Du læser nu
Januar De-clutter uge 3: oprydning af legetøj og skønhedsprodukter…

Januar De-clutter uge 3: oprydning af legetøj og skønhedsprodukter…

Mens jeg var igang med at rydde op i børnenes legetøj i weekenden, slog det mig, at det ikke kommer til at være nok med januar, som declutter måned. Jeg har simpelthen for meget rod, ha!

Men når det er sagt, så gør det måske ikke noget, at bruge 2021 som et declutter-år, omend jeg vil spare jer for ugentlige indlæg om selv samme.

Mit lille januar-projekt har været en god kickstart, og det har været så rart, at komme igang med sorteringen og oprydningen. Vores hus og skabe er helt sikkert “sandet til” i løbet af de sidste år – igen tilbage til den med det manglende overskud fordi spædbørn.

Og lad det iøvrigt være afsæt for en lille note om, at jeg tænker, at I sidder nogle derude, der kan genkende den der følelse af at tingene sander til omkring jer, men at I ikke er et sted lige nu, hvor I har overskud/tid/arme/mulighed for at gøre noget ved det. I CAN RELATE. Og må jeg i det tilfælde anbefale, at I læner jer tilbage med en kop kaffe og lidt well deserved screen time, med ro i maven og visheden om, at det nok skal komme tilbage en dag. Overskuddet til den slags. I’m living proof. Så don’t stress og pak evt dårlig samvittighed væk.

[Før.. Ish.. Jeg havde flyttet de to brune puffer (?) da jeg tog billedet her…. Inkl det bjerg der lå ovenpå. Suk]

[Med en lille hjælper undervejs.. Lidt opadbakke at forsøge at rydde op i legetøjet en søndag eftermiddag med begge børn hjemme, men get gik! 3 skridt frem og 2 tilbage, hele tiden… Elise blev ved med at finde aaaalt muligt hun ikke kunne leve uden]

… Og trøst jer i også med, at det lige nu er et lidt sløjt tidspunkt, at rydde ud, for man kan ikke rigtigt komme af med de ting man har i overskud – vores lokale Røde Kors er ihvertfald helt og aldeles lukket og byttestationen på genneren, ditto.
Den kvikke læser, vil i øvrigt bemærke, at jeg har byttet lidt rundt på ugerne. Uge 3 var egentlig tænkt som ‘tøj uge’, men efter lidt overvejelse, har jeg overvejet/besluttet at inddrage tøj-ugen i en større snak om garderobe-glæde, som jeg er igang med at få ord på og eksperthjælp til. Så dét kommer vi tilbage til!

[Efter. De brune puffer er geniale og købt hos Balie Balie – den lille sivkurv er nem for Carl at komme til – han henter den under bordet og slæber den ud på gulvet, hvor han så går på opdagelse. Det fungerer bedre, end at han forsøger at nå ting på bunden af de brune]

Jeg startede med børnenes legetøj. Det har en tendens til at snegle ned i legehjørnet i stuen oppe fra værelset, så det er en on-going øvelse, at børnene slæber ting med ned og jeg slæber ting op. Nu fik jeg gjort et ordentligt indhug og sørget for at få fjernet de ting de ikke rigtigt leger med lige for tiden.

Jeg fik også ryddet op og væk og fyldt en pose med sager, som ryger til Røde Kors, når de åbner igen.

Nu er det nemmere for børnene at komme til de legetøj de faktisk vil lege med. I den store brune har jeg primært samlet ting i små tasker – Elises lille taske med værktøj, hendes ‘beauty taske’ med spejl, kam, ‘hårtørrer’ etc. Det fungerer også godt, at hun bare lige kan nappe en taske og lade resten være – og så rydder vi den lille taske op, når hun er færdig med den. Vi, skriver jeg. Lol. Det lød meget godt ik?! JEG rydder den op. Vi arbejder (stadig) på det der med at rydde op – det går so so, ha.

[En badeværelsesskuffe FØR… Suk. Kæmpe kæmpe suk]

Så kom turen til beautyskufferne og badeværelset. Det er også en ongoing struggle – af flere årsager. Jeg interesserer mig jo for skidtet, og kan ikke lade være med at købe, prøve og teste nye spændende sager, når jeg falder over dem. Og så får jeg også tilsendt en del. Nogle ting er lige i øjet og andre ting, får jeg ikke rigtigt brugt. Men man smider det jo ikke bare ud – istedet står det så bare og roder skuffen til. Og samler støv.

Nu har jeg samlet en stor kasse med urbrute sager, dupletter mm, som jeg kan dele ud af til veninder, min mor, svigermor – og når man en dag kan det igen, så kan jeg aflevere det fx hos Røde Kors Reden (men de modtager ikke donationer i disse tider).

[Midtvejs… Puha..]

[Efter! Nu er det organiseret med hudpleje til højre og makeup til venstre. Jeg har samlet alle læbeprodukter i den pink makeup-pung, al foundation/concealer i den koralfarvede og al ‘fest makeup’ i den grå kasse. Penslerne står samlet og den lille grå makeuppung indeholder det jeg bruger til hverdag, så jeg nemt kan tage det med, hvis det er nødvendigt]

Og så kom jeg altså i mål, selvom jeg synes det holdt lidt ekstra hårdt den her gang.

Jeg har også ryddet ud i de sager jeg havde på badeværelset på 1. sal, men badeværelset i kælderen må blive en anden god gang, for det har jeg ikke nået endnu. Det kommer 🙂

Hvad med jer? Er I stadig med derude?

 Kommentarer (4)
  • Sikke fint badeværelsesmøbel. Vi er i gang med at renovere på en murermestervilla fra 20`erne og vi vil forsøge at holde indretningen i stil med huset alder.
    Vi renoverer lige nu et badeværelse som jeg godt kunne tænke mig lidt i stil med jeres. Vil du oplyse hvor jeres møblement er fra?

  • Jeg har et tip mht at komme af med ting for tiden: Jeg lægger tingene på FB marketplace og tagger det gratis og free og hvad det er. Det behøver ikke være flotte produktagtige billeder, et billede af en kasse ovenfra og teksten “legetøj 0-1 år gives væk” eller et billede af to bæreposer børnetøj og størrelser skrevet på er rigeligt. Jeg skriver kontaktfri afhentning og stiller det udenfor døren, så vedkommende selv kan tage det (fordi Covid). Ulempen er, at du skal forholde dig til en smule korrespondance, men jeg synes, det er godt givet ud, når man tænker på, at man for det første slipper for at bringe det ud af hjemmet (længere end lige udenfor døren) og vigtigere endnu; tingene får et nyt hjem med det samme og der er dermed mindre risiko for, at det bliver til affald lige om et øjeblik. Jeg har endnu til gode at opleve, at der ikke var nogen, der kunne bruge, hvad end jeg gav væk.

    Derudover ville jeg lige tippe om Blogsbjerg, som har en ugentlig føljeton om at rydde ud og op (og spare her og der). Den er virkeligt go’ 🙂

  • Tak for dejlig inspiration:). Jeg plejer aldrig at kommentere, hvilket egentlig er for dårligt, fordi jeg synes du er en kæmpe inspirationskilde! Takket være disse indlæg er der nu orden i begge ungers skabe, entremøblet, det lille viktualierum og halvdelen af køkkenet:). Nøjagtig som dig tænker jeg ikke, at januar er nok, men det er en god begyndelse og jeg nyder hver dag de steder, hvor der er orden – så tak for at sætte mig i gang:)
    Jeg ser frem til det kommende indlæg til garderoben – det kunne jo være at det kunne få mig igang der også:)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top