord vil jeg gerne hylde mangfoldigheden i moderskabet. Hylde hvor forskelligt vi alle kan gøre tingene.Jeg har aldrig mødt en mor, der ikke er den bedste mor i verden, for netop deres barn.  Og vi vælger alle til og fra med de absolut bedste intentioner for vores børn – fra højt til lavt. Fra opdragelsesfilosofi til vinterstøvler og hudpleje.

Og tilbage til dét det skulle handle om…

Og med de ord, må jeg hellere også knytte et par ord om Helo-serien fra Faaborg Pharma, der – som nævnt – er hele årsagen til indeværende indlæg. Og til alle mine tanker om det med stærke kvinder.

I ved, hvordan jeg har det med den slags hudpleje, man kan få på apoteket – jeg elsker produkter der både kan rumme effektivitet og mildhed (er det et ord?… I ved hvad jeg mener!) for det skal til, når man har en hud som min.

Jeg har siden barns ben lidt af eksem af den slags, der kræver hormoncreme. I nogle perioder er det værre end andre – i de milde perioder kan jeg nøjes med cremer, der har højt fedtindhold (virker lipid-genopbyggende) og er kløestillende. I de træls perioder bruger jeg samme hudpleje, som supplement til dét jeg får på recept – hvis jeg er flittig med hudplejen, kan jeg bruge mindre hormoncreme og er ikke nødt til at smøre lige så ofte.

Jeg nyder gerne en lækker velduftende bodylotion nu og da, men ikke til hverdag og ikke i de perioder, hvor min eksem er værst.

Min hudplejefilosofi, når det kommer til mine børn er i øvrigt ingen parfume, ingen farvestoffer, højt fedtindhold. Carlsen har nemlig også lidt tendens til eksem, det lille skind.

Og Helo er et rigtigt godt bud på netop den slags hudpleje. Og iøvrigt en række produkter, jeg godt tør give mine allervarmeste anbefalinger – de er i orden. Helt igennem. Både til store og små. Alle Helo produkter er parfumefri og AllergyCertified og kan købes på de danske apoteker.

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top