Du læser nu
Min & Cornichonens bedste barsels-ven..

Min & Cornichonens bedste barsels-ven..

nomi-evomove-1-of-3annonce

Et par måneder efter jeg havde fortalt jer, at jeg var blevet gravid, fik jeg en sød mail fra Anne. Anne laver PR for Evomove, som jeg ikke anede hvad var, før Anne altså landede i min indbakke.

Nomi er et prisvindende højstolekoncept designet af manden bag Tripp Trapp Peter Opsvik. Tripp Trapp er designet til Peters søn, mens Nomi er designet til barnebarnet Iris. Nomi besidder altså alle Tripp Trapps egenskaber og værdier, men dog forbedret. Nomi har som den eneste en babyindsats, som må bruges fra nyfødt, da den kan indstilles horisontalt, så tyngdekraften fordeles jævn på den sarte rygsøjle.“, skrev Anne.

OK. Interessant. Men jeg var helt ærlig slet ikke nået til at tænke på valg af højstol endnu, og regnede egentlig bare med, at vi ville leve lykkeligt med den Tripp Trapp stol vi har arvet, når endelig vi kom til den tid, hvor Cornichonen skulle sidde med til bords.

nomi-evomove-3-of-3

Men Anne ville gerne sende mig en stol. Ovenpå hendes beskrivelse og lidt research, der afslørede at andre supermoms (hende hér fx) havde sådan en stol stående, takkede jeg ja (og det er altså derfor indlægget hér er markeret som reklame), men gjorde som altid en dyd ud at understrege, at det altså ikke var en garant for omtale.. Som blogger er PR-gaver ved at være lidt af en kompliceret pest, så jeg takker ja til forsvindende lidt efterhånden… Og skriver om endnu mindre..

… Men venner – da jeg forleden stod og roste vores Nomi til vores sundhedsplejerske, der begejstret lyttede med, slog det mig, at den altså også fortjener, at få et par ord med på vejen i dette forum. At blive vist frem. For hvis jeg ikke vidste at den fandtes, så er der garanteret et par af jer derude, der heller ikke kender til den. Og det bør I – altså især, hvis I har babyer;)

For der er en grund til at Cornichonen ligger dér i sin stol ude på badeværelset. Det er jo ellers et lidt mærkeligt sted at hænge ud. De her billeder tog jeg nemlig en formiddag e f t e r jeg havde været i bad. Og hun havde siddet dér. Og pludret med mig bag badeforhænget. Og som billederne afslører er hun ingenlunde utilfreds, snarere tværtimod.

Og det er ikke kun når jeg er i bad, at hun hænger ud i sin stol. Også når jeg får makeup på (ja, hurra!) eller går og laver mad eller en kop kaffe. Så går vi og pludrer, hører musik og ‘snakker’ sammen, mens chefen ligger dér i sin stol og følger interesseret med. Naturligvis ikke i timer af gangen, men så lang tid som et brusebad nu tager. Eller et par rugbrødsmadder. Og det er altså helt vildt rart for moderen, at kunne få lov til at gå i bad. Eller få en bid frokost. Eller en kop morgenkaffe. Og få friseret håret. Og den slags andre ting, som ikke er specielt lette at klare uden arme.

Stolen vejer tæt på ingenting og er derfor super let at flytte rundt på – og faktisk har den også hjul under de bagerste ben, men dem bruger jeg kun, hvis jeg flytter på den mens Cornichonen sidder i den. Ellers er den så let, at jeg kan have den i stropperne med én hånd…. Og når Cornichonen bliver stor nok skifter man bare babysædet ud med et ‘rigtigt’ sæde. Så smart.

nomi-evomove-2-of-3

 Kommentarer (18)
 • Den er skidegod! Er simpelthen så glad for vores. Ikke mindst er den pæn, men den er super nem at rykke rundt på, hvis man lille skal i bad eller hvis der skal laves mad.
  Jeg synes TripTrappen er for tung til den.
  Plus det gør ikke nær så ondt at smadre tæerne ind i den, som med en af massivt træ…I learned the hard way.

 • SÅ enig! Jeg elsker vores Nomi og jeg brugte den også rigtig meget da vores var spæd! Og så synes jeg altså at baby indsatsen og en hel del bedre integreret end på Trip trap!

 • Bare lige til info, så har trip-trap også en newborn indsats, der nemt kan klikkes på, så de sidder på samme måde som du viser. Mega smart – jeg tænkte jeg skulle bruge den på sammen måde som dig. Min datter gad bare ikke at sidde i den 😅
  Hun synes først det var sjovt, da hun blev så stor at hun kunne sidde rigtig oprejst. Det der med at være lænet tilbage var desværre ikke er hit.

 • Ohh! Den Nomi stol har sådan rumsteret i min bevidsthed nogle måneder. Fedt, der bliver delt håndgribelige erfaringer om den 🙂

 • Jøsses, hvor har jeg mange gange stået under bruseren og stress-sunget “Lille Peter Edderkop”, fordi der lå en utilfreds baby på en dyne på badeværelsesgulvet 😂
  Den der stol ser mega smart ud! Jeg tænker egentlig, det er en fordel med de ben, der går længere bagud end på den traditionelle Tripp Trapp. Fordi (og det er altså virkelig ikke for at skræmme nogen) vi på et tidspunkt oplevede, at vores søn væltede i/med sin Tripp Trapp. Det er sådan ca. rundt regnet 13 år siden. Min mand var med storesøster til far/barn gymnastik. Jeg lavede mad, og vores søn sad i sin stol i køkkenet. Pludselig tipper stolen, han vælter og knalder hovedet ned i gulvet. Og jeg gik mere eller mindre i panik! Havde fandme nær aldrig fået ham ud af den rådne stol (for der var jo bøjle osv på). Og han græd og græd. Så det begyndte jeg også på. Og så ringede jeg til vagtlægen – well, fordi jeg var i panik. Og den mandlige vagtlæge sagde undrende: “Nå! Jeg troede da ikke, de stole kunne vælte?!” Nej, det troede jeg fandme heller ikke! Aaarhhmen altså! Nå, men der skete faktisk ikke noget med vores søn. Og ret skal være ret: Jeg har heller aldrig hørt om andre, hvor stolen er væltet med et barn i. Men jeg tænker nu lidt, at de der lidt længere “fødder” på den nye stol måske fordeler tyngdepunktet lidt bedre?

  • På nyere Tripp Trapp-stole sidder der en lille plasticdims bagpå benene, som forhindrer stolen i at vælte selv hvis barnet skubber fra ret voldsomt. Det er smart, men forhindrer ikke ungen i at dratte bagover, når de bliver så store, at se synes de skal op at stå på stolens øverste sæde. Har ikke tal på hvor mange gange, jeg har måttet minde min to-årige om “dengang du faldt ned og det gjorde ret ondt, ikke” så hun kommer i tanker om det smarte i at sidde på numsen istedet 😉

 • Ren undren – ingen kritik. Men er der ingen derude der konstant skvatter over de der ben, der stritter ud? IKEA har en højstol, som har den type fødder/ben, der stritter ud og alle i vores familie falder konstant over dem. Det er simpelthen så sjovt at se og fremkalder en del grin, men til hverdag ville jeg blive irriteret.

  • Hej Mille Emilie. Jo, vi skvatter også over de lange ben herhjemme;) bortset fra det er vi glade for den og dens æstetik passer ind i et moderne minimalistisk hjem, hvor en gammeldags trip trap er meget tung i sit udtryk, i vores øjne ihvertfald☺️

   Venlig hilsen Lærke B

  • Tak for svar. Hedder godt nok ikke Mille, men det var nok mig, du mente 🙂 Mht det sidste så er jeg fuldstændig uenig – min fave er klart Trip Trap (classic-lover), men det er også ok. Det var skavatte-delen jeg undrede mig over 🙂 Tak for at dele 🙂

  • Hej agurk 😉
   Vi er også glad for den herhjemme – dejlig let stol – både ang. Vægt og dens udformning.

   Venlig hilsen Lærke B og Viltram på 3 mdr.

  • Hej Lika. Jeg har både haft Ikea-stolen og har nu Nomi-stolen. Skvattede KONSTANT over ikea-højstolens ben. Og det gjorde alle i familien. De går bare længere tilbage end man tror!! Og jeg lærte det aldrig 🙂 Nu har vi en Nomi på 4. år og jeg er aldrig skvattet over de bagudvendte ben på den. Jeg tror forskellen ligger i, at Ikeastolens ben jo er “oppe i højde”, mens Nomiens ligger helt nede ved gulvet. Så vi har ikke problemer med benene, på trods af at stolen står placeret for bordenden og man tit skal bevæge sig bagom den.

  • @Lika – jeg er aldrig faldet over den… indtil igår, ca. 10 minutter efter jeg havde læst din kommentar. Så mærkeligt, haha 🙂

 • Hvor er den bare smart! Det er helt vildt, hvad der er sket af produktudvikling inden for udstyr, siden jeg fik børn for 12 og 14 år siden 👍🏻.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top