Du læser nu
Kamikaze-Carl og de skrammede knæ…

Kamikaze-Carl og de skrammede knæ…

Det kan være voldsomt at være Carls mor, synes jeg. Han er en vildbasse. Mere end Elise nogensinde har været, omend hun også har haft sine vanvids-stunts igennem tiden.

Carl er frygtløs. Måske fordi han ser på sin søster, der trods alt er 2 år foran ham på motorik-skalaen og tænker “det kan jeg da også”. Men nej Carl, det kan du ikke.

Og således er en fast del af hans sommer-uniform altså et par skrammede knæ.

Jeg læste noget for nogle måneder siden, som jeg har forsøgt at holde fast i. Det er ikke direkte citeret, men sådan ca – og det gik på, at vi (…. jeg) skal huske os selv på, at børn har ret til at udfordre deres fysik og bruge deres krop.

Og det skal selvfølgelig tolkes med mådehold – selvfølgelig er det forældrenes opgave at sørge for, at de små krabater ikke kommer alvorligt til skade, men en hudafskrabning her eller der, har aldrig slået nogen ihjel. Husker jeg mig selv på. Mens jeg holder vejret og ser den lille starut klatre rundt, cykle eller andet der *måske* kan gå galt. (Jeg øver mig virkelig på ikke at skælde ud over ting der *måske* sker, men som endnu ikke er sket….).

Man har jo mest lyst til at pakke dem ind i vat. Eller bobleplast. Måske begge dele.

Men det går jo ikke.

Istedet står jeg klar med trøst, kram og mit lille førstehjælpskit.

Det med hæfteplaster, rensewipes og den slags.

Og for nyligt altså også den relancerede Dermalibour+ fra A-Derma. En reparationsserie til hele familien, som beskytter og plejer små daglige skrammer og hud med tendens til atopi. Og det er jo mig og Carl. Dem med tendens til atopi. Og måske også nogle af jer eller jeres unger?

Faktisk har vi snakket om den før – den ‘gamle’ Dermalibour+ for den er ikke er nyt bekendtskab som sådan (billederne her blev taget dagen før jeg fødte Carl iøvrigt, lidt skægt at tænke på). Men er altså kommet i en ny og forbedret udgave.

At kalde noget for en ‘reparationsserie’ er ret store ord (ikke mindst, når man tænker på, hvordan lovgivningen er strikket sammen i fht at måtte sige den slags ansprisninger…), så derfor har jeg taget en lille snak med Carsten Hansen, produktchef hos Pierre-Fabre for A-Derma, som måske kan gøre os allesammen lidt klogere på, hvorfor det kan være en idé at have Dermalibour+ liggende, til den næste hudafskrabning kommer.

Hej Carsten.  Helt kort: Og hvorfor skal alle have Dermalibour+ liggende i skuffen derhjemme?

Alle burde have Dermalibour+ Repairing CICA-Cream liggende i deres skuffe eller have en med i tasken, fordi det er et produkt, der øjeblikkeligt hjælper med at berolige skadet eller irriteret hud. Den har en rensende effekt, og så hjælper den med at reparere hudens øverste lag efter bare 24 timer. Den kan bruges til alle de små daglige skrammer, som du og din familie kommer ud for.

 

Hvornår skal jeg bruge Dermalibour?

 • Dermalibour+ Repairing CICA-Cream kan bruges til utrolig mange forskellige ting.
 • Ved sår og rifter, hvis du eller dit barn er faldet og har slået sig, er den ideel. Hvis der sidder snavs i såret, vask det da først med Dermalibour+ Foaming CICA-Gel. Når såret er tørt, påfør da Dermalibour+ Repairing CICA-Cream.
 • Røde babynumser, inden du skifter til en ny ble, smør da et lag på den rene numse, det virker øjeblikkeligt beroligende og cremen har en rensende effekt, der hjælper med at reparere hudbarrieren.
 • Irriterede brystvorter, hvis man ammer og har irriterede brystvorter, kan den være med til at redde din dag. Påfør den efter behov. Lige inden du skal amme, tør da området af med en fugtig klud, og påfør så cremen igen efter amning. 
 • På irriterede øjenlåg eller tør hud omkring øjnene, kan den nye version Dermalibour+ Repairing CICA-Cream, også bruges. Den virker øjeblikkeligt beroligende og mindsker irritation og giver fugt til huden.
 • Irriterede, røde, tørre og sprukne hænder er noget, hygiejnen i forbindelse med Corona har været årsag til hos mange pga. ekstra håndvask og brug af håndsprit. Her kan Dermalibour+ Repairing CICA-Cream virkelig også blive din gode ven, da den med sine nøje udvalgte ingredienser går ind og hjælper med at reparere hudens øverste lag og hudbarrieren samt give fugt.
 • Det kan også være irriteret hud efter barbering, saddelirritation, irritation omkring munden eller rødme. Det er blot nogle få af mange anvendelsesmuligheder, der er for Dermalibour+ Repairing CICA-Cream. Hvis din hud har en rift, eller den er irriteret, så kan den med stor sandsynlighed hjælpe. Evt. spørg på dit apotek, hvis du er i tvivl.

Og er det sikkert at bruge Dermalibour til mine børn? 

Dermalibour+ Repairing CICA-Cream kan bruges sikkert af hele familien, endda også på nyfødte.

Hvad er de (vigtigste) aktive ingredienser?

 • Rhealba® Havrekim ekstrakt, der virker reparerende og anti-inflammatorisk. Denne ingrediens er eksklusiv til A-DERMA.
 • Kobber/zink-kompleks, der har en rensende effekt
 • Forskellige planteolier, der giver næring til huden og virker reparerende
 • Glycerin, der har fugtgivende egenskaber

​Og det sidste – hvor kan det købes?

På apoteket! Og online her. 

 Kommentarer (3)
 • Hej Mette

  Dejligt at høre at I har prøvet nogle af A-DERMAs produkter til din datter med atopisk hud, det lyder dog mindre behageligt, at hendes hud bliver rød, når I bruger produkterne.

  Alle A-DERMAs produkter er udviklet til at kunne bruges af personer med atopisk hud. De gennemgår adskillige tests, har en høj tolerance og indeholder kun ingredienser, der er nødvendige for huden. Nogle gange kan det dog ske, at en person oplever allergi over for en ingrediens, hvilket kunne være tilfældet med din datter. Hvis det er noget, I har oplevet flere gange, vil jeg anbefale, at du taler med jeres læge og evt. får udført en allergitest, så I kan finde ud af hvilke ingredienser, I bør undgå.

  Det er vigtigt for os hos A-DERMA, at holde nøje øje med antallet af irritationer, som måtte opstå ved brugen af vores produkter. Vi har en afdeling, der holder øje med sådanne tilfælde. Derfor vil jeg spørge dig, om du vil indsende informationen om jeres oplevelse med det givne A-DERMA produkt via denne onlineformular: https://www.fagpersonale.pierre-fabre.com/reaktioner. Således kan vi følge op på sagen og evt. vende tilbage til dig med uddybende spørgsmål.

  Jeg håber, det har svaret på din spørgsmål, og at I finder ud af, om din datter evt. måtte være allergisk over for en given ingrediens.

  Mange hilsner
  Carsten

 • Herhjemme hos os har vi også atopisk hud og i noget tid troede jeg A-Derma virkede fantastisk for min datter..ved et tilfælde opdagede jeg at hendes hud blev ekstra rød, når jeg smurte med A-Dermas produkter, så vi skiftede til et andet mærke, det var bedre for os.

  Acie – tror du, Carsten Hansen ville kunne sige om cremen indeholder noget, der forværrer/irriterer f.eks.atopisk hudlidelse under påsmøring eller er det normalt huden blusser ved brug ?

  Jeg har spurgt på apoteket, hvor jeg købte cremen – deres svar var at ikke alle cremer er lige gode til alle slags hud.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top