Du læser nu
Dagens outfit: “Altså skal man stå sådan med hånden på maven, når man er gravid eller hva’?!”

Dagens outfit: “Altså skal man stå sådan med hånden på maven, når man er gravid eller hva’?!”

… Sagt, som kun en storebror der gir’ #zerofucks kan sige det. Kommentaren kom, da vi var i Hornbæk i weekenden, og jeg liiiiige havde fået min instagramhusband til at tage et hurtigt billede af undertegnede iført hvid sommerkjole og sand mellem tæerne.

Og nej. Det skal man ikke. Men man gør det jo alligevel. Og når jeg skriver ‘man’ så mener jeg mig. Men også mange andre. Det er – ifølge egne helt uvidenskabelige empiriske undersøgelser – en meget gængs gravid-posering. Hvadend man er blogger-type eller ej.

Og man skulle således også tro, at min storebror vidste bedre, for han har jo trods alt selv to børn. Og har således været vidne (på 1. parket) til to graviditeter. Men ok – min svigersøs beder nok ikke om at få taget så mange billeder, ved nærmere eftertanke.

Men nu er det ikke kun min storebror, der tilsyneladende undrer sig over ‘den gravide hånd’. Da jeg fortalte, at jeg var gravid, var der én i kommentarsporet, der gerne og på det kraftigste ville frabede sig billeder med hånden på maven. Sikke en udmelding, men hun var vist generelt lidt sur (på mig, verden, universet, hvem ved?!).

Og hvorfor kan sådan en lille hånd på maven pludselig være et diskussions-emne?! Det er jeg ikke sikker på, at jeg nogensinde kommer til at forstå og fred nu være med det.

Men det har da fået mig til at tænke over, hvorfor jeg selv gør’ed. Ligger hånden der på bulen. Og jeg skal gerne forære forklaringen en linje eller to.

Først og fremmest er det hyggeligt. Og på sin vis en refleks. En kvittering for små spark på indersiden og en slags ordløs kommunikation mellem mig og ham, der ligger derinde. Det er svært at ignorere, at få et cirkelspark i blæren. Svært ikke lige at klappe maven med et ‘Jaja kammerat – jeg ved godt du er derinde’.

Dernæst er det også bare convinient. Hvem har ikke prøvet at få taget et billede og stået og flagret underligt med armene?! Hvor skal jeg gøre af dem!? Nu har jeg endelig en hylde til dem. Slut med lange flagrearme. Slut med kaffekopper, blomsterbuketter og andre blogger-rekvisitter. Bare op på hylden og knips-knips-knips. Mega rart. Selv efter 11 år som blogger føler jeg mig stadig ikke hjemmevandt foran et kamera, tro det eller ej.

Og sidst men ikke mindst – de fleste gravide kender vel nok følelsen af deformitet. Pludselig har man ændret form. Nærmest fra den ene dag til den anden. I mange måneder føltes det bare som om man havde spist for mange croissanter, og gravid-hånden har nu kæmpe signalværdi. Som om den – helt uden ord – kan sige “Nej, jeg er ikke bare blevet tyk. Der ligger en baby derinde, hvis du skulle spørge fra nogen”. Den sætning man har haft lyst til at sige i lange tider, men som man måtte lade syde inde bag tænderne.

Så derfor. Det er ikke for at genere. Eller irritere. Eller andet i den dur. Det sker ligesom bare, helt uden at man tænker over det. Har jeg erfaret. Og så ikke mere om den sag <3

Kjole – gammel sag fra H&M // Sandaler – Hermès // Solbriller – Céline // Hårbøjle – lille biks på Gl Kongevej

 

 Kommentarer (22)
 • Hold op hvor bliver jeg harm over den mentalitet med at “fordi jeg har udfordringer med at blive gravid så må ingen andre være lykkelige og vise deres glæde offentligt”. For det første får de mennesker et virkelig langt liv og for det andet er det da sørgeligt ikke at kunne glæde sig på andres vegne.
  PS du ser fab ud som gravid og behold endelig din hånd på maven! (Der for mange er et helt naturligt beskytter instinkt)

  • Du har tydeligvis ikke haft infertilitet inde på kroppen. Vær du glad for det.

 • Når man selv kæmper med at blive gravid (2 år og 2 spontane aborter i bagagen), så er hånden en evig påmindelse om at andre er gravide, og at jeg ikke er. Store gravide maver i løst og stramt tøj gør mig intet, men med hånden på maven bliver graviditeten pludselig det største fokus. Personligt har jeg været nødt til at un-followe flere af mine favorit-bloggere udelukkende pga hånden. Ikke pga. selve graviditeten.
  Så ja, jeg er en af dem der bliver irriteret over hånden. Er jeg smålig og bare misundelig? Ja det er jeg nok.. Ville jeg alligevel ønske at fokus ikke altid behøvede at være på de store flotte gravide maver? Hell yes!

  • Hej Ditte – måtte lige kommentere, din kommentar var så skøn ærlig!, og jeg forstår dig faktisk godt. Ikke på den måde at jeg deler din situation – og selv om jeg ikke kender dig, så håber jeg for dig at det lykkes snart, undersøgelser viser at det at kæmpe med barnløshed er lige så stressende som en anden kronisk sygdom – men det jeg ville sige var at i en periode i mit liv var jeg ikke sikker på at jeg ville have børn, faktisk ville jeg ikke! og da alle mine veninder var i fuld gang var jeg nødt til at cutte kontakten og unfollowe på fb osv. Det fyldte for meget, der var gravide alle vegne og de talte kun om boliglån og børn! Jeg er heller ikke vild med hånden og syntes faktisk ikke vildt godt om at være gravid, men man gør det instinktivt. Kys til dig og hold hovedet oppe! Lige pludselig er den der! Kh N

 • En veninde sagde engang “gravide kvinder rører ved deres mave, det gør folk der har spist for meget kage ikke” og nu må jeg erkende at jeg går rundt på kontoret og aer mig selv på maven – helt ufrivilligt 🙈 – jeg tror man beskytter, tjekker, og kærtegner helt ubevist, tror det er 100% instinkt!

 • Jeg gjorde det også under min graviditet – og tror det var halvt instinktivt halv – det er altså en baby og ikke “ekstra-kage-mave”…
  Er forundret over man kan se det som negativt – jeg synes det ser dejligt ud Acie!! 😀

 • Hihi altså jeg sidder også med hånden på maven når jeg bare slapper af uden noget kamera i nærheden 😅 kan slet ikke lade være med at nusse baby igennem maven ❤️ Og hvor er du altså bare fin gravid! Så god stil 👌🏻😊

 • Jeg har flere gange luret at veninder og kollegaer har ventet sig, udelukkende fordi de tog sig meget mere til maven end man normalt ville gøre. Så jeg tror altså det er helt instinktivt for mange. Beskyttertrangen kommer jo for mange allerede ved de to streger..

  Og jeg tog også mig selv i det, da jeg var gravid.. min man sammenlignede det med når man bliver ved med at køre tungen mod irriteret tandkød. Man har bare fokus på at der foregår noget, og så rører man helt automatsik😂👌🏼

 • Har faktisk også tit tænkt over det – og dejligt med en forklaring 😀
  Min irritation (som jo er åndssvag, I know) opstår nok også mest, når der er både en hånd ovenpå og en nedenunder (som for at holde maven oppe), eller begge hænder er under maven. Det er særligt på billeder. For så er det jo ikke fordi, det er ‘convenient’ – så virker det som om, man kun vil signalere “se mig, jeg er gravid!”. Den søde blogger Kenza havde fornylig et graviditetsshoot ude i en mark, og på samtlige billeder var de hænder overalt på den mavse. Intet ondt om hende, synes hun er fabelagtig, men kunne slet ikke abstrahere fra de hænder 😀 Måske jeg tænker over det, er fordi jeg har en del nære veninder, der desværre kæmper med at blive gravide, og så virker den pose bare endnu mere som et “se mig og mit lille mirakel”-statement. Igen, det er helt sikkert mig og mit hoved den er gal med og kunne aldrig drømme om at spørge en gravid direkte. Jeg er helt klar over, at det er min irrationelle kæphest.

  • … hvis det kan bidrage til yderligere forklaring, så tror jeg faktisk at netop dén pose er for at ‘give form’. Altså rent ud sagt, for at undgå at man ser mærkeligt tyk ud (på billeder) – enten fordi man har noget lidt løstsiddende på eller fordi man har en farve på, der udvasker skygger og konturer.. (se fx det her billede af Meghan Markle LINK – hvis ikke hun holdt hænderne på den måde, kunne det være svært at se, at det var en babybule og ikke bare, at hun var blevet mere firkantet i faconen..). Jeg tror ihvertfald ikke at hun står og gør det for at ‘hovere’. Men altså – dit gæt og din tolkning er jo ligeså god som min 🙂

  • Som du selv siger Rikke, så er din irritation åndssvag ja. Der er overhovedet ikke noget galt i, at man gerne vil sige ‘Se mig, jeg er gravid’. Jeg er ovenud lykkelig over min graviditet, min flotte mave, min fantastiske krop, som jeg er så taknemmelig for, kan skabe og bære et lille barn. Jeg elsker den måde min krop behandler mig på og at den er så fantastisk. Jeg føler mig rocker sej og jeg elsker at være gravid!
   Christine, du ser stunning ud i din sorte tætsiddende kjole og behold endelig begge hænder og arme på din smukke mave. Jeg måtte lige brøle lidt her 🙈😊

 • Det sgu da herre smart at have et gelænder med alle steder! Så skal man ikke tænke over, om man ser pissesur ud, når kommer til at lægge armene er over kors 😛

  – A

 • Du er altså virkelig, virkelig laber i tætsiddende tøj! 😊
  Og jeg kan godt huske dén kommentar.. Jeg blev helt træt 🙄 Udover at det bare virkelig ser hyggeligt ud med den hånd på maven (og jeg vil vove den påstand at alle gravide gør det i større eller mindre grad, bevidst som ubevidst), så kan jeg da virkelig ikke se, hvorfor nogen skulle gå op i dét!? Om du så stod med den ene hånd oppe i rø*** (ja, excuse me), må du da virkelig selv om det.
  Jeg synes, som sagt, det ser tophyggeligt ud! God weekend til jer 😊

 • Dem som ikke forstår hånden på maven har igen tvivl ikke selv været gravide. Det har været det mest naturlige i verden for mig ved alle mine tre sønner. Jeg har slet ikke kunnet lade være, og har heller ikke haft lyst til at lade være!

  • Jeg venter mit andet barn. Det irriterer også mig med den hånd på maven på alle billeder af gravide. Jeg kan ikke forklare det, og har virkelig tænkt meget over hvorfor, for jeg er jo helt og aldeles for, at man gør lige, hvad man vil.

  • …. Men mon ikke vi alle har irrationelle kæpheste, som irriterer os selvom vi er helt klar over, at det giver absolut ingen mening og heller ej taler ind i ‘dem vi gerne vil være’?! Det tror jeg:) Altså jeg ved da godt, at jeg har nogle ting, hvor jeg mest bare er en sur gammel dame… Måske det egentlig bare kommer tilbage til om vi har selvindsigt nok til at holde vores irritation på egen banehalvdel, fremfor at spy den ud over andre (der ikke deler samme irrationelle kæphest) – så vidt jeg ved, har du endnu ikke skældt over det (ihvertfald ikke her på domænet), og herregud, så skal der da være plads til de små finurligheder vi hver især render rundt med:)

  • Jo, helt enig! Jeg føler ingen trang til st skælde ud og ved godt det er irrationelt og dumt at jeg altid tænker ‘hvad sker der for den hånd’😂 Så jeg blandede mig egentlig bare for at sige at man godt kan tænke sådan uden at være en idiot omkring det! Og Hey, du sér jo bare brandgodt ud❤️

  • Jeg har to styks unger og dermed graviditeter bag mig, og jeg har det på præcis samme måde, Susanne!!
   Normalt er jeg altså også et nogenlunde fornuftigt og rationelt menneske, så jeg fatter heller ikke helt, hvorfor jeg for det første slet ikke forstår behovet for hånden og for det andet bliver halvirriteret på den 😂
   Acie, du ser godt ud og du famler bare løs, som du nu engang lyster! 👊🏼

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top