Du læser nu
Om Cornichonens navn..

Om Cornichonens navn..

1-dag-gammel[Prøv lige og se hvor lillebitte hun var – på det her billede er hun 1 døgn gammel og jeg tog det på patienthotellet på Riget. Jeg kan næsten ikke kende hende – det er sjovt, som de er sådan helt sammentrykkede og hævede lige når de kommer ud – har sådan nogle smalle, næsten asiatiske, øjne… Det er 2,5måned siden nu – men føles som meget længere]

….. Eller… Det hedder hun jo slet ikke.. Hun hedder Elise. Min lille mus. Men jeg kalder hende oftest for ‘Møffi’ (fordi hun altid møffede sådan, da hun lå inde i min mave) eller ‘Fnugsen’, fordi hun er sådan et lille nuttet fnug…

Men hvorfor lige Elise? Det er I flere, der har spurgt mig om, og jeg ville ønske, at jeg kunne give jer et meget godt svar. Historien er helt klassisk – Skjortens oldemor hed Elise. Hun var eftersigende lidt skrap, men det skal nok vise sig, at være meget passende;)

Og så synes vi, at Elise er sådan et pænt navn. Jeg – der selv hedder noget langt – ville gerne give min datter et kort navn. Sådan et, man ikke kan tage fejl af. Hele mit liv, har jeg bakset med, at folk har det så pokkers svært med dobbeltnavne – er blevet kaldt alt fra Anne-Grethe til Ann-Kathrine (og jaja, jeg lystrer det meste, men hvor-herre-bevares…).. Og faktisk er det jo også derfor jeg idag primært bruger Christine. Eller Acie. Eller AC. Men hvem gider egentlig hedde to bogstaver?

Nej. Det måtte helst være kort, min datters navn. Og så måtte det helst kunne fungere på dansk, engelsk og fransk. Sidstnævnte er, indrømmet, en lidt fiks idé jeg har, men sådan har vi jo alle vores griller. Engelsk, derimod, føles så vigtigt idag. Min bror hedder Søren – utroligt upraktisk, da de boede i New York. I næsten 3 år var hans internetregninger adresseret til Sordm, fordi ham der i sin tid oprettede ham som kunde, blev så gennemforvirret over det “underlige” navn. Og så med et Ø i. Katastrofe bound to happen. Den slags ville vi undgå.

Og så på en biltur til Alperne for et par år siden – altså længe før nogen havde konkrete babyplaner – blev vi så enige om Elise. Det skulle hun hedde, hvis vi da fik en datter en dag. Det gjorde vi – og heldigvis for det, for drengenavnet volder os lidt flere kvaler. Skjorten foreslog Zlatan engang. Det blev et ‘nej tak’ herfra….

Og til marts skal hun døbes – hér i den lokale kirke. Og vi regner med at holde det nogenlunde low key. Men jeg er der gået igang med at fedte med invitationer i photoshop. Og bestille pynt hjem fra Kina. Og lave et pinterest board over hvordan kagen skal se ud….. når først man går igang, ved I nok 😉

 

 Kommentarer (29)
 • Jeg skal hilse at sige at det ikke altid er nemt med et kort navn heller 😉. Mine forældre kunne godt lide navnet Anne, men vil gerne have noget anderledes, med det resultat at folk ofte kalder mig Anne (eller Ann eller Anna – jeg lystrer efterhånden alt med A). Jeg har dog alligevel være glad for et kort navn (mit efternavn er også kun fem bogstaver), især hvis jeg en dag får giftet mig til en ekstra efternavn.

 • Jeg synes heller ikke at Elise virker som et “gammelt” navn overhovedet – det er simpelthen så fint.

  Jeg er til gengæld slet slet ikke nede med alle bedstemor/bodega-navnene, jeg synes det er så skrækkeligt! Det har nok noget at gøre med at mit job involverer rigtigt mange ældre mennesker og at jeg bare forbinder navnene med min aktuelle kundegruppe 😀

 • Det er sjovt med den slags…

  Vores datter, på snart halvandet, hedder Rigmor, og jeg var egentlig ret fastlagt på, at hun skulle have et klassisk dansk navn. Dels fordi alt bliver mere og mere internationalt, så jeg kan godt lide ideen om at navnet viser “hvor man er fra”. Men også fordi jeg tænker, at man sgu altid finder en løsning på det med navne i udlandet… Jeg hedder Karen, og selvom det findes på engelsk, så er det et helt andet navn – anden lyd, anden klang – og så kan det næsten være det samme. Synes jeg 🙂

  Jeg kender både en Aage, Inge, Uffe osv. som har bosat sig i andre lande, uden at det nogensinde har skabt problemer. 🙂

 • Det er sjovt med de navne! Vores lille datter hedder Maya og da hun er 2 måneder gammel render vi ind i et vennepar fra min mands side. De havde sørme deres lille datter Maya på 2 uger o barnevogn. Og nu går vi til babysvømning sammen! Maya og Maya 😜
  Og så synes jeg jo i øvrigt at Cornichonens forældre har vældig god smag i navn 😁

 • Jeg blev så glad, da jeg læste, at jeres datter hedder Elise.
  Vi har selv en datter på 20 mdr, som hedder Elisa. Der er heller ikke mange, der hedder det 😊

 • Tillykke med hendes fine navn 🙂
  Kan du sige lidt om hvordan du laver dine invitationer til barnedåben? Evt. link til en god hjemmeside?
  Vi skal nemlig døbe vores datter til april, men jeg synes jeg mangler inspiration til invitationerne 🙈

 • Elise er et skønt navn! Noget lidt andet, men stadigvæk i navneboldgaden. Min veninde og jeg er uenige om hvordan man siger dit kælenavn. Er det A + C på engelsk, eller er det Asje? Vi er ret uenige 😀

  • I har begge ret – jeg bliver nemlig kaldt begge dele og lystrer, også, begge del 🙂 På job, hvor vores ‘working language’ er engelsk og jeg iøvrigt har mange engelsksprogede kolleger bliver jeg kaldt Acie (udtalt engelsk A-C), men blandt danske veninder bliver jeg kaldt “Asje” eller “AC” (på dansk, altså)..

 • Elise er så fint og yndigt ♡
  Men nu blir jeg jo nysgerrig og vil gerne vide, hvad hele dit fornavn er Acie!

  • Det troede jeg I vidste;) Jeg er døbt Anne Christine, men det bliver jeg kun kaldt, hvis nogen skælder mig ud og det sker heldigvis meget sjældent efterhånden 😉

  • Men alt andet lige er Anne Christine nu også et smukt navn 😊 (ikke at jeg hedder det. Mit formand er Esther, hvilket noget uventet er blevet populært. Da jeg var barn, var det kun damer med blåt hår – og så mig – der hed det… 😉)

 • Vi har det på præcis samme måde – bare omvendt😊 Vi ved endnu ikke hvad der gemmer sig i min mave, men er det en dreng har vi 100 % navnet, hvorimod hvis det er en pige har vi en 2-3 stykker som alle er rigtig gode, men som vi stadig smager lidt på🙈😂 Det skal nu nok gå og det vigtigste er jo et sundt og rask barn. Men glæder mig nu til, at vi meget snart kender kønnet❤️

 • Ej nu bliver jeg nysgerrig og kender vist ikke bloggen eller dig helt så godt. Hvad er dit rigtige, lange navn?
  Caroline

  • Altså hele mit fulde navn er Anne Christine Svingkær Egholm – men jeg bruger meget meget sjældent Anne (og havde iøvigt en klar aftale med Sjkorten om, at hvis nu jeg fik ny jordemoder midt i fødslen og hun pludselig begyndte at kalde mig Anne, så skulle han stoppe hende, for det virker slet ikke rigtigt, når nogen kalder mig dét, selvom det jo ligger lige for, når nu mine forældre ikke synes det så pænt ud med bindestreg;) )

 • Vi har også en Elise. Det er så fint og specielt uden at være underligt specielt. Var også i mødregruppe med en Elise, og det var et ret skørt sammentræf.
  Vores nr. to kunne jeg tænke mig skulle hedde Elva, men den var min mand ikke med på. Vi bor i en lille bitte flække, og er nu i mødregruppe med en Elva! Hvad er oddsne lige for det?!?

  • Vi har også et tæt vennepar, der også lige har fået en lille Elise – helt skørt, at vi helt uafhængigt af hinanden, har fundet på dét 🙂

  • Elise er så fint og minder mig om min datters navn Lise. Navne der ikke er specielt brugt men alligevel ikke for specielle. I min kirke havde de ikke døbt andre Lise’r de sidste mange mange år. Men til gengæld hedder hendes vuggestue pædagog Lise – det er svært helt at slippe uden om!

 • Elise, simpelthen så yndigt et navn. Jeg elsker at de “gammeldags”/oldeforældre navne er begyndt at vende retur. Det er så sejt. Min egen søn på 8 måneder hedder Vagn Oskar. Efter sin oldefar. Min sundhedsplejerske berettede om, at hun har både en Svend, Orla, Ingeborg, Else og Marta på sin køreliste her i København. Vi får en årgang med skønne, stærke oldschool navne i blandt. Fedt, at så mange er med på “trenden”, som i virkeligheden nok mest af alt er opstået af kærlighed til vore forfædre. Rigtig god dag <3
  Kh. Caroline
  http://www.carolineejacobsen.dk

  • Det er skægt – jeg opfatter slet ikke Elise som et ‘gammeldags’ navn på linje med fx Ingeborg eller Else, men jeg bortset fra dét helt enig i, at det er nogle virkeligt fine navne og meget hyggeligt, at de kommer igen <3

 • Elise … synes faktisk det er et fint navn på trods af at det faktisk var min mors rigtige navn – men hun afskydede det navn og kaldte sig aldrig andet en Lise.

 • Elise er også så fint! Men jeg har også tænkt på hvor cornichon kommer fra? Du skrev at det var fordi I ikke ville nævne navnet inden hun blev født, men synes det vag fint I så havde en helt bestemt navn 💕

  • Det er bare en fjollet joke, der kommer af mit eget kælenavn “Agurk” – en Cornichon er jo en mini-agurk, og derfor virkede det oplagt 😉

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top