Du læser nu
Udflugtstip: på besøg i gamle dage på Frilandsmuseet i Lyngby

Udflugtstip: på besøg i gamle dage på Frilandsmuseet i Lyngby

Da vi nåede til Påskeferiens 4. fridag besluttede vi, at der måtte en udflugt til – alle trængte til at komme lidt ud, ikke mindst børnene.

Så vi pakkede børnene i Puma’en og satte kurs mod Frilandsmuseet, som jeg har gode barndomsminder fra.

Frilandsmuseet er en del af Nationalmuseet og sådan meget kort fortalt et udendørs museum, der viser hvordan vi i Danmark boede i ‘gamle dage’. Her er mere end 100 bygninger – fra møller til gårde og vandmøller.

Og så er der dyr – får, geder, ponyer og meget mere.

[Det praktiske ‘hul’ i bagagerummet, som man næsten skulle tro var designet til vores klapvogn. Den passer på milimeteren op i bunden af hullet er der en prop, som kan tages ud så vand kan løbe ud – det er simpelthen så godt tænkt og det er så nemt at skylle rent efter de værste mudrede hjul, haveaffald eller hvad man nu ellers kører rundt med]

Praktisk info:

Museet ligger i Lyngby og der kører bus lige til døren. Der er også gode parkeringsforhold. Adressen er Kongevejen 100, 2800 Lyngby.

Museet er åbent fra 20.03.2021 til december 19.12.2021
Tirsdag – søndag. Lukket mandag.

Vi betalte 120kr for at komme ind 2 voksne og 2 små børn.

Museet har åbent ‘udendørs’ for tiden – dvs. at man ikke kan komme ind i de gamle huse og det kræver en negativ coronatest (max 72 timer gammel) at komme ind på området.

Museets bygninger åbner d. 21/4, men seelvom vi kun var udvendigt, så synes vi der var rigeligt at se (og nåede på ingen måde hele vejen rundt – men det gør ikke noget, besøget tåler sagtens gentagelse).

Læs her, for at være sikker på at få nyeste info med.

[Hvad gjorde man inden Apple CarPlay og navigation? Pumaens lydanlæg ere iøvrigt fra B&O – en skam, at den gode lyd iøvrigt bliver spildt på Popsi & Krelle]

Aktiviteter:

Da vi var afsted i påsken var der arrangeret æggejagt og placeret påskeæg forskellige steder på området, som det galdt om at finde og notere farven på. Der var både én for store og små børn – og det var et stort hit hos Elise.

Det er mit indtryk, at der ofte arrangeres den slags ‘særlige’ ting.

Derudover er der også rundvisninger man kan gå med på – det koster lidt ekstra, og havde været at skyde over målet for os med de to små børn, men måske når de bliver lidt større? Jeg tror det er interessant.

Udflugtstippet er udgivet i samarbejde med

DEN NYE FORD PUMA ST

Skabt til at give dig mest muligt ud af din moderne livsstil. Innovativt design, fed SUV-styling og sofistikeret hybridmotor: Ford Puma beder ikke om din opmærksomhed – den lægger stille og roligt beslag på den.
Hybridbilen er kommet for at blive. Som selvopladelig mild hybridbil repræsenterer Ford Puma fremtiden. Den tilbyder et udvalg af fremsynede og avancerede EcoBoost-hybridbenzinmotorer, der har fremragende ydeevne, imponerende brændstoføkonomi og betydeligt lavere CO2-emissioner end konventionelle brændstofmotorer.
Derudover har den valgfrie Drive Modes og førerassistanceteknologier, der kan hjælpe med acceleration, bremsning og styring af bilen. Og for at bidrage endnu mere til køreglæde har den adaptiv fartpilot, automatisk nødbremse og Evasive Steering Assist, som holder øje med vejen forude og advarer om potentielle risici. Så kan du føle dig sikker på din tur.
Den moderne tilværelse kræver ofte opfindsomme måder at tænke plads på. Ford Puma har derfor klassens bedste og mest kompromisløse bagagerum med plads til hverdagens eventyr.
God tur!

Mad & Drikke:

I disse Corona-tider er der lidt særlige forhold, men i sandwhich-huset var der åbent, og hér fik vi os 3 grovepølsehorn og 2 juicebrikker. Rigtigt fint og god benzin til små typer. Deres far fik sig også en Cocio, og det var han godt tilfreds med. Jeg så på skiltet, at de også havde forskellige sandwich, dagens kage mm.. Så sultne maver, går altså heller ikke forgæves, og det var rart at man kunne få noget ‘lidt ordenligt’.

Andet:

Kæmpe anbefaling af Frilandsmuseet herfra – det er bestemt ikke sidste gang vi har været der forbi.

Det er både en hyggelig og lærerig destination, og vi havde nogle gode snakke med Elise om hvordan livet engang har været. “I gamle dage havde man jo ikke vandhaner inde i husene – så havde man en vandpumpe ude i haven istedet. Den der er en vandpumpe”, og så stod hun ellers dér med store øjne.

Det var ikke vildt godt vejr den dag vi var afsted, men det gjorde ikke noget overhovedet. Er det decideret regnvejr bliver det nok en lidt våd og kold fornøjelse, men ellers tænker jeg, at det er en kanon udflugt hele året rundt.

[Et lille påskelam – så sødt]

[Lille fyr på fars skuldre – yndlingspladsen]

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top