Du læser nu
Foto-føljeton del I: det rigtige udstyr..

Foto-føljeton del I: det rigtige udstyr..

hvilket-foto-udstyr-blogger-spejlreflekskamera

affiliate-bar-3

Ok – nu skal det hele jo ikke handle om dét hus, så mens jeg har travlt med at få slebet gulve og what not, så tænker jeg, at vi lige tager en lille detour omkring noget andet… Noget af dét jeg oftest får mails om, er hvilket foto-udstyr jeg bruger. Og jeg bruger – efterhånden – lidt af hvert, for nu at være helt ærlig. Man får jo skrabet lidt til sig med tiden;)

Nuvel. Derfor dette indlæg – nogle af jer vil garanteret finde det mere interessant end andre, men jeg håber, at de af jer, der ikke går og gemmer på en lille fotonørd i maven, vil have mig undskyldt bare for idag.

Kombinationen jeg anbefaler:

Jeg tænker, at dette er dét mest interessant, så for nu at starte lidt bagfra, så de to kombinationer jeg plejer, at anbefale til folk afhængigt af ambitioner og niveau – læs mere om de forskellige huse og objektiver nedenfor:)

 • Til nybegynderen: Canon EOS 200D (den nye model af mit 100) og et 50mm f/1.8 objektiv (læs mere om objektivet + link nedenfor)
 • Til bloggeren/entusiasten: Canon EOS 800D (den nye model af mit 700), Canon EOS 85mm f/1.8, Sigma 30mm f/1.4 (læs mere om objektiver + link nedenfor)

hvilket-foto-udstyr-blogger-spejlreflekskamera-canon

Mere om det udstyr jeg selv skyder med..

Huse:

 • Canon EOS 700d: dette er det hus jeg bruger til daglig. Der er god fart på og skærmen kan ‘flippes ud’, drejes og vendes, hvilket er ekstra praktisk, når jeg fx skyder madbilleder. Jeg drømmer om at opgradere dette til et Canon EOS 6D Mark II.
 • Canon Eos 100d: dette er mit ‘to-go’-hus – det vejer og fylder næsten ingenting og er oplagt at have med på farten. Det altid det hus jeg har med, når vi fx er ude og rejse.
 • Canon Eos M: dette er et spejlløst kamera, som gør det væsentligt mere kompakt end de to ovenstående. Der er stadig mulighed for at skifte objektiv alt efter situation, og jeg bruger typisk dette, hvis jeg er steder, hvor det vil være offensivt at hive et spejlrefleks frem. Fx hvis jeg er ude og spise, til event el.lign.

Objektiver

 • Canon 50mm f/1.8: Mit all-round rejseobjektiv. Jeg bruger det ikke ret meget herhjemme, men det er perfekt til at rejse med, fordi det hverken fylder eller vejer ret meget. Den store blænde giver stadig mulighed for en lækker sløret baggrund
 • Canon 50mm f/1.4: Det her er den naturligt upgrade af 50mm f/1.8 og var også sådan jeg købte det i sin tid. Med en blænde helt op til 1.4 giver det en endnu flottere sløret baggrund end 1.8’eren. Jeg har efterfølgende skiftet til et 30mm jeg synes er lidt mere alsidigt at arbejde med, så det er ikke SÅ meget jeg får brugt dette for tiden.
 • Canon 85mm f/1.8: Mit “outfit-billede”-objektiv. Med 85mm skal man ret langt væk fra sit motiv for at få det med i skuddet, men jeg synes det giver et fint naturligt perspektiv, at der kommer lidt afstand på – min fotograf (… mand) er ret høj og skyder vi med objektiver, hvor han er for tæt på, kommer jeg til at ligne en lillebitte dværg der er fotograferet ovenfra og ned. Med afstanden bliver vinklen “udjævnet”..
 • Sigma 30mm f/1.4: Mit nyeste objektiv og dét jeg er gladest for lige nu. Det er lettere at skyde med 30mm end med 50mm, da man lettere kan få mere med i framen. Samtidigt giver f/1.4 mulighed for virkeligt virkeligt bløde baggrunde – det er let, at komme til at overdrive 😉 Nuvel – det bliver brugt til alt fra ‘photo diary’-billeder til madbilleder. Meget alsidigt. Meeen – ikke så godt til outfit-billeder, hvis man spørger mig. Det hænger naturligvis sammen med min fotografs højde – men der bliver lidt meget fugleperspektiv over billederne.
 • Canon 18-55mm (standardobjektiv): Det er ret sjældent jeg bruger dette objektiv, men det er godt at have (især hvis man fx. nøjes med at købe et 50mm-objektiv..) – dette vil give noget mere fleksibilitet og er super let at skyde med.

Andet

 • Ekstern blitz: denne bruger jeg til madbilleder om vinteren – det bliver ikke ligeså godt som naturligt lys (intet slår naturligt lys), men er dog en stor hjælp i de mørke måneder.. Nu hvor vi skal have kontor, vil jeg gerne udvide mit lys-setup lidt – det har vi bare ikke haft plads til so far.

 

I næste del af fotoføljtonen skal vi snakke om indstillinger… og om at tage det gode billede <3 Og så til sidst, skal vi snakke om billedbehandling.. Og hvilke programmer man kan bruge den til den slags:)

 

 Kommentarer (5)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top