Du læser nu
Andengangsmor:.. dét man virkelig har brug for i hospitalstasken.

Andengangsmor:.. dét man virkelig har brug for i hospitalstasken.

Altså, det er jo en dum overskrift (så undskyld på forhånd), for alle behov er jo individuelle og jeg er ikke en klap klogere end alle andre mødre.

Men men – derfor pakkede jeg nu ret så anderledes anden gang end jeg gjorde første gang. Både til baby, og også til mig selv. Udelukkende baseret på de erfaringer jeg gjorde mig første gang – og måske nogen kan bruge de erfaringer til noget? Man aner jo ikke, hvad man laver første gang (har jeg nu lært). Og jeg nåede det kun lige akkurat et par dage før han kom – og da vandet gik i en sen nattetime, var jeg altså glad for at lige dét havde jeg styr på, for så kunne jeg og vi koncentrere os om, at få styr på Elise (.. midt om natten), istedet for at stæse rundt og pakke. Med begyndende veer.

Det skal også siges, at det jo virkelig fungerer forskelligt fra hospital til hospital, og det bestiller naturligvis også ind. Mine erfaringer gjorde jeg på Riget – hvor er der jo også kan være ændret ting og sager på de sidste to år.

Så ja. Det her er min pakkeliste. Som man kan bruge som inspiration, hvis man synes den virker fornuftig. Eller lade være 😉

Til mor:

 • Amme-BH
 • Amme-top (jeg har købt disse, fordi Sue Long ikke længere findes i hvid)
 • Leggings (… sorte)
 • Lang skjorte/kjole, der går ned over ens (ble)numse (jeg pakkede denne)
 • Hospitalstrusser (nogle steder får man et par stykker, det gjorde man ikke på Riget i sin tid.. På Hillerød lykkedes det mig at stjæle et par stykker, hilsen KleptoGurk).
 • En ‘barselskåbe’ – ikke en badekåbe i frotté (jeg får det for varmt), men derimod en kåbe i bomuld, der går til knæene.
 • Birkenstock-sandaler 

Toiletsager:

 • Tandbørste+tandpasta
 • Læbepomade
 • Hårelastikker
 • Deodorant
 • Ansigtscreme
 • Rejsestørrelse shampoo (… ikke sikkert det bliver relevant, men hvis man har været i fødsel i 24 timer og har haft presseveer i +1 time kan det altså have været en svedig omgang… taler af erfaring..)
 • Hårbørste

Til baby:

 • 2 stk bleer (.. det virker mærkeligt, men der var altså ikke nogen bleer på den fødestue Elise kom til verden på, så jeg måtte vikle hende ind i en stofble. I kid you not)
 • 2 bodyer med kina-lukning
 • 1 heldragt (á la denne – mega rart at den har lynlås)
 • 2 små huer (én til når baby lige kommer ud, én til når man skal hjem)
 • 1 par små sokker
 • Babydyne
 • Babytæppe
 • … Autostol (omend den ikke skal pakkes i tasken;))

Diverse:

 • Vandrejournal
 • Sygesikringsbevis
 • Tisseflaske (jeg fik ikke brug for den, men det afhænger jo af tusind ting – indretning på fødestue og hvor hård en medfart man får… Blandt andet).
 • 1 stk stofble (just in case)
 • Ammebrikker (.. lidt som en paraply – man tager den med, for så bliver det ikke regnvejr. Jeg tog dem med, for ikke at få brug for dem)
 • Snacks?

 

 Kommentarer (18)
 • Vi fik at vide på Riget, at der (så at sige) er mening med galskaben, når de giver en stofble på lige efter fødslen. Det kan være svært at se tis i en almindelig ble, hvis der kun kommer en lille smule, så derfor anbefalede jordemoderen en stofble, indtil vi havde set, at vores søn havde tisset 🙂

  • Ahaaa – ingen sagde noget til mig, men det giver naturligvis meget god mening 🙂

 • Jeg var en af de førstegangsfødende der fik brug for det hele – undtagen efterfødselstrusserne og toiletpapir. Viborgs toiletpapir er fint (men jeg endte i akut kejsersnit, så hvad ved jeg😬), og så fik jeg udleveret herreboksershorts, hvilket fungerede super både til ble og de kunne sidde over arret. Vi løb endda tør for rent tøj, babysengetøj osv., men vi var også indlagt 1 uge. Og det løser sig – man kan låne det meste og ellers kom bedsterne med det (jeg var indlagt, så min mand kunne ikke/havde ikke lyst til at køre fra os).

 • Hej Acie, hvordan var det at føde på Hillerød Hospital i forhold til Riget? Mon du landede på en af de ikke-renoverede fødestuer, og hvis du gjorde, hvordan var det?

  • Hej Mathilde!
   Jeg tillader mig lige at svare lidt på dit spørgsmål. Jeg fødte min søn i december 2018 på Hillerød.
   På en af de “fancy” sandestuer. Jeg valgte det ikke selv og behøvede det bestemt ikke; jeg blev igangsat og måtte derfor ikke komme i kar.
   Men men men, for min mand og jeg var sansestuen ikke kun lutter lagkage. Vi ville fx gerne gøre belysningen hyggelig, i form er medbragte LED stearin lys. Men den KÆMPE skærm på sansestuen, der er indrette til at skabe ro, kan ikke slukkes – medmindre man så vil have loftslamper tændt. Til sidst var jeg faktisk ved at blive bims af det “flydende/bølgende” lys derfra – er glad for det var 12 timer kun..
   Til fødselsforberedelse så vi kun en alm stue, ganske fin og stor!
   Så for os havde det faktisk været bedre med en ikke sansestue – pga de forberedelser (musik og LED LYS) vi havde gjort os. 🙂

  • Hej Marie, tak for din kommentar 😊 Det er nyttig viden for ja, det tror jeg faktisk også godt, at jeg kunne blive bims af. Nu har det senere vist sig, at jeg har fået lov at føde på Herlev, hvor jeg fødte første gang. Så alt godt.

  • Åh, mine to fødsler var så vidt forskellige, at det kan være helt svært at sammenligne. Jeg fødte (begge gange) på en helt almindelig fødestuer og det passer mig fint. Jeg er ikke så urtet anlagt og kan godt lide trygheden i ‘medicinsk udstyr’;) Jeg tror det vigtigste er kemi med jordemoder og så er alt det andet lidt ligemeget. For mig ihvertfald <3 klem

 • Jeg fødte en pige på riget i 2017 og der fik vi besked på at bruge en stofble i stedet for en almindelig ble, for på denne måde kan man bedre holde øje med hvornår den første urin kommer. Og det er åbenbart noget, man skal være opmærksom på. Så der er en årsag til, at de ikke har bleer på fødestuen 🙂

 • Rigtig god og rammende liste – første gang tager man nemlig tit alt for meget med! 🙂

  Jeg har født to gange på Riget og én på Hvidovre (senest for 3 år siden), og alle gange har man fået bleer både til mor og barn og de uundværlige hospitalstrusser. Og helt som dig hapsede jeg altså også et par stykker til at tage med hjem samt nogle af de der voksenbleer/kæmpe bind som bare ikke kan købe i supermarkederne – det er guld værd til de første par dage hjemme 🙂

 • Tænker også en rulle ordentligt toiletpapir, hvis man er så heldig at føde almindeligt, men alligevel bliver skrammet eller måske syet. Noget af noget pap, de har nogle steder 😉 Og evt. frisk frugt… tillykke med lillebror!

 • God liste! Jeg nåede ikke rigtig det med tasken anden gang. Tilgengæld kom Nemlig.com imens jeg havde veer og ventede på taxaen.. Talk about dårlig timing! Men jeg fik på en eller anden måde det hele i køleskabet inden jeg smuttede!

  På Hvidovre ( for 100 år siden føles det som!) fik man både babybleer, og morbleer.

 • God liste.
  Bliver nødt til at spørge hvor din pusletaske er fra? Den ser da så fin ud og at begge derhjemme kan gå med den!!!

  • Det er ikke en rigtig pusletaske, men en ‘mommy-bag’, tror jeg de kaldte den.. Jeg har brugt den til weekendtaske – jeg ved ikke om den stadig fås, men den er fra CamCam og købt tilbage i 2016 🙂

 • I Aalborg fik man stort set alt, så jeg havde kun pakket lidt toiletsager og et par heldragter. Jeg var måske også ekstraordinært afslappet af en førstegangsfødende at være 😂

 • Super fin list. Stemmer fint overens med hvad vi fik brug for anden gang – omend vi slet ikke nåede at åbne tasken før efter lillesøster var født 😊 så snacks, kildevandsspray og læbepomade nåede ikke at komme i brug.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top