Du læser nu
Bolig: Find roséen frem – terrassen melder sæson-åben!

Bolig: Find roséen frem – terrassen melder sæson-åben!

Det gik lige så godt. Med vejret. Små 20 grader og høj sol.

Jeg smurte kækt børnene i solcreme og klikkede sommersandaler og -hatte hjem til dem. Åbnede årets første flaske rosé og ordnede terrassen.

Og så. Med et tordenbrag, der vitterligt fik huset til at ryste  slog vejret om. Og i begyndende regn måtte jeg ud efter mørkets frembrud og hive parasol, hynder og havetæppet ind. Også åndssvagt, at jeg havde været overmodig og ladet det ligge, men jaja.

Dér stod jeg, i min lilla slåbrok og soveknold og slæbte ind, mens det glimtede i det fjerne. Og i nat har vi altså haft nogle voldsomme hagl- og regnbyer forbi. “Lortehagl!!! Mine tomater!!” skrev jeg i irritation til den lange på et tidspunkt. Jeg kan nu meddele at de ser ud til at have overlevet – jeg har været ude og nurse dem lidt (som det første i morges, naturligvis).

Men den kommer jo igen. Sommeren. Og så er terrassen før. Det er helt utroligt, hvor trist den bliver hvert år i løbet af sådan en vinter, men et par timers arbejde og så er den tilbage i storform.

[Før og efter]

Visne planter, smadrede krukker og den der klematis, der virkelig er ved at overtage hele terrassen. Til næste år tror jeg altså at jeg klipper den helt og aldeles ned. Den er flot, når den blomstrer, men voldsom når den ikke gør. Vi trænger til en frisk start.

Derudover fik jeg klippet den store rhododendron lidt tilbage, der også havde fået bredt sig lige vel voldsomt indover terrassen.

Og så fik jeg selvfølgelig fejet og fjernet de værste visne blade fra loungesættet. Det er fra sidste år – vores Calvi loungesæt fra ILVA. Og det har stået ude utildækket hele vinteren – og det ses vitterligt ikke. Jeg er meget imponeret. Overvejede på et tidspunkt, om jeg burde overdække det, men orkede heller ikke rigtigt tanken om et klamt plastik-cover, der i løbet af sådan en vinter garanteret ville blive algebefænkt og ulækkert.

Hynderne har også boet ude hele vinteren. Jeg købte en hyndeboks og den står bag hegnet til terassen. Også utildækket. Det var jeg lidt mere nervøs over, men det er faktisk gået over al forventning.

Jeg var ellers nervøs og hyndeboksen havde forvandlet sig til et edderkoppebo i løbet af vinteren, men heldigvis ikke. De har fået nogle pletter hist og her (af uklar oprindelse), og jeg vil nok prøve at tage mig sammen til at flytte hyndeboksen i tørvejr til efteråret (bare ind i skuret). Men men – det er altså gået så fint, bare at have den stående i det fri.

Parasollen, tæppet og lanterne er også fra Ilva. Det er nok lidt for optimistisk med et terrassetæppe, men ser så hyggeligt ud. Jeg forudser, at det får lov til at flytte i sommerhuset, når jeg bliver træt nok af at bære det ind og ud. Parasollen er fra sidste år og den store lanterne ditto. Den har stået ude hele vinteren også, og har også holdt virkelig flot.

Selv bambusbordet har stået ude hele vinteren og ser stadig pænt ud. Det havde jeg ikke forventet,  men jeg vidste omvendt heller ikke hvor jeg skulle gøre af det, så sådan blev det.

Nu mangler jeg bare at få blomster i krukkerne og at klematisvæggen springer ud – og at sommervejret kommer retur. Nogle andre havefavoritter får I her nedenfor:

  1. Nu skiftede vi lige sidste år, så vi skal ikke have nyt – havde man kan kunne få det her loungesæt sidste år, så havde jeg bestemt bestilt det istedet.
  2. Tilgengæld har jeg bestilt sådan en stol her til sommerhuset.
  3. Pæne krukker i flet
  4. Solcellelanterner – sådan nogle har jeg hængt op i vores magnolietræ med en gynge.
  5. Pænt rundt gulvtæppe i Jute og en god størrelse
  6. En god parasol til en god pris.
  7. De her loungestole er jeg mere end lun på – de kunne godt flytte ind i sommerhuset. Synes prisen er virkelig skarp!
  8. Pæn pude
  9. Lille bord, som godt kunne agere sofabord indendørs i sommerhuset
  10. Og den der perfekte haveflyder – tænker at den vil være god op ad en læmur med et par nice puder i ryggen
 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top