Du læser nu
Guide: luftige, gulv-til-loft gardiner på budget..

Guide: luftige, gulv-til-loft gardiner på budget..

Jeg har været en guide til vores lille gardin-projekt skyldig – det må I undskylde!

Men nu skal det være – eller, der er jo ikke meget guide over det egentlig, men jeg kan dele hvilke gardiner og skinner vi har brugt og så mangler I ikke andet end at skrue dem fast i loftet, og det er måske lidt overkill at guide i.

Tidligere havde vi nogle (flotte) velourgardiner hængende, men de var så tunge at de rev skinnerne ud af vores gamle pudsede vægge – og så drømte jeg også om at få gardiner helt til loft, for at understrege loftshøjden. De gamle hang under stukken, da de skulle vægmonteres og ikke loft-monteres.

Vi har brugt gardiner fra H&M – I finder dem her. De findes også i en variant der er 250cm fremfor 300cm.

Jeg bliver nu og da spurgt til farven, og jeg synes H&Ms ‘gråbeige’ er en meget god beskrivelse. Nogen synes at de ser lidt rosa ud – jeg tror det afhænger lidt af ens skærmindstillinger og hvilket device man ser med fra. I virkeligheden er de en varm grå-beige, vil jeg sige. Synes det er en pæn neutral farve, der kan passe med det meste.

De kommer med sådan noget oplægningstape, som man stryger på – det har jeg gjort, så vores lige akkurat kysser gulvet. Men det kan man jo gøre som man synes. Det er ikke spor svært og kræver kun et strygejern.

Skinnerne i loftet er fra Jysk – find dem her. De fåes i mange forskellige længder og kan kobles sammen så man kan få den længde man skal bruge. Man kan også nemt skære af dem i længden med en nedstryger. Det er næsten idiotsikkert, vil jeg sige:)

Koblingerne finder I her og derudover har vi også brugt et hjørnestykke inde i spisestuen, så det kan man altså også.

De skruer der følger med er ikke vildt gode – eller rettere, de er ikke vildt lange. Det kan godt skabe problemer i gamle pudslofter, fordi skruen ikke kan få fat.

Vi løste det ved at købe nogle andre skruer – tynde og lange. Hver obs på at de har fladt hovede og at det passer ned igennem gardinskinnen. Men det er altså kun en problemstilling der er relevant for os der bor i gaaaamle huse eller lejligheder. Bor man med gips- eller betonvægge skal man bare huske rawplugs.

Nu mangler jeg at få dem dampet godt og grundigt – og så overvejer jeg at føre dem hele vejen hen forbi terrassedøren også. Men det kommer, når der er overskud til det <3

 

Pssstt – på kontoret har jeg også hængt gardiner op, for at skjule vores hvide gigantiske skydedørsmonster. De er fra Ellos – og linket får I her. 

 Kommentarer (3)
  • God guide Har du forsøgt dig med gardiner, der slår et knæk? Vi har karnap, der trænger til et smukt gardin. God weekend om lidt fra Laura

    • Hej Laura..

      Ja, inde i spisestuen har vi ladet gardinet gå rundt i et hjørne (90 grader knæk). det kan man sagtens. Hvis knækket er entent mere eller nindre spidst kan det tilgengæld godt blive en udfordring, for samle stykkerne er 90 grader.

      kh

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top