Du læser nu
Lidt glimt fra Carls barnedåb og en gang ‘fake-it-till-you-make-it’…

Lidt glimt fra Carls barnedåb og en gang ‘fake-it-till-you-make-it’…

“Er du klar til barnedåb?”, spurgte min søde mødregruppe i fredags. “Mjaaaa… Det bliver nok sådan en ‘fake-it-till-you-make-it’-omgang”, svarede jeg tilbage, og forsøgte at lægge ansigtet i de rette folder. Og da Sofie, samme eftermiddag, spurgte om jeg ville med hende og Louie ud og trille en tur i det gode vejr (.. naturligvis op til slikbutikken), og jeg svarede, at jeg var igang med at stress-støvsuge hele huset inden barnedåb, svarede hun “Gud, jeg vidste slet ikke, at det var nu!”. Og nej. Jeg følte mig måske også selv lidt snigløbet af det. På trods af selv at have planlagt det. Og bestemt datoen.

Men phew. Nogle gange, nogle perioder, så ruller livet, og for tiden (med de der to små krudtugler) så ruller livet i en helt stram rutine, for at få hverdagen til at gå op. Og pludselig og før man ser sig om, så er tiden gået.

Men i går var altså dagen, hvor vores lille Carl skulle have sit navn. Eller. Det havde han jo sådan set fået. Men I ved, hvad jeg mener. Da vi skulle planlægge, havde vi egentlig snakket om, at vi gerne ville holde det ude, netop for at undgå stressstøvsugning og efterfølgende oprydning, men vi kunne ikke få det til at gå op med kirke og dét sted vi gerne ville holde det.

Så det blev til en hjemme-omgang istedet.

Jeg bestilte maden hos Madklubben og det fungerede virkelig godt – det var super lækkert og virkelig nice, at det blev leveret til døren anrettet på fade, klar til at blive sat på bordet. Og så var det meget rimeligt i pris, synes jeg. En anbefaling værd, hvis I er andre, der skal holde festligheder snart (jeg plukkede fra deres ‘små retter’-menu, men der er vist flere forskellige. Vores koncept var ‘let frokost’ og jeg har listet hvilke retter vi havde bestilt længere nede.

Og så bestilte jeg, lidt impulsivt i tirsdags, en kage fra Lagkagehuset. Jeg skulle have en kaffe med til frisør (#mortid, ahhh) og så de havde en flot udstillingskage stående, som jeg blev lokket af. 4 hurtige minutter senere havde jeg bestilt en lyseblå sag med jordbær- og chokolademousse, lyseblåt overtræk og “CARL CHRISTIAN” på toppen. Tjek.

Derudover serverede vi bobler, rødvin og lemonade til de små. Og så naturligvis kaffe til kagen.

[Små øjne på en glad mor. Jeg fik lige min svigersøs til at nappe et hurtigt billede – mit barn skreg i autostolen og min far var ved at bakke ud i os, så hvis I ser panikken i mine øjne, så er det bare en kombination af de to ting.. #lyfe]

[Jeg havde bestilt brød og pisket smør, røget laks med citron, dild og tørrede blomster, ristede jordskokker med brunet smør og gammelknas, spicy kødboller med tomatsauce, sliders med asiatisk pulled pork syltede agurker og kaffirlime mayo, rørt oksetatar med trøffelmayo, syltede løg og sprødt rugbrød, Vesterhavsost med dadelsirup og ristede nødder og romkugler med brombær og mørk rom. Derudover havde jeg bagt en oliven foccacia, men det var overflødigt. Jeg betalte 25kr per ret pr person – det synes jeg er ret rimeligt.]


[Pynten var langt henadvejen genbrug fra mit babyshower – bortset fra ballonerne. Den slags er svære at genbruge.. Og selvom jeg tidligere har tænkt, at nu måtte jeg også lige styre mig og ‘det får jeg jo aldrig brug for’, så var jeg virkelig tilfreds med mig selv, da jeg kunne grave det frem i fredags og lige lave en lyn-oppyntning, når nu jeg ikke lige havde fået planlag det bedre…]

[Dåbskjolen har min mor syet af Pix&Nix’s mormors brudekjole. En ret fin historie – og hun er dygtig, min mor. Når jeg godt kan lide, at bruge hænderne, har jeg det nok ikke fra fremmede;) Nu er både Pix, Nix, Elise og Carlsen døbt i den. Både Elise og Carl har også haft en lille strikket hvid cardigan på, som deres farmor har strikket. Jeg tænker, at den nu er en del af ‘sættet’..]

[Vores lokale kirke er ikke voldsomt stor, men meget meget smuk.. Og har nogle virkeligt dygtige præster tilknyttet – den slags, der engagerer sig i lokalsamfundet og får kirken til at være et moderne samlingspunkt med alt fra babysalmesang til spaghettigudstjenester. Vi havde valgt en lørdagsdåb og havde kirken helt for os selv. Det gjorde det virkelig fint og hyggeligt – og meget intimt]

[En Gudmor med fart på – sådan er hun<3 Jeg har ikke fået lov til at dele billedet, men regner med tilgivelse. Jeg holder hende oftest og helst for mig selv, men hun er et af de fineste mennesker der findes, så nogle gange kan jeg ikke styre mig. Som i dag.]

[Impulskagen fra Lagkagehuset – det er vist noget nyt, at de er leveringsdygtige i den slags (?), men det fungerede godt. Jeg betalte 59kr pr person og vi kunne hente den i den lokale Lagkagehuset i går morges. Nemt.]

[Se lige en lillebitte sød og krøllet hånd. Dagens yngste gæst var præcis 14 dage gammel. Jeg havde sagt til min veninde, at de var selvfølgelig inviteret, men skulle selvfølgelig lade være med at komme. Altså. Hun havde jo lige født. Bliv lige hjemme. Istedet troppede hun op med den lille fyr på armen og iført skinny jeans. Typen. Vi har været veninder i over 30år og hun har altid været badass – også som nybagt førstegangsmor, tydeligvis.]

 Kommentarer (4)
 • Stort tillykke med Carls dåb 🙂
  Mange gode billeder og en super flot dåbskjole og dåbskage 🙂
  Nu må hvile ud ovenpå så smuk en oplevelse!

 • Tillykke med Carls dåb. ❤️ Det ser så skønt ud. Elsker at følge dig og dine. Havde sådan lyst til at sende jer en virtuel highfive og bukke mig af respekt for jer i forbindelse med dit indlæg om at sove hver for sig med små børn. Nu får du det hér i stedet. 🙌🏻 Elsker den måde, du åbent og sårbart deler ud af tanker, følelser og erfaringer, der taler lige ud til alle os medmødre/forældre, der i nødens stund kan føle, man står alene med sine udfordringer. Tak for det og tak for dig. ❤️
  Jeg har også overvejet madklubben som leverandør til barnedåb. Kan se, at det fungerede godt for jer. Bestilte I 7 retter pr. person?
  Jeg bliver helt nysgerrig i forhold til jeres antal gæster, når I nu også holdt det hjemme… Vi overvejer nemlig at holde barnedåb for en mindre kreds af den nærmeste familie og venner. I forbindelse med vores datters dåb for halvandet år siden inviterede vi nemlig hele den store familie, og ærligt talt, så har vi ikke set de fleste af dem siden. 🙈🤦🏻‍♀️ Hvad valgte I at gøre?

  • Hvor er du sød – mange tak for fine ord, og (ikke mindst) for at du tager dig tiden til at skrive dem. Virkelig <3

   Og ja – vi bestilte 7 retter og så kagen ved siden af. Det passede godt til frokost – vi har stadig lidt rester af nogle af tingene.

   Vi var 25 inkl børn i forskellige aldre. Det er vores 'nærmeste' om man så må sige. Hvis vi havde fået det sted, som jeg havde kig på (men som ikke var ledigt, øv), så ville jeg gerne have inviteret flere. Vi holdt det til nærmeste familie (3 sæt bedsteforældre og min storebror + familie) og allerallerallernærmeste venner + børn. Hvis man går ud i næste led (onkler, tanter, kusiner, nære venner) så bliver man hurtigt over 50 og det har vi bare ikke plads til herhjemme. Og man vil også nødigt invitere nogle og ikke andre i fx vennegrupper – så vi holdt det småt og det var helt fint (det er jo trods alt 'bare' en barnedåb) 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top