Du læser nu
Skønhed: I did not wake up like this…

Skønhed: I did not wake up like this…

Jeg var ved frisøren i går. Og der er ikke noget som et par timer foran frisørspejlet, der rigtigt kan give én lejlighed til at blive mindet om, hvor januar-træt man kan se ud, som man sidder dér med frottéturban og polyesterslag, og mest er blevet til en uformelig blegfed klump i frisørstolen.

Og dét fik mig altså til at tænke på alle de steder jeg snyder.

Eller. Snyder er måske et dårligt ordvalg.

Men. På en måde følte jeg pludselig, at jeg havde et ansvar for at være transparent. Det er måske nok bare mig, der overtolker en lille smule, men når først tanken er sået, kan det være svært at hindre den i at spire.

Så. I the spirit of transparency og I did not wake up like this, får I hermed listen. Det er i k k e en opfordring til at gøre det samme. Det er heller ikke nødvendigvis noget jeg er specielt stolt af. Ville da langt hellere vågne hver morgen og ligne Mathilde Gøhler helt af mig selv, men det gør jeg så ikke – og der er sikkert også ting Mathilde kan være træt af når hun vågner hver morgen.

All in all, er jeg helt og aldeles tilfreds med de kort jeg er blevet tildelt hér i livet og prøver bare at få det bedste ud af den hånd jeg nu sidder med. Jeg er helt med på, at det er en temperamentssag og at vi også hér er helt forskellige. Igen. Jeg vil bare gerne være transparent, og intet mere end dét.

Og iøvrigt opfordre til ‘you do you’. Hvor lidt eller hvor meget det så er.

Så. Hvad har jeg fået gjort? Hvad får jeg gjort?

Hår: Jeg går til frisøren og beder hende lave de mest naturlige lyse striber hun kan, så det kan ligne, at jeg har siddet på en vidunderlig ferie sydpå fremfor hjemme foran skærmen.

Negle: Jeg får lavet negle ca. 1 gang om måneden – jeg beder om at få dem korte og altid i samme nude farve. Bare helt lowkey, velplejet. Om sommeren får jeg også ordnet fødder.

Vipper & bryn: hver 6. uge får jeg lavet et lashlift og så får jeg ordnet bryn – farvet og rettet. Mine bryn er ret gennemsigtige fra naturens hånd, og jeg synes det gør en stor forskel. Derudover bruger jeg vippeserum, som indiskutabelt har gjort meget for mine vipper.

Tænder: Jeg har fået rettet tænder – af to omgange. Både da jeg var 15 og da jeg var i starten af 30erne. I den forbindelse blev de bleget efter endt behandling. Det er godt et år siden, så jeg ved ikke hvor meget det stadig virker. Men.  Nu er det nævnt.

Andet: … den jeg er mindst stolt af. Jeg har et par gange fået lavet et lille brynløft med botox. Blandt andet op til mit bryllup, men også efter to børn og 3 år uden søvn. Jeg har en veninde (der er massiv botox-modstander), som har lovet mig, at hun holder øje med, at jeg ikke kommer ud på en glidebane. Det er jeg nu ikke nervøs for, men altså… Hun synes jeg er idiot, og det er okay, det synes jeg til dels også selv. Og sådan har jeg det iøvrigt tit med mig selv over så mange ting, men Herregud og what are you gonna do.

 

Now you know. I did not wake up like this. Og synes iøvrigt også, at det skal tilføjes, at der for mig er meget velvære forbundet med skønhed på både stor og lille skala – så det i ligeså høj grad er noget jeg gør for processen fremfor resultatet. Men sådan ved jeg godt, at alle ikke har det, og det er kun så fint.

Så længe alle bare gør dét, der gør dem glade:)

 Kommentarer (11)
 • Hvilken type negle får du lavet (der ikke behøver mere vedligehold end én gang månedligt)
  Syntes alt jeg har prøvet kræver meget oftere interval for at være pænt.

 • Hej Acie
  Dit indlæg bekræfter, hvorfor jeg holder af at læse med i dit univers. Indlægget fik mig til at tænke over, at jeg synes det er moralsk rigtigt at være åben om disse ting som influencer. Jeg synes altid, du ser brandgodt ud og på en måde var det meget rart at læse, at du bruger forskellige tricks. Måske ikke så overraskende at du gør det (hvis jeg tænkte mig om), men det gjorde alligevel en forskel for mig at læse indlægget. Ved ikke om det giver mening. Anyhow, jeg ville egentlig bare heppe på dig og din oprigtighed.
  Kh. Linn
  Ps. Jeg tror altså også Gøhler får en del hjælp med på vejen 😉

  • Jeg har i laaang tid brugt den fra Sanzi, men da den var udsolgt hos Matas, sidst jeg løb tør skiftede jeg til M2. Eller. Skiftede. Jeg har købt én fra M2 som jeg stadig bruger og som jeg er glad for.

   kh

 • Altså. Jeg har altid, og især da jeg var yngre (og sprødere selv!), betragtet mig selv som rimelig firkantet, når det kommer til kosmetiske indgreb. Sådan: “If you’re not part of the solution, you’re part of the problem”. Eller, sagt på en anden måde: Så snart, du får et kosmetisk indgreb, er du med til at opretholde de latterlige skønhedsidealer, vi alle sammen tynges af.

  Men hold kæft, jeg er begyndt at bokse med det på det seneste. For hvor går grænsen? Jeg tager sgu da også makeup på, får farvet hår og fjernet hår og hvad ved jeg. Det er jo også forskønnende adfærd og derfor principielt helt det samme. Jeg har vendt og drejet det: Går min grænse ved “noget der er permanent”? Tjooeh, men nej, for fillere er jo ikke permanente. I mit hoved er der forskel på min faster, der får fjernet hud fra øjenlågene, fordi de hænger så tungt, at hun nærmest ikke kan se ud, og forsidefruer der får skudt noget i læben. MEN HVORFOR??

  Forfatteren Kasper Colling Nielsen refererede i et Sara & Monopolet for ikke længe siden til et makeover-program, hvor en kvinde stod helt glad til the big reveal og havde fået rettet sin store næse til, så den nu var lille og “almindelig”. Ved siden af stod så hendes to døtre med samme store næser, som deres mor netop havde fået opereret. Hvad tager de sig med videre?

  Vi har alle en mulighed for at påvirke verden en lille smule i retning af et mere alsidigt skønhedsideal, hvor færre føler behov for at få alt muligt lavet. Men det føles sgu også uretfærdigt at pålægge den enkelte via sine valg at vende den gigantiske fucking supertanker af århundredes opsparede normer for, hvordan kvinder kan tillade sig at se ud.

  Jo mere, jeg tænker, desto mere når jeg frem til, at jeg ikke KAN finde den principielle grænse. Og derfor ender jeg samme sted som dig: You do you.

  • Du slår hovedet ret meget på sømmet i forhold til mine egne tanker. Og samme sted jeg selv var nået til – og så den ekstra krølle på halen, at jeg ville ønske alle var åbne omkring det, for hvis vi alle sammen vidste at ‘we did not wake up like this’, så ville det måske tage toppen af den værste trang til selv at få lavet noget.

 • Så sejt du deler – og jeg er enig, du har absolut intet at skamme dig over, selvom jeg ville have det på præcis samme måde

 • Jeg har ikke nogen kommentar til dette specifikke post, udover you do you girl, men det her opslag fik mig alligevel til at ville dele, at jeg synes du virker som sådan en rar og oprigtig person. Jeg er meget glad for at følge med herinde.

 • Synes absolut ikke du har noget at skamme dig over – synes faktisk at det vigtigste er, at man vælger at gøre ting for sig selv og ikke for andre. Der er velvære forbundet med, at pleje sin hud og krop uanset om det så betyder at man spiser sundt og varieret, tager kosttilskud, dyrker sport, lægger sminke, får voksbehandlinger eller får løftet bryn via botox. Jeg har den holdning, at alle bør gøre lige netop dét som de har lyst til, især fordi der ofte kan være et enormt selvtillidsboost forbundet med at få lavet behandlinger. For min veninde handlede det om at få lavet en brystforstørrende operation, for mig var det at få rettet tænder med Invisalign – det betød, at jeg nu smiler og griner højtlydt med åben mund, hvor jeg før har gemt mig bag mine håndflader. Og det ville være rart, hvis vi alle sammen bare elskede os selv for den vi er og det vi er givet fra naturens hånd, men det er utopisk at tænke at vi lander dér uden samfundsændringer.

  For mig handler det bl.a. om at jeg elsker hvad sminke kan gøre for mit ansigt, selvom jeg ikke er bleg for at gå uden, jeg lægger neglelak/shellak fordi jeg synes det er pænt og et ekstra accessory, jeg tager kosttilskud, dyrker yoga, tager en gang imellem sol for at få lidt kulør, har fået rettet tænder, får farvet mit hår, går fast til massør hver måned, og booker også tid til at få ordnet fødder inden sommer og sandalsæsonen for alvor går i gang. Har også overvejet at få vokset overlæben for jeg er umådeligt træt af svedig overlæbe som følge af høj puls eller varme sommerdage. Heldigvis er det alle sammen ting jeg gør, fordi det er rart for mig og fordi jeg gerne vil prioritere det, ligesom jeg tænker du også gør med ovenstående 🙂 <3

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top