Du læser nu
Mor-liv: opdatering af flyverdragter, vintstøvler, termotøj, huer og alt det andet…

Mor-liv: opdatering af flyverdragter, vintstøvler, termotøj, huer og alt det andet…

Gisp, et vejr det pludselig blev igår. Kulde, regn og rusk. Og jeg fik travlt med at få styr på børnenes vinter-udstyr.

Det er godt nok noget af en omgang, synes jeg. Men i disse tider, hvor de er så meget udenfor (er jeres børn også mere udenfor efter corona?!), så skal der jo noget varmt tøj til.

En opfordring iøvrigt til at tjekke ReShopper og lign., for den slags. Jeg har selv gjort flere gode kup second hand – børnene vokser jo så hurtigt, at det kun bliver brugt en enkelt sæson og så står man der med en næsten ny flyverdragt, der stumper på benene.

Ikke mindst Elise vokser helt vildt for tiden, synes jeg. Flere af Carl’s ting (hans vinterjakke fx) kan jeg godt slippe afsted med at bruge endnu en sæson, men Elise. No way. Lange barn.

 

Og hermed et overblik over udstyret – og mine præferencer for den slags.

Flyverdragter: Jeg synes VdT laver de bedste flyverdragter – det er nyt at KS også har nogle om dem kunne jeg godt finde på at prøve, men jeg købte flyverdragter til børnene tilbage i januar på – 50%. Sidste års model fungerer helt fint, herhjemme. Sidste år købte jeg gummi-modellen til Elise – det er smart, men den er simpelthen for varm til hende. Hun kogte de dage, det ikke var – 10 grader. Så i år er jeg gået tilbage til den ‘almindelige’. Iøvrigt lader jeg dem gå i arv – de første flyverdragter jeg købte til Elise købte jeg i rosa, fordi… well… Siden Carl blev født har hun fået navy, grå mm, så fra næste år kan Carl bare overtage hendes gamle.

Vinterstøvler: Vi har været rigtigt glade for Angulus vinterstøvler. Jeg har en klar opfattelse af at de er gode at have på og holder børnenes fødder varme og tørre. Jeg synes det er vigtigt med gode sko. Så hellere spare på noget andet.

Termostøvler: Sidste efterår købte jeg termostøvlerne fra KS og synes de har været så gode – snøren er dybt unødvendig og egentlig lidt irriterende, men de har en rigtigt god længde til små ben og er dejligt varme. Kanon på våde, sjappede dage.

Termotøj: Jeg har gode erfaringer med termotøj fra både KS, MarMar, Enfant og Wheat. I år har jeg købt fra KS fordi jeg synes det var pænest, men altså. Synes det hele er godt.

Huer: Jeg plejer at købe Huttelihut til børnene – synes de er så gode og varme. Elise er, som nævnt, meget varm så i år ‘nøjes’ jeg med en strikmodel fra KS, mens Carl får den sædvanlige filtede fra Huttelihut. Gode, tykke huer.

Vanter: Hader lidt vanter for de bliver altid væk, men hader også små kolde, røde børnehænder, så der er nok ingen vej uden om. Plejer at bestille et lager af strikvanter til Elise fra H&M – jo billigere jo bedre, for hun smider dem væk. Til Carl har jeg prøvet en 3-pak strikluffer fra KS (det har jeg ikke set andre steder og han er for lille til vanter). Og så et par varme, vandafvisende luffer også – har både gode erfaringer med Vdt og KS.

Listen indeholder reklamelinks

 1. Vinterjakke til Elise – synes snittet er rigtigt fint.
 2. Termostøvler med kirsebærprint
 3. Regntøj med foer til Elise her og til Carl her – det er virkelig genialt. Så slipper børnene for dobbeltlag af termotøj og foer i løbet af efteråret.
 4. Vandtætte luffer til Carl
 5. Strikket elefanthue
 6. Termojakker – vær obs på at de er lidt store i størrelsen. Blå her og kirsebær her.
 7. Strikluffer i 3-pak – de fås også som fingervanter her.
 8. Vinterstøvler til Elise
 9. Flyverdragt fra Vdt
 10. Filtet elefanthue
 11. Varme, vandafvisende luffer til Elise
 12. Vinterstøvler til Carl

Er I også igang med vinterudstyret til børnene mon?

 

 Kommentarer (16)
 • Det er virkeligt dejligt med de her opdateringer – god inspiration, nu jeg for alvor står og skal have vintertøj til min søn (sidste år var han så lille, at vi ikke brugte så meget “udetøj” på samme måde).

  Jeg har lige nogle spørgsmål:
  – Køber du generelt kun regntøj med for eller er det godt at have uden til de lidt tidlige/sene regnvejrdage hvor det ikke er så koldt endnu?
  – Det samme med gummistøvler? Oplever du ikke at det er nødvendigt at have nogle uden for?

  Tak!!

  • Hej Pernille.

   Jeg køber typisk både og – begge børn har både regntøj med og uden foer. Om efteråret køber jeg med foer og til foråret køber jeg uden. Så passer det med sæsonerne 🙂

   kh

 • Det er altså et godt tip at købe flyverdragter på bud i januar. Herhjemme er vi også glade for Bundgaard støvler og futter (gode til små, brede fødder), Huttelihut huer og Mini A ture flyverdragter og vinterjakker (der er ofte gode rabatter at hente på Boozt).

 • Min go-to baby shower gave til kollegaer er booties, hue og body fra Joha, da man slet ikke kan få sådan noget herovre i USA. Eller – det er ikke udbredt at klæde babyer i uld selvom vi ofte ryger ned på -15 om vinteren. Danskerne er ultragode til outerwear for børn, og min søn var den eneste med flyverdragt på i sin børnehave i vinters, til manges beundring. Det bruges slet ikke, det er meget finurligt. Så vores skal altid sendes over Atlanten, det samme med godt regntøj og elefanthue. Det er Skandinavien bare super super gode til at producere!

  Vi har stadig 20 grader og sol, så vi venter til november med den slags indkøb!

 • Arbejder med børnetøj til dagligt og vil med 100 procent give anbefalingen omkring godt uldtøj og basis tøj er Joha. Det er til at betale, holder gentagende vaske, etc.
  Desuden er Kongens Sløjd ikke pengene værd altid. Der findes langt bedre og mere håndbare samt tekniske kvaliteter med andre brands også til samme pris. Håber det kan bruges til noget 🙂

  • Joha holder sig virkelig så pænt! Har endnu ikke fundet noget, der kan måle sig, hvad det angår.

   Didriksons laver fantastiske flyverdragter, som virkelig kan klare meget regn også – men de taber måske lidt på design

  • Må jeg så stille et frækt spørgsmål – jeg hørte engang (for mange år siden) at Joha fik produceret samme sted som Bilka 808. Ved du om det passer? Det købte jeg nemlig glad og var ret tilfreds med.

   (og del endelig gode brands – jeg har svært ved at navigere)

  • Jeg vil give dig helt ret angående Joha basis – Deres produkter holder hele vejen – Jeg har f.eks aldrig været ude for at deres bomuldsserie ikke kan tørretumbler eller vaskes godt og grundigt. Det er guld værd, især, når man bor sammen med en tumling.

   Mærket har også min varme anbefaling!

  • Lige med henblik på hvor Joha bliver produceret så må jeg desværre melde et blankt svar tilbage. Men kan sikkert undersøge sagen nærmere.

   Det bedste råd jeg giver forældrene, er at ikke vaske en flyverdragt for ofte, ikke bruge skyllemiddel og please please undgå varmeskabe i institutionen (hvis det stadig eksisterer). Desuden er et højt vandsøjle tryk og høj åndbarheden super vigtigt så de søde børn ikke koger med for meget overtøj på 🙂

   Bakito som er Magasins børnebrand har mange fine ting med hensyn til fint tøj til pengene. Har ofte givet veninder det i gave som er helt nye i feltet. Ellers Marmar og Molo laver kvalitetstøj. Listen kan forsætte uendeligt hehe

  • Tak for gode tips – jeg har også været glad for MarMar (deres bløde basis body’er er geniale) og Magasi Bakito. Molo synes jeg tit bliver lidt for spraglet, sagde den beige mor, haha.

   Og varmeskabe eksisterer i meget høj grad! God info!!

 • Hvordan er huttelihut-huerne i størrelsen? Altså hvis ens barn bruger str 92 i tøj, skal han så også have det i hue? Hvad er din erfaring?

  • Hmm… Godt spørgsmål. Jeg synes de er alderssvarende, så ja det ville jeg sige. Men omvendt kan der jo være stor forskel på om man er født med et lille eller stort hovede (hvilket får mig til at tænke på traditionen med at største og mindste studenterhus skulle give en kasse øl. Ha. Those were the days).

 • Jeg har været lidt bagefter med det hele i år, så for efteråret og vinteren ikke pludselig sparkede mig lidt hårdt bag i, så startede jeg børnenes efterår/ vinter garderobe op for tre uger siden. Jeg startede med støvler – som altid Ecco, så termotøj fra ByLindgren og sidst flyverdragter fra Molo. De tre mærker holder altid hjemme hos os: Kvaliteten af tøjet er i top og holder vask efter vask..og tørrer tilmed hurtigt uden at “gå op i sømmene”.

  Jeg plejer også altid at investere i Huttelihut huer – men min ældste kan ikke (rigtig) tåle uld… Egentlig slæber en uldhue af, men det har aldrig været helt godt – så til min glæde opdagede jeg (også) LuksusBabys samarbejde med Huttelihut om filtet bomuld. Jeg er top spændt på om kvaliteten holder eller om huerne f.eks. suger meget vand – for så får mine unger meget våde ører

  • Jeg købte faktis også Ecco støvler til Carl sidste år, men synes de var lidt stive i læderet og at han stavrede lidt meget rundt i dem – de var ellers både virkeligt pæne og virkeligt varme.

 • Wow nogle dyre sager! Flotte, helt sikkert moderne, men noget af en udskrivning.. eller er det bare mig?
  Jeg har ofte købt Nordbjörn på tilbud feks på Jollyroom, rigtig gode flyverdragter, termostøvler osv.
  god weekend ☺️

  • Møøøøøg dyrt. Jeg bliver også altid helt skiløjet, men jeg synes det hjælper meget at 1. købe brugt og 2. købe på udsalg og 3. sælge bagefter. Så kan jeg bedre overskue økonomien i det. Jeg synes at de billige mærker for hurtigt mister deres gensalgsværdi, og hvis man så brænder inde med det hele bagefter er det jo også en dyr fornøjelse.

   Og så er ‘udetøjet’ det jeg godt vil bruge flere penge på. Deres ‘almindelige’ tøj køber jeg nærmest udelukkende i highstreet-butikker – H&M, NameIt mm.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top