Luciabrød og weekendplaner… – ACIE

Luciabrød og weekendplaner…

Åh, endelig fredag! Og næsten weekend. Kærkomment.

Det har været en lidt strid uge – den lange har været ude og rejse med job og med to små børn, er den slags lidt noget der kan mærkes for hele familien. Og on top, har lille Carlsen raget en slem forkølelse til sig, og jeg har derfor siddet op og sovet med ham de sidste to nætter, fordi han stopper sådan til, når han ligger ned. Lille skind.

Nuvel. Vi har fået god hjælp af søde bedsteforældre, Carlsen er i bedring og den lange er godt hjemme igen, så nu må det gerne bare blive weekend, så vi kan nyde lidt tiltrængt familietid.

Elise og jeg tyvstartede med lidt weekend i går, da vi tog til Popsi & Krelle koncert i Kronen Vanløse. Jeg har haft billetter i tusind år, for vi ville egentlig have været afsted tilbage i November, da de spillede i DGI-byen, men jeg nølede og pludselig var billetterne udsolgt. Sådan skulle det ikke gå denne gang. Og det var en herlig formiddag med lidt kvalitetstid med min store (lille) pige.

Og til formiddag har jeg altså bagt Luciabrød. Det gør jeg (næsten) hvert år. Og jeg hygger mig med at nusse rundt i køkkenet og lade duften af safran danse igennem huset. Opskriften kan I finde her.

Resten af weekenden skal også bare være tilegnet de små. Vi havde egentlig en julefrokost, men den er blevet skudt til januar i sidste øjeblik. Det er ok. Der har været så meget run på i december, at det er helt rart, at have fået lidt ‘fritid’ forærende ganske uventet.

I eftermiddag vil jeg forsøge at hente Elise lidt ekstra tidligt fra vuggestue (skal lige have Carlsen med på den plan) og så står den ellers bare på eftermiddagshygge og hjemmelavede pizzaer til aften.

I morgen drømmer jeg om at slæbe familien med på julemarked. Med Carlsen i bæreselen og højt humør på Elise. Nu må vi se. Hvis det bliver regnvejr på november-måden, så gider jeg ikke. Men jeg har hørt rigtigt godt om julemarkedet i Gurre heroppe i Nordsjælland – og i år har vi bestilt juletræet til levering (og afhentning med tilhørende udplantning igen.. meget 2019), så jeg har brug for et alternativ til den sædvanlige juletræsudflugt:)

Og ellers tænker jeg, at det bliver noget med æbleskivehygge og tegnefilm. Og masser af putning i sofaen.

Rigtig god weekend søde damer!

6 kommentarer

 • Julebutikken i Gurre er så hyggelig! Husk det praktiske fodtøj, der er så mudret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Vi har haft meget succes med en skål løg ved siden af hovedet når vores søn har været forkølet. Det renser luftveje og dræber faktisk også bakterier 😊 gurre er super fedt for de små. God tur 👍😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Tænk, det har jeg også prøvet, men jeg synes ikke rigtigt det virker på Elise. Tilgengæld kommer der til at lugte helt frygteligt af pølsevogn😜

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Præcis. Den lugt kan da også noget 😂🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej. Her har vi også forkølet baby (og børn). Kan anbefale disse https://www.otriven.de/produkte/nasentropfen-saeuglinge-0025/ Ved ikke om de fås i DK (vi bor i Tyskland) men kunne jo evt. hjembringes fra næste skiferie 😜 Jeg har faktisk også brugt dem som gravid, da de ikke er så stærke. Anyways, life saver her i familien 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Av hvor smart! Dem skriver jeg fluks på listen – herhjemme kan man først få Otrivin Junior der må bruges fra (vist nok) 2 år. klem

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets julebord på Kysten - dekoration til vejrs, utraditionelle farvevalg og lidt om vores juletraditioner.....