Du læser nu
Guide: 5 tips til dit instagram game..

Guide: 5 tips til dit instagram game..

instagram-guide-5-tip-1-of-1

Ok, de fleste er nok så småt på vej hjem fra ferie, og har derfor kamera-rullen fuld af billeder, der kan (skal og bør 😉 ) drysses ud over de sociale medier over det næste stykke tid. En lille instagram-skole må være på sin plads – og, with that being said, er jeg jo langt fra en ekspert og langt fra hende i hele verden med flest følgere, så mine råd bør (.. som altid, haha) tages med behørige forbehold;) Nuvel. Derfor har jeg nu alligevel fundet en lille 5-trins opskrift, som jeg synes fungerer for mig. Og den vil jeg gerne dele – til dem, der nu måtte synes det er sjovt:)

 1. Find dit filter: … eller “dit look” om man vil. Før folk begynder at følge dig, vil de altid scrolle igennem dit feed. Et pænt, harmonisk og ensartet feed fungerer altid bedre end ét, der er rodet og ‘all over the place’. Find derfor dit signatur-look og ‘stick to it’. Jeg redigerer altid mine billeder med VSCO-app’en og det fungerer for mig, men der findes også andre muligheder – mange er fx også glade for Lightroom. Når først man har fundet det redskab man er gladest ved, er der god hjælp at hente på fx Pinterest – og nedenfor 3 gode bud, på VSCO filtre jeg synes er pæne:
  vsco-presets
 2. Men filtret er ikke nok: … for der ér grænser for, hvad man kan redde med billedbehandling. Tænk derfor også over lys-forhold og komposition, allerede når du tager dit billede. Jeg kan godt lide mine billeder lyse og poster derfor sjældent billeder, der er taget i dårligt lys – der er selvfølgelig altid undtagelser, til any rule (som fx hvis man får en hjernedød lækker dessert). Men altså.
 3. Post ofte: Den her er mere til os ‘influencer-typer’, som i større eller mindre udstrækning lever af instagram som medie. Det gør en forskel om man poster 1 gang om ugen eller 1 gang om dagen. Engagementet fra dine followers ér bare større, hvis du er mere aktiv. Da jeg arbejdede fuld tid, kunne der let gå en uge, hvor jeg ikke postede noget (for så spændende var mit noget skemalagte office life trods alt heller ikke). Nuvel. Nu hvor jeg har en mere varieret hverdag er det lettere at poste ofte, og det kan jeg mærke gør en stor forskel på aktivitetsniveauet generelt. Og så er der også noget med, at hvis man ikke poster så ofte, så får man pludselig selv sat enormt høje krav til hvad der er instagram-worthy – men poster man et par gange om dagen, så gør det pludselig ikke så meget, at den der dårligt belyste dessert får en plads i feedet. Og det synes jeg egentlig, der er noget meget fint over ægte over. Det hele behøver ikke at være så perfekt – og det er lidt lettere, hvis man poster lidt oftere.
 4. Catchy bio: Den her er svær, for det bliver mega hurtigt lidt corny og kliché-agtigt. “Mit liv i små firkanter” er enormt brugt og siger jo egentlig ikke rigtigt noget. Så tænk over, hvad du poster og prøv at få din bio til at afspejle det. Jeg ændrer/opdaterer således også min med jævne mellemrum – lige for tiden er der jo fx en del mere baby og knap så meget bryllup, som der var for et år siden.
 5. Like og vær aktiv: Det er lidt i samme boldgade som dét med at poste ofte – men jo mere aktiv man selv er, jo mere aktivitet kan man forvente af sine følgere. Når man alligevel sidder og scroller gennems ens feed (for let’s face it – instagram er en tidsrøver, og vi sidder der allesammen…) kan man ligeså godt lige smide et like med på vejen til de billeder, som faktisk fortjener det, istedet for at være nærig med dem og bare scrolle videre. Selvom det er fristende. Og let. Det er ihvertfald en tommelfingerregel, jeg selv prøver at leve efter. Folk poster jo, fordi de gerne vil dele og have noget respons – det vil jeg da gerne imødekomme:)

 

… Og altså, sidst men ikke mindst – det er jo ikke rocket science og bare instagram. Så bruger man mediet til at dele billeder af lille Kurt til bedsteforældre og moster Oda, så er ovenstående nok ret ligegyldigt, og vil ikke tjene som ret meget andet, end et indblik i, hvilke tanker (… strategier!? Måske et slightly big word, i denne sammenhæng) der kan ligge bag instagram hos nogle, undertegnede inklusive:)

 Kommentarer (8)
 • Dine billeder er altid så fine! Måske du vil fortælle, hvilken redigering du selv bruger? 😊

  • Ja, men jeg har svært ved at være mere konkret end dét jeg allerede har skrevet hér i indlægget, for jeg har ikke nogen ‘fast opskrift’, hvis man kan sige det sådan:) Jeg forsøger at ramme det samme ‘look’ (men lykkes nu ikke altid), men vejen dertil afhænger ret meget af det ‘rå billede’. Typisk bruger jeg dog filteret A5 i en eller anden grad og så lysner jeg 8 ud af 10 billeder 🙂

 • Tak for tips! Jeg har faktisk altid brugt Afterlight og har ikke orket at give mig i kast med VSCO, men tror næsten jeg er overbevist nu 😉

 • Hvilken fin guide! Jeg sidder lige og leger med VSCO for at forbedre mit eget feed. Men jeg kan simpelthen ikke finde K3-filtret – er det et, man skal betale for? Hvis ja, hvad er navnet? 🙂

  • Jeg har det, men jeg kan dårligt huske om det er ét jeg har betalt for efterhånden – det er det garanteret. Jeg kan ikke huske, hvad pakken hed, men det er jeg helt sikker på at man kan google sig frem til 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top