Du læser nu
Juleknas – småkager med lakrids og tranebær..

Juleknas – småkager med lakrids og tranebær..

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-1-of-7

Skjorten er helt syg med Lagkagehusets småkager med lakrids og tranebær og de er, således, blevet en fast juletradition hjemme hos os. Når det er sagt, så er det en halvpebret fornøjelse, så da jeg bestilte en køkkenmaskine til Black Friday, var det med løftet om, at få bagt egne julesmåkager, for så var den jo nærmest tjent ind allerede (okay, ikke helt… med I ve’ 😉 ).

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-2-of-7

Så da det nye makineri ankom og jeg var ivrig efter at prøve den af, besluttede jeg mig for, at bage min mands yndlingssmåkager og genvinde lidt #wifeypoints, i forsøg på at lade ham glemme, at jeg egentlig havde lovet, at vi ikke skulle have alt muligt stående på køkkenbordet….

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-3-of-7

En hurtig googling efter opskriften og jeg landede sørmeså i Emmerens arkiv – hun har nu altid haft god smag, når det kommer til søde sager (og så meget andet iøvrigt;)). Den er fra 2013, så jeg tænker, at den godt kan bære et lille repost i dette forum. Jeg har, når det er sagt, halveret opskriften – den gav 3 små bageplader 🙂

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-7-of-7

Opskrift – småkager med lakrids og tranebær

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel (jeg brugte iofs kagemel fra Finax)
  • 1 tsk bagepulver
  • 30 g lakridspulver
  • 60 g tørrede tranebær
  • 200 g saltet kold smør
  • 250 g fint rørsukker
  • 1 æg

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, bagepulver, lakridspulver, tranebær og smør i små tern i en skål.
  2. Kør massen på en køkkenmaskine – med vingen, ikke et piskeris – til smørret er kørt ud. Har du ikke en sådan, så brug en gammeldaws håndmixer.
  3. Tilsæt sukker og æg. Kør kun til dejen lige samler sig, det er meget vigtigt. Ellers mister småkagerne deres sprøde struktur.
  4. Del dejen i klumper på 500 g, og rul den i lange pølser i diameter ca. som en 20 kr-mønt. Rul dem i bagepapir og frys, til pølserne er hårde. Det tog ca 30 minutter hér.
  5. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  6. Skær pølserne i tykke skiver. Læg skiverne med lidt mellemrum på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir.
  7. Bag dem i ca. 8-10 min.
  8. Køles helt af på en rist og pakkes derefter i lufttætte kagedåser, så de bevarer deres sprødhed.

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-5-of-7

 Kommentarer (6)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top