Du læser nu
Bolig: velkommen til Wegners Y-stole og en rabatkode til jer…

Bolig: velkommen til Wegners Y-stole og en rabatkode til jer…

Annonce for Brdr Friis Møbler

Tilbage i 2017 fortalte jeg jer om min klassiker-liste. Den liste jeg render rundt og (mentalt) nedfælder store ønsker og møbel-drømme på. Møbel-drømme af den slags man investerer i og beholder for life.

Det er ikke sådan en liste, man går ud og lader agere den helt store indkøbsliste, for det ville både være dyrt om dumt. Det er sådan en liste, man har liggende og så slår man til, lidt for lidt, når det rigtige tidspunkt byder sig. Når tingene for alvor kan betyde noget. En fejring. Et minde. En markering.

Og nu har vi altså slået en streg over ét af ønskerne. Eller. Sat hak ved. Om man vil.

Wegners Y-stole i sort eg med sort flet. 

Det var det rigtige tidspunkt. De har en særlig betydning. Og er en særlig gave fra én, der ikke længere er, men som altså endnu sidder med til bords på denne vis.

Og der var ingen tvivl om, at det skulle være den. Y-stolen. Med dens smukke klassiske former og – ikke uvæsentligt for en spisebordsstol, hvis man spørger mig – enorme behagelighed. Man sidder så mega godt i sådan en. Selv time efter time. Og det er vigtigt, når man – som os – holder af at invitere til middagsselskab.

Og som nævnt regner vi altså med, at de skal blive ligeså gamle som os. De er købt for at blive for evigt. Det er ikke så tit, jeg har det sådan med noget.

De er naturligvis købt hos mine venner hos Brdr Friis Møbler, for som vi efterhånden har snakket om et par gange, så er det altså gerne hér, jeg får afløb for de værste møbeldrømme. Jeg er kommet der hele mit liv, og det er netop sådan et sted, hvor klassikerne lever.

Hvis ikke I har været forbi én af butikkerne endnu, så er de altså et besøg værd – om ikke andet, så for at snuse inspiration og for at drømme. Det er det rene slaraffenland, hvis man interesserer sig for den slags. Og indtil da, så er webshoppen altså heller ikke dum – den har lige fået en makeover og er noget lettere at navigere i end tidligere. Meget smuk.

Og i vanlig orden har jeg skaffet en rabatkode til jer – Acie15 giver -15% fra idag d. 11/6 til d. 21/6*. Den gælder på hele shoppen (med de undtagelser listet nedenfor).

*Rabatkoden gælder ikke i forvejen nedsatte varer, tilbud og kampagner, og kan ikke kombineres med andre rabatordninger, herunder Forbrugsforeningen. Den gælder kun til webshoppen og kan ikke bruges i butikkerne.

Nedenfor har jeg lavet et lille moodboard med et par ting, jeg selv er fristet af og som måske kan agere inspiration, hvis andre skulle kunne fristes:)

 1. PH-lampen i messing, som vi har snakket om før. Manner manner manner den er pæn. 
 2. Montana-wave reoler i lys grå
 3. Poul Kjærholms PK61 sofabord med glasplade
 4. Arne Jacobsens 7er stol til børn i lyserød
 5. Wegners Flagliniestol – åh, hvor må man ligge godt der…
 6. Litlle Petra af Viggo Boesen – som et lille sødt lam..
 7. Lysestagen fra Fritz Hansen Objects
 8. .. Og hvis man drømmer om en Auping seng, er det altså nu man skal slå til. Mine varmeste anbefalinger går til deres ‘Original Box’.

Jo. Velkommen til Y-stolene. Det føles rart og godt, at investere i noget med varig værdi. Noget man agter at beholde til sine dages ende.

 

 Kommentarer (9)
 • Hej Christine, jeg synes, jeres tidligere stole var rigtig flotte – hvor havde I købt dem henne?
  Vh og tillykke med de nye
  Bente

 • Tillykke med dit køb! Jeg kiggede på dem, men synes generelt jeg sidder skidt i dem – ryglænet skærer som en anden har nævnt ovenfor, også mig i ryggen. Damen i butikken sagde at det sædvanligsvis kun var høje mænd der sad godt i dem, mens damerne holdt dem ud pga det flotte design eller fandt en anden. Jeg er 175, men du er vist en tand højere, så det er måske derfor at du synes den er meget behagelig 🙂

  Vi købte CH26 i stedet, som også er designet af Wegner. Også enormt smuk, men med mere komfortabelt ryglæn, hvis man spørger mig 🙂

 • Dette er også min absolut drømme-stol (i præcis samme farve) og jeg har det fuldstændig lige som dig! En ting der kan følge én resten af livet og minde om en god episode/person i sit liv. Selv, har jeg lige investeret i en limited edition PH-lampe, som skal minde mig om, at jeg efter lang tids ledighed endelig fik mig et job; og endda ét jeg knus-elsker hver dag! Jeg kigger tit på lampen og giver mig selv en indvendig krammer, fordi jeg dælme fortjener den!
  Glæder mig til at det passer ind i vores liv at tilføje Y-stolen til vores klassiker-samling. Den ser fuldstændig fabelagtig ud hjemme hos dig <3

 • Det er jo verdens smukkeste stol, som jeg ville elske at eje. Min mand synes dog, at ryglænet gør ondt, så det må blive ved drømmen for vores vedkommende.

  • Tænk, det er han den første jeg hører sige (eller.. det gør jeg jo ikke.. Men læser dig skrive at han siger;)). Det kan ikke være fordi han kun har prøvet at sidde i den gamle (og lidt lave) version?

 • Jeg investerede selv i 5 y-stole for halvandets års tid siden. Den ene en limited edition i elm. Og det er den bedste investering, jeg har gjort til dato med hensyn til mit hjem.
  Stolene skal følge mig livet ud. Og forhåbentligt vil mine børn eller børnebørn blive meget glade for at kunne arve dem (og forhåbentligt flere klassikere med tiden). Så kan de også mindes mig på en fin måde, når jeg ikke er her mere. ❤️

  Og hvis jeg skal sammenligne med en ikea-stol, der alligevel skal skiftes ud med års mellemrum pga slid, så synes jeg altså ikke, at en y-stol er særlig dyr.. Hvis vi nu skal gøre det op i år og levetid. 🤷🏼‍♀️

  • Vi tænker præcis det samme – både hvad angår håbet om at børn og børnebørn en dag kan arve dem og at prisen, set i det lys, er helt fair 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top