Du læser nu
Udflugtstip: på bondegårdsbesøg i efterårsferien..

Udflugtstip: på bondegårdsbesøg i efterårsferien..

annonce

Vi har været på flere bondegårdsudflugter her i sensommeren og det tidlige efterår, for mine unger er helt vilde med det.

Og jeg synes også det er en hyggelig måde, at bruge en formiddag på, så derfor skal det altså være emnet for denne omgang af udflugtstip, der er tænkt som inspiration til efterårsferien, der venter lige rundt om hjørnet.

Længere nede deler jeg en liste over de bondegårde jeg selv kender, men hvis I kender andre, må I sindssygt gerne dele dem i en kommentar – jeg gad rigtigt godt, at der var gode anbefalinger på tværs af landet, så alle kan komme på tur:)

UDFLUGTSTIPPET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED

DEN NYE FORD PUMA ST

 

Skabt til at give dig mest muligt ud af din moderne livsstil. Innovativt design, fed SUV-styling og sofistikeret hybridmotor: Ford Puma beder ikke om din opmærksomhed – den lægger stille og roligt beslag på den.
Hybridbilen er kommet for at blive. Som selvopladelig mild hybridbil repræsenterer Ford Puma fremtiden. Den tilbyder et udvalg af fremsynede og avancerede EcoBoost-hybridbenzinmotorer, der har fremragende ydeevne, imponerende brændstoføkonomi og betydeligt lavere CO2-emissioner end konventionelle brændstofmotorer. Derudover har den valgfrie Drive Modes og førerassistanceteknologier, der kan hjælpe med acceleration, bremsning og styring af bilen. Og for at bidrage endnu mere til køreglæde har den adaptiv fartpilot, automatisk nødbremse og Evasive Steering Assist, som holder øje med vejen forude og advarer om potentielle risici. Så kan du føle dig sikker på din tur.
Den moderne tilværelse kræver ofte opfindsomme måder at tænke plads på. Ford Puma har derfor klassens bedste og mest kompromisløse bagagerum med plads til hverdagens eventyr. God tur!

Vi har både været på fungerende bondegårde og besøgs-bondegårde, og jeg synes begge dele kan noget.

Carl er fuldstændigt besat af at få lov til fodre dyrene (og nu kan vi ikke gå forbi en hestefold uden at han står og kalder på dem, i håbet om at de vil komme og spise et græsstrå fra hans hånd – det er endnu ikke lykkedes for ham). Elise er omvendt mere tilbageholden, men vil meget gerne se hvordan tingene ‘fungerer’. Vil gerne se når dyrene bliver fodret, høre hvor de kommer fra og den slags.

Det er nok en aldersting, og det kan jo være værd at have med sig, når/hvis man planlægger et besøg.

Listen over gode bondegårde:

Jeres anbefalinger:

 • Fuglebjerggaard i Helsinge
 • Grantoftegård i Ballerup
 • Fru Møllers Mølleri uden for Odder
 • Grennesminde i Taastrup, er en fantastisk økologisk gård med gårdbutik og dyr der kan klappes.
 • Toftegården i Albertslund, masser af dyr der kan klappes og mulighed for ridetur.
 • Kildebrønde frugtplantage i Greve, ikke en bondegård, men mulighed for at plukke æbler, græskar, jordbær (når tid er) og en lækker gårdbutik.
 • Børnebondegården ved Horsens
 • Nyborg Naturlegeplads (ikke en bondegård, men der er geder, ponyer og høns)

Dem jeg har med her er primært i Nordsjælland, for ja – obvious reasons:) Men hvis I kender andre må I meget gerne dele i en kommentar, så opdaterer jeg indlægget (efter landsdel, hvis det giver mening). Jeg gad rigtigt godt, hvis vi kunne få en hel lille oversigt over gode bondegårde:)

Praktisk:

Jeg plejer gerne at have lidt praktisk info med om de steder jeg anbefaler, men nu hvor jeg ikke er så konkret, er det i sagens natur lidt svært, og så alligevel:

 • Vi har typisk brugt en formiddag på bondegården, så er alle trætte (så ca 2 timer)
 • Det er lidt forskelligt om der er mulighed for at købe mad – nogle steder har hyggelige caféer og gårdbutikker, mens andre ikke har. Det kan være værd lidt at undersøge om man skal have en madpakke med til ungerne.
 • … Gummistøvler er et must (det havde jeg en lang snak med Carl om, og han var ret ligeglad.. Men altså.. Som mor siger jeg, at gummistøvler er toppen).
 Kommentarer (11)
  • Er der nogen af dem du kan anbefale mon? Min erfaring er at det ikke er altid at Børn i Byen er opdateret, så jeg ved ikke om jeg tør inkludere dem i indlægget – men nu er den advarsel self givet videre og så kan folk selv vurdere om de tør tage afsted <3

 • Tothaven besøgsbondegård er et virkeligt dejligt sted. Kan på det varmeste anbefale.
  Vi er hard core inden for bondegårdsferier, for vi har i nu 5 år taget på bondegårdsferie i en uge hver sommer. Og i morgen tar vi også på en lille mini-bondegårdsferie fra fredag til mandag. Min søn elsker det!

  • Hvordan fungerer bondegårdsferie i praksis? Er der noget ‘ferie’ over det? Og hvor finder man bondegårde man kan tage på ferie på? So many questions! Ha. Jeg tror bare også mine børn ville elske det <3

 • Vi har besøgt Fuglebjerggaard i Helsinge (Nordsjælland)

  Egentlig skulle vi voksne besøge planteskolen, men så kunne man nusse kattekillinger og se uldne grise og høns og plukke frugt. Så var der også lige en gårdcafé med (bl.a.) kaffe og kage og før vi havde set os om havde vi brugt en halv dag der. Det var verdens hyggeligste uplanlagte tur, autentisk og landlig.

 • Grennesminde i Taastrup, er en fantastisk økologisk gård med gårdbutik og dyr der kan klappes.
  Toftegården i Albertslund, masser af dyr der kan klappes og mulighed for ridetur.
  Kildebrønde frugtplantage i Greve, ikke en bondegård, men mulighed for at plukke æbler, græskar, jordbær (når tid er) og en lækker gårdbutik.

 • Fru Møllers Mølleri uden for Odder (syd for Århus) er også et besøg vær. Her kan man se traktorer, dyr og de har både bageri, ismageri og slagter. Vi fik endda mad her fra til både bryllup og barnedåb. Det er virkelig en anbefaling her fra. Jeg linker lige til deres hjemmeside: https://frumollersmolleri.dk/
  P.s. Jeg får INTET for at fortælle om stedet – er bare virkelig en fan <3

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top