Du læser nu
Bryllup: 5 tjekkede brude om det mest magiske øjeblik…

Bryllup: 5 tjekkede brude om det mest magiske øjeblik…

Sommerferien er højsæson for frierier, så jeg håber sådan, at der sidder et par stykker af jer derude med en ny flot funklende ring på fingeren – jeg er klar over, at det er at bede om meget, men hvis I skulle føle for at dele, hvordan I er blevet friet til, så kunne jeg godt bruge noget real-life romance i mit liv, så del endelig historien i en kommentar. Jeg ville e l s k e at læse det!!

Selv blev jeg friet til på toppen af Los Angeles for 4 år siden (på den her dag, faktisk) og han gjorde det så fint og så godt, uden for meget ståhej, men alligevel ét af de steder på vores lille klode, som betyder allermest for mig. Ja, jeg kan få helt fugtige øjenkroge af at tænke på det. Tænk, hvad der er fulgt siden da<3

Nuvel. Det skulle ikke handle om mig (for once, ha! #bloggerlife).

Som skrevet håber (min indre skabsromantiker), at I sidder et par stykker derude og er helt ny-forlovede. Og helt klar til at gå i bryllups-mode. Hvis det er tilfældet, vil jeg gerne lige slå et slag for bryllups-kategorien hér på domænet – og ikke mindst for verdens bedste bryllupsbog (*host host*), som I kan finde lige her.

Og nu altså til dét det skulle handle om – jeg har nemlig, i romantikken og bryllupernes tegn – spurgt 5 tjekkede brude, om hvad de husker som det mest magiske øjeblik fra deres bryllup. Mon ikke vi alle kan bruge et lille skud hverdagsromantik? 😉


Hvem: Mille Emilie Vilmar

Bryllup: Romantisk ladebryllup på Amager, sommeren 2017

Der var faktisk to øjeblikke jeg husker ganske tydeligt. 

Det ene var da jeg sagde ja til min man i kirken, mens jeg kiggede ham i øjnene. Meget rørende øjeblik og sådan lidt “nu er aftalen mellem os i hus” for good. Ha! Som et seriøst håndtryk, hvor man ikke giver slip.
Men husker også særligt da vi skulle have taget billeder ude på marken, mellem hovedretten og desserten. Vi fik lige et øjeblik for os selv, væk fra gæsterne. Det var også ret specielt at gå der i det høje græs i det gylle skær fra solnedgangen som mand og kone. Meget filmisk og virkelig et fint øjeblik!
Shit, jeg gad godt blive gift igen. “

Hvem: Rebecca Retz Svejborg-Laudrup 

Bryllup: Klassisk og moderne herregårdsbryllup på Holckenhavn Slot, foråret 2019

Jeg synes at der var mange magiske øjeblikke ved den 6. april, men hvis jeg skal sige noget som jeg ofte tænker tilbage på, så var det hele kirkeoplevelsen. Følelsen af at gå fra brudesuiten ned til slotskirken med min mor og far var enormt overvældende og bevægende for os alle tre. Min mor gik ind i kirken, og jeg fik så lov til at stå ude foran med min far som blev ved med at sige ’Bee træk vejret’, fordi mit hjerte var ved at hoppe ud af brystet på mig. Men det var vores lille øjeblik, et øjeblik som føles som en evighed, men som var helt perfekt, fordi vi nu har noget som kun er vores ting resten af livet.

Hjertet blev dog ved med at hamre derud af, da jeg virkelig havde glædet mig til at Frederik skulle se mig og samtidig var jeg så nervøs for at skvatte i kjolen, selvom der kun var ti skridt op til ham. Da jeg så kom ind i kirken, efter de mange kirkeklokkeslag, valgte mig far at ae mig på hånden, imens at Frederik stod med tårer i øjnene og jeg selv prøvede på ikke at gå for hurtigt. Præstens tale fik så også alle til både at grine højlydt og hive lommetørklæderne frem – hans tale er noget som gæsterne sidenhen har sagt var den bedste, sjoveste, samt mest rørende tale de har hørt fra en præst, fordi den var så personlig. Så ja, kirkeoplevelsen var magisk, især fordi det var det første store øjeblik, så stemningen var ligesom lagt og det kunne derfor kun blive en uforglemmelig dag.


Hvem: Sofie Bøcher Lindquist

Bryllup: Cool Vesterbro-bryllup i Kødbyen, efteråret 2017

Vi holdt vores reception på tagterrassen af SOHO. Efter 1,5 times tid begyndte folk at trække indenfor, men vi blev og sagde farvel til de gæster, der ikke skulle med til festen. Til sidst er vi kun mig og Mads, min brudepige Charlotte og Mads’ Best Man, Mathias. Dér, mens solen gik ned over København, spillede jazz-bandet pludselig en sang vi kendte. Ed Sheeran med Thinking Out Loud. Det er ikke som sådan vores sang, men jeg havde spurgt om de kunne spille den, fordi den bare har en dejlig tekst og melodi. Men det kunne de ikke, da de ikke havde tid nok til at øve den, sagde de.

Der gik lige nogle sekunder før vi forstod, at vi kendte sangen og de spillede den for os. Så stod vi der med vores to bedste venner og dansede, mens de sidste solstråler ramte os. Det er ironisk nok sjældent, at man midt i sit eget bryllup får en stund kun med hinanden. Det var et øjeblik, som jeg først nogle dage senere tænkte over, fordi det umiddelbart virker så insignifikant, men det var helt perfekt og en perfekt start på den efterfølgende fest, der var fyldt med alle vores venner og familie, masser af lege og taler, kærlighed, gode grin, tårer, masser af vin og god musik.


Hvem: Sidsel Halding-Hamann

Bryllup: Uprætentiøst og nede-på-jorden Århus-bryllup, sensommeren 2018

Lasse og jeg kom i den uheldige situation at vores bryllupsfest blev aflyst tre uger inden festen skulle stå. Det betød, at vi havde en ret intens slutspurt op til d. 1 september, hvor vi skulle arrangere festen på ny. Selve aflysningen var lidt af en mavepuster, men da vi først havde besluttet os for at gennemføre brylluppet, var det fedt at mærke hvor meget vi kan løfte i fællesskab.

Mit mest lykkelige øjeblik fra dagen var en stund under festen, hvor Lasse og jeg gik ud på lystbådehavnen sammen og stod og kiggede ind på vores fest og alle de glade gæster; at kigge hinanden i øjnene og sige “vi gjorde det” og konstatere, at dagen havde været mindst lige så magisk, som vi havde håbet på.”


Hvem: Emilie Middelhart

Bryllup: Baggårdsbryllup på Frederiksberg, sensommeren 2016

Det mest magiske øjeblik fra vores bryllup – uha jeg synes jo der var mange magiske stunder gennem hele dagen og aftenen, men starten på det hele, vielsen, står alligevel som det stærkeste, tror jeg. 

Vielsen og receptionen skulle foregå i vores baggård på Frederiksberg og oppe fra vores lejlighed på 2. sal nød jeg et glas champagne (læs: dulmede nerverne) mens jeg kunne se hvordan gården langsomt blev fyldt af alle de mennesker, som vi holder allermest af. Gården har aldrig taget sig så godt ud. Solen skinnede, det var den sidste sommerlige dag i september og dagen forinden havde vi pyntet gården så fint. 
Da Vildnis, som laver ret specielt og for os ekstremt mindefyldt musik spillede et vores yndlingskærlighedsnumre var det tegn til at der var tid til at min far skulle følge mig ned til min mand. Han stod der med våde øjne og vente på mig. Og så sagde vi højt JA til hinanden foran vores familie og bedste venner – jo, det må være det mest magiske øjeblik uden tvivl

 

 Kommentarer (7)
 • Jeg mødte min mand på Roskilde Festival i 2011, og de følgende år måtte vi naturligvis også af sted.
  I 2014 skiller han afgik aflevere sit speciale få dage efter vores årsag, så vi aftalte at fejre nogle dage senere på festivalen. Vi satte en hel dag af og tog rundt på alle de steder på festivalen, vi havde været på det første år, og da vi kom forbi badesøen, som var sidste stop, var jeg MEGET kold og ville egentlig bare hjem i det lille 3 mands telt og varmes. Jeg kunne godt mærke, at han prøvede lidt ekstra på at få mig med, men til sidst tog gentlemanden over og vi gik tilbage til teltet – og derfor blev jeg friet til i et lille 3mands telt med min mand på et knæ, balancerende på en halvflad luftmadras. Helt perfekt uperfekt – teltet var forresten det, vi boede i første år også. Bagefter tog hele lejren til knæklysfest og dansede hele natten, høj på kærlighed og lunkne dåseøl.

 • Jeg var halvvejs i min behandling for kræft, sov ikke om natten for smerter, og da jeg stod op om morgenen på min fødselsdag, satte jeg mig til bords i det klammeste joggingtøj, med fedtet (og tyndt) hår, lugtende af kemosved fra natten, og dér friede min mand til mig! Helt uventet, men den bedste fødselsdagsgave nogensinde. Og et dejligt lys midt i mørket i den hårdeste vinter i mit liv.

 • Mit frieri var ikke noget stort, men helt unikt for vores situation.
  Vi havde været indlagt med vores præmaturfødte søn i 5 måneder og 2 dage og den dag vi blev udskrevet og fik ham hjem for første gang – 23.10.17 – lagde vi os alle tre ned på sengen, pustede ud og lå bare og gloede op i loftet og syntes, det hele var lidt surrealistisk. Så vendte min kæreste sig om på siden og sagde nogle søde ord og spurgte så, om jeg ville gifte mig med ham. Så sødt, fint og følelsesladet et moment på alle måder og selvfølgelig sagde jeg ja. Nu skal vi giftes på lørdag og vi glæder os!!!

  Nina

 • Jeg er i den lykkelige situation, at jeg er blevet friet her henover sommeren – nærmere bestemt midt i vores stue, omgivet af ingen andre end os selv.
  Jeg mødte min, nu forlovede, sidste sommer. Han har en søn fra tidligere.
  Vi havde en tømmermandssøndag, hvor vi lå med dyner på sofaen. Pludselig rejser han sig, og jeg troede egentligt han havde det skidt. Men han kommer tilbage, og sætter sig på sofakanten. Tager min hånd. Han kigger mig ind i øjenene og smiler. Så siger han: “skat, jeg håber du ved, at du er det bedste der er sket for mig, næstefter X (hans søn). At se hvor glad X er for dig, og hvor glad og god du er for ham, det gør, at jeg aldrig har været i tvivl om, at jeg skal dele hele mit liv med dig. Jeg elsker dig højere end nogen anden, og du er min perfekte uperfekte prinsesse” … imidlertid satte han sig på knæ foran sofaen og sluttede sine ord med “vil du dele resten af livet mes mig og X?”. Og ser sad jeg så mere eller mindre gråskvalt og fik fremstammet et ja.

 • Min mand og jeg blev gift sidste år, og det var fantastisk!
  Han friede til mig forrige maj, efter han havde givet mig en udefineret “oplevelse” i fødselsdagsgave. En onsdag fik jeg en meget formel mail fra ham vedr denne oplevelse som skulle foregå om lørdagen. Jeg fik besked på at pakke en taske, hvad denne skulle indeholde, samt hvornår jeg skulle stå klar til ‘chaufføren’. Alt sammen meget skægt, da vi altså boede sammen og alting. Jeg havde ingen idé om hvad der skulle ske!
  Lørdag morgen står han meget tidligt op og kører med vores hund, så jeg kan næsten regne ud at vi skal overnatte et sted.. Vi kører så afsted, og undervejs opdager jeg at vi skal til Møn. Vi går tur på Møns Klint, og det er skønt og romantisk… Han siger så at vi skal til at køre hjem, og det er selvfølgelig helt fint – vi havde allerede haft en dejlig dag. Og han havde jo nok bare afleveret hunden så hun ikke skulle være alene så længe.
  Men næh, pludselig kører han ind på en parkeringsplads til et lille bitte slot – et hotel med slotstårn og alting. Det er simpelthen så charmerende. Og deroppe i slptstårnet skal vi sove. Jeg var helt forpustet af alle de overraskelser, og tænkte at NU måtte det stoppe. Men efter en dejlig middag gik vi en tur ude i slotsparken. Vi var alene og gik bare og talte om vores fremtid – og så røg han på knæ.
  Jeg græd i nok 20 minutter (efter jeg havde sagt ja selvfølgelig) over hvor sindssygt det pludselig var at skulle være hans for evigt. Han ville gerne gøre det til noget særligt, og det må man sige han formåede. Det er det mest romantiske jeg nogensinde har oplevet <3

 • Min mand og jeg blev gift sidste år, og det var fantastisk!
  Han friede til mig forrige maj, efter han havde givet mig en udefineret “oplevelse” i fødselsdagsgave. En onsdag fik jeg en meget formel mail fra ham vedr denne oplevelse som skulle foregå om lørdagen. Jeg fik besked på at pakke en taske, hvad denne skulle indeholde, samt hvornår jeg skulle stå klar til ‘chaufføren. Alt sammen meget skægt, da vi altså boede sammen og

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top