Du læser nu
Om den sidste redebygning hér på falderebet..

Om den sidste redebygning hér på falderebet..

neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-4-of-18 annonce

De sidste par uger af graviditeten har jeg været en rigtig hjemmeost – mit sociale behov har været lig nul og jeg har allermest bare haft behov for at passe mig selv derhjemme. Og trisse rundt og redebygge.

Derfor er der blevet brugt en del tid på ting som at få puslehjørnet færdigt. Pakke hospitalstasker (inkl snack bag 😉 ). Og, ikke mindst, vaske Cornichonens lille nuttede garderobe, hendes dyner og tøjdyr.

neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-6-of-18

neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-7-of-18

Jeg bryster mig, generelt, af at være pragmatiker og udstyret med nok almindelig sund fornuft, til at vælge til, fra og til slut lande et sted omkring ‘alt med måde’, når det kommer til de mange råd og retningslinjer, man får kastet efter sig som gravid. Derfor er jeg heller ikke én, der har levet som den rene asket i løbet af de sidste 9 måneder – men lige netop vaskemiddel, er sådan noget hvor jeg har valgt det allergivenlige alternativ til. Det samme gælder iøvrigt ting som bodylotion, håndsæbe, opvaskemiddel, ansigtscreme og et 100% farvel til min signatur-duft under graviditeten (og jøsses, hvor jeg savner den.. duften af ‘mig’ altså) – mens jeg omvendt har holdt fast i at få lavet striber hver 4. måned og også har haft neglelak på ved forskellige lejligheder (fx Emilys bryllup, hvor jeg iøvrigt også drak et glas champagne). Jeg tror på, at vi alle skal tage de valg vi hver især har det bedst med.

neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-5-of-18  neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-8-of-18

Valget om lige dét med vaskemiddel uden parfume og farvestoffer har som sådan ikke noget at gøre med min graviditet. Jeg har brugt det samme vaskemiddel, nemlig Neutral, i hele mit voksenliv. Bevares, enkelte gange er jeg faldet for et slag-tilbud på et andet mærke, og Skjorten bliver lige irriteret hver gang. Han hader når det “lugter”, som han siger. Jeg er sådan set enig.

neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-11-of-18

neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-3-of-18

At jeg i sin tid valgte allergivenligt vaskemiddel skyldes flere ting – men først og fremmest, er det fordi det (for mig) føles helt unødvendigt at vaske tøj i parfumeret sæbe. Jeg vil hellere have lov til at vælge en parfume jeg synes er lækker, uden at ‘forplumre’ den med konkurrence fra tøj, bodylotion og lignende..

neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-2-of-18

At fortsætte i graviditeten var derfor en no-brainer (vitterligt), og nu hvor Cornichonen er lige rundt om hjørnet, kan jeg slet ikke forestille mig at vaske hendes garderobe i parfumeret vaskemiddel. Næ nej. Hun skal dufte af lækkerheds-baby og intet andet. Og selvom jeg som udgangspunkt ikke er bekymret for parfumeallergi (ligesom jeg ikke bekymrer mig om alle mulige andre allergier), så er kontakt- og hudallergi jo altså virkelighed for 10% af Danmarks befolkning (undertegnede inklusive, der jo som bekendt lider af håndeksem…) der kan give enormt mange gener i hverdagen – og så kan man jo ligeså godt tage de ‘lette’ valg som parfumefri vaskemiddel for at forsøge at forebygge. Især hvis lige dét med hudallergien i en eller anden udstrækning ligger i hendes gener (.. siger jeg og kigger ned på min sørgelige poter.. Og sender min mors lignende en kærlig tanke).

neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-10-of-18

Og jeg er ikke den eneste, der sværger til Neutrals vaskemidler – Neutrals flydende kulørt vask har netop modtaget AllergyAward 2017 i kategorien “Bedste hudvenlige produkt til husholdningen”, og i den forbindelse lancerer Neutral en kampagne, der vil køre i landets butikker nu i slut-september og oktober, der sætter fokus på at sige nej til produkter, der indeholder parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. For eget vedkommende, har jeg set (og købt) vaskemidlet hér på bud i den lokale Meny.

neutral-color-vaskemiddel-gravid-redebygning-12-of-18

[.. og on another note – føler mig helt vildt voksen, når jeg står og får optur over vores bryggers/vaskekælder… den er så niiiice.. jeg har boet i lejligheder mindre end den.. nu var det ikke rigtigt fokus for dette indlæg, men jeg må vise den rigtigt frem ved lejlighed..]

 Kommentarer (9)
 • Det mildeste vaskemiddel på markedet er fra Ulrichs natürlich og indeholder mælkesyrebakterier som er naturligt kalkbekæmpende!

 • Håber for Jer hun meget snart kommer ud og siger hej. Det bliver SÅ spændende. ☺️ Jeg har ventet spændt på en update om, hvilke snacks du/I tager med på sygehuset, og egentlig også en pakkeliste. Måske jeg kan få lidt inspiration, til når det er min tur om små 5 uger. 🙌 Kommer der evt pakke og snack-liste? 😄🙏

 • Årh hvor ser det bare hyggeligt ud 😍 her er de første tre dages barsel gået og det er også ved at være tid til at vaske diverse ting til den lille pige, som er på vej.

  Jeg er til gengæld mega frustreret over at det er svært at finde ordentligt vaskemiddel – jeg synes nemlig rigtig meget af set man kan få gør tøjet stift, herunder Neutral. Pt prøver jeg noget fra Sonett, men jeg ved er stadigvæk ikke helt tilfreds. Måske der er nogle tips at hente her i kommentarfeltet?

  Og så ser det i øvrigt meget lækkert ud med sådan en kæmpe vaskekælder/bryggers!

  • Er du sikker på at det er vaskemidlet der gør det? Jeg bor selv i København og her er det altså vandet der gør det, er min klare opfattelse. Fordi mit tøj føles helt anderledes når jeg vasker det i mit sommerhus, som ikke har det samme hårde vand.
   Tørretumling kan også gøre tøj stift

  • Prøv at komme en spises klar eddike i skyllemiddelsskufen. Det blødgør vandet, men giver ikke lugt. Desuden holder det på farven og afkalker din maskine.

  • Jeg vil gætte på du bor i et område med “hårdt” vand. Jeg bruger også Neutral og aldrig skyllemiddel. Til gengæld bruger jeg kalkfjerner til vaskemaskinen hver gang jeg vasker. Fås som pulver eller tabs efter temperament, men det gør vandet blødt ved at fjerne kalken og derved også tøjet blødt 🙂 (og forhindre at det hvide tøj bliver gråt) I øvrigt er det også rigtig godt for selve maskinen der ikke kalker til nær så let. Blot et tip 🙂

  • Jeg skulle også til at skrive, at det lød mere som hårdt vand (det er frygteligt i København) end vaskemiddel, men de andre damer er vist kommet mit i forkøbet. Kan kun tilslutte mig deres råd med både eddike og kalk-tabs – brugte selv begge dele da vi boede på Øbro, men har endnu ikke været nødvendigt heroppe nordpå:)

   Og velkommen til #barselslyfe – det er ret optur 🙂

  • Tak for alle tips’ene. Kan sørme da godt være at det er kalken i vandet som driller mig i stedet for vaskemidlet. Bor lidt nord for KBH og der er i hvert fald en del kalk i vandet. Jeg må forsøge med kalktabs eller eddike. Tak 😘

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top