Du læser nu
Om da vi havde ubudne gæster på Kysten og en rabatkode til Philips Hue…..

Om da vi havde ubudne gæster på Kysten og en rabatkode til Philips Hue…..

Philips Hue Annonce

Sommerferien nærmer sig, og mange skal garanteret ud og rejse i løbet af de næste par måneder. Jeg er er ret sikker på, at de fleste af jer, der har investeret i fast ejendom, kender til frygten for indbrud – jeg mærkede den allerede da vi boede på Kajen, men den er 10-doblet (mindst) efter vi er flyttet i hus.

Jeg er pinligt bevidst om, at vi bor i et område, hvor der er mange indbrud. Det stinker, men det er en del af pakken.

Og vi har heller ikke selv været forskånede. Jeg har aldrig fortalt jer det her, men for ret præcis et år siden havde vi ubudne gæster. Om natten. Mens vi lå og sov. Heldigvis ikke inde i huset, men uden for.

Skjorten havde taget fri for arbejde, for vi skulle til begravelse på Sydsjælland. Én af de begravelser, der i forvejen gør rigtigt ondt.

Og mens jeg var igang med at give Elise morgenmad, gik han ud for at flytte autostolen fra min bil til hans bil. Og så opdagede han det. I nattens mulm og mørke, var hans bil blevet splittet komplet ad. De havde stjålet alt fra det store navigationssystem til rattet. Rattet?! Selv hans solbriller havde de fået med sig.

Lige dér i vores indkørsel. Mens vi havde sovet for åbne vinduer ganske få meter væk.

Det var professionelt. Udført af en mekaniker, der vidste hvad han gjorde. Og politiet kunne da også melde, at vi ikke var de eneste, der havde haft besøg den nat.

Det er åbenbart en sygdom netop dét bilmærke lider særligt under.

Og selvom vi var enormt glade for, at de trods alt ikke havde været inde i huset, så følte vi alligevel, at nogen havde været for tæt på. Havde invaderet vores lille helle. Og jeg havde nogle træls drømme de næste uger – drømme, hvor jeg opdagede dem fra vinduet på 1. sal og forsøgte at råbe dem an, men hvor ingen lyd kom ud.

Og det var ca. dér, vi for alvor oprustede på beskyttelsen af #HomeSweetKysten – på alle fronter med med både alarmer,  intelligent belysning fra Philips Hue, der tænder og slukker automatisk når vi ikke er hjemme, overvågning og gode naborelationer… Mere om det nedenfor.

Indeværende indlæg skal iøvrigt læses som inspiration og ikke som en fuldstændig liste over vores løsninger, for jeg har ikke lyst til at udpensle detaljerne hér. Det ville være dumt. Men forhåbentlig kan jeg inspirere, så vi sammen kan holde tyveknægtene på afstand. Skiderikker.

Alarm:

Vi har selvfølgelig alarm. Det siger næsten sig selv. Vi har den helt store pakke med overvågning, der slår til når alarmen går og andre af den slags ting. Vi har censorer spredt over hele huset (én af dem kan i se i stuen hér ovenfor) og kan slå den til og fra i zoner. Hver nat slår den fx til i kælderen og på ‘skallen’ af huset. Den går altså, hvis noget bevæger sig i kælderen eller hvis en dør eller et vindue bliver åbnet anywhere i huset.

Det har vi glemt en gang eller to – mest Skjorten, der sover i gæsteværelset i kælderen nu og da. Det er sket, at han er vågnet og har skullet tisse, for så at starte alarmen. Vi griner hver gang over, at de rare vagtmennesker må få sig et godt grin, når de på overvågningen kan se 2m søvndrukken mand i underbukser løbe panisk op af trappen for at slukke alarmen midt om natten.

Lys på:

Vi sørger også for at have godt med lys på hele huset. Både indvendigt og udvendigt. Det virker som en lidt fjollet ting, der er let at gennemskue, men det er altså én af de helt store anbefalinger fra Det Kriminalpræventive Råd, og de må jo vide, hvad de snakker om. (Iøvrigt og for those interested, så har de samlet en lang række gode råd hér – men det var lidt en sidenote.)

Som I ved, har vi Philips Hue installeret i hele huset, inde og ude. Og egentlig er det jo en ret naturlig måde, at indbrudssikre sig med – og noget vi burde have gjort noget før. Af de ting vi nu har forsøgt at ‘beskytte’ os med, så er det med lyset, den mest præventive i den forstand, at det har til formål, at få tyvene til at gå videre og slet ikke at komme ind på matriklen, fordi de tror der er nogen hjemme. Skal man starte et sted, så skal det næsten være dér…

Udvendigt er vores Philips Hue rigget op med censorer, der slår til, så snart noget bevæger sig omkring huset. Det er en klar learning og en direkte konsekvens af episoden med bilen.

Jeg forestiller mig, at det ikke er specielt rart, som tyveknægt, at der pludselig er fullblown spot på én, hvis man er ved at bryde ind i et hus og/eller en bil. Og iøvrigt synes jeg også selv det er rart – i lørdags kom jeg hjem fra fødseldagsfest ved midnatstid til et helt tomt hus. Det var så dejligt, at lyset slog automatisk til, da jeg rullede op af indkørslen – både i lamperne omkring huset, men også i lampen over døren, så jeg ikke skulle stå og fumle med nøgler.

Indvendigt kører lyset på schedules, når vi er på ferie. Vi programmerer det, så det tænder og slukker i forskellige zoner på forskellige tidspunkter, så det ser ud, som om der er nogen hjemme.

Det er enormt let og vi kan styre det hele fra Philips Hue app’en. Selv jeg kan finde ud af det, selvom det nok mest er Skjorten, der er teknik-minister hér i foretagendet.

Vi kan både styre det ud fra faste tidspunkter, men også mere flydende ting som solopgang/-nedgang. Sidstnævte giver mest mening i de mørke måneder og når vi fx tager på vinterferie, men alligevel.

I kan læse mere om det med automatiseret belysning, når man er ude og rejse lige her. 

Og så er det lykkedes mig at skaffe en rabatkode til Philips Hue udendørsbelysning, hvis I er andre der er fristede – koden ‘hueoutdoor’ giver -10% HER.

(hvis I vil se hvad vi har installere mere konkret, så skrev jeg om det her – og jeg arbejder på at skaffe en rabatkode til startkits også. Stay tuned!)

Overvågningskameraer:

Ja, sådan nogle har vi altså også. Flere af. Til at starte med synes jeg det var lidt overkill, men nu synes jeg egentlig bare det er rart. Dem vi har er en del af Google’s Nest-system, og dem kan vi altså også både følge og styre fra telefonen.

Vi har dem både indvendigt og udvendigt, og har heldigvis og 7-9-13 endnu ikke opdaget ubudne gæster på dem. Vi satser på, at de har præventiv effekt. Vi var ellers (i mange måneder) sikre på, at biltyvene ville komme retur – velvidende, at bilen nok var blevet fikset og at der igen var navigationsudstyr, rat og andre herligheder at nappe. Men ikke endnu altså og forhåbentligt aldrig.

Skjorten får iøvrigt en notifikation på telefonen hver gang, der er bevægelse ude foran huset, så nogle gange vinker Elise og jeg til ham, når vi kommer hjem fra vuggestue. Han har endnu ikke reageret, men jeg satser på at han ser det og synes vi er fjollede 😉

 

Naboskab: 

.. Og så den med naboerne. Vi har knaldgode naboer, og vi giver dem besked hver gang vi skal ud og rejse. Der bor endda en politimand i baghaven – han har engang fanget en tyveknægt på fersk gerning i området, selvom han var off duty. Lidt badass.

Men derudover giver vi hinanden besked, når vi er ude og rejse. Vi er tilmeldt Nabohjælp og de nærmeste naboer sørger for at holde øje. Sørger for at parkere biler i indkørslerne. Sørger for at fylde i skraldespandene. Den slags. Vi hjælper hinanden og holder gerne øje.

Desuden bor vi på en vej, hvor overraskende mange er hjemme i dagtimerne og kan holde øje. Det giver også en tryghed.

 

Det løse:

Og så sådan nogle fjollede ting jeg aldrig havde tænkt over inden vi flyttede i hus – vi har vores stier stående i kælderen og ikke i skuret, så tyvene ikke kan bruge dem til at begå indbrud og vi sørger altid for at postkassen er helt og aldeles tom. Og så rydder jeg aldrig helt op inden vi tager på ferie – det skal jo se ud som om, der er nogen hjemme;)

 

Jo. Det var vist listen. Del endelig, hvis I har noget at tilføje, som jeg ikke har fået med. Det er noget forbandet noget, at have indbrud – både fordi det irriterende, at folk ikke kan kende forskel på dit og mit, men mest fordi det går direkte i ens tryghedsfølelse. Øv. 

 

 Kommentarer (10)
 • Tak for rigtig fin inspiration til sikring af hjemmet. Jeg tænker.. hvordan med sociale medier? Når man nu er sådan en, som har rigtig mange følgere.. Tænker man over hvor mange der “følger med”, i at man fx er ude at rejse og derfor ikke er hjemme? Kan jeg mærke at jeg gør, efter jeg er flyttet i hus og deler ud af billeder af hus samt indhold på sociale medier..

  PS tak for en skøn blog og IG. Du er skøn!

  • Det kan du tro man gør – rigtigt meget endda. Og derfor er indlægget her, som skrevet, heller ikke en udtømmende liste over vores foranstaltninger, men blot det udpluk der er let at kopiere til andres inspiration:)

   Og tak – tusind tak, fordi du følger med <3

 • Vi lader ofte lidt vasketøj hænge på stativet og en kaffe kop stående på terrassen så det ligner der er nogen hjemme. Det er helt sikkert skørt, men det kan være det hjælper 😉

 • Jeg sidder hjemme og skriver speciale.. I sidste måned tog jeg en ung mand i at stå og glo rigtig godt igennem hegnet ind til min terrasse (hvor hele min ydervæg ud til terrassen er i glas). Det var rigtig ubehageligt.. Og endnu mere ubehageligt at høre fra en nabo i kvarteret, der også bor i stuen med terrasse og hegn på næsten 2 meter, at tyvene har holdt øje med hans lejlighed; så de slog til i de 2 timer, hvor lejligheden stod tom, fordi han og hans kone var på job. De har endda haft så god tid, at de har nået at ryge flere (!!) cigaretter rundt om i lejligheden.

  Så jeg tog konsekvensen og har nu alarm med videoovervågning og skal-sikring. Jeg skal ikke nyde noget af ubudne gæster, der har holdt øje med, hvornår jeg er ude af min lejlighed!

  • Det er så creepy – har hørt fuldstændigt lignende historier fra vores område. Føj. Og iøvrigt har det været det samme, da de brød ind i bilen, for det har uden tvivl været bestillingsarbejde – så de har lige holdt øje med, hvor den boede og så slog de til, da ordren løb ind. Så klamt.

  • Tænk at det overhovet er nødvendigt med al den sikring af sit hjem i et land som Danmark. Hvorfor er det SÅ SVÆRT for nogen at kende forskel på dit og mit?
   For mig handler det jo ikke engang om det at miste ting.. Men bare det at tage en gut i at stå og glo ind i mit hjem på den måde, det var grænseoverskridende nok i sig selv!

 • Jeg vil gerne lige lave noget larm for botrygt.dk. Der kan man bestille et gratis indbrudstjek, hvor der kommer en låsesmed ud og kigger på alle låse, vinduer, døre, alarmer, hækhøjde osv. og giver råd til, hvad man kan gøre for at mindske risikoen for indbrud

 • Træls, at man skal sikre sit hjem som et fort! Når vi er væk nogle timer om dagen, har vi udover noget lys også tændt for radioen!

  • I know… Det er så belastende, at folk ikke kan holde fingrene for sig selv 🙁

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top