Du læser nu
Garderobeinspiration: opdatering af workwear-garderoben…

Garderobeinspiration: opdatering af workwear-garderoben…

Tidligere i dag var jeg ude og snakke med en ret sej dame, der bl.a. ernærer sig ved at holde foredrag. Og ved at være sådan én der siger kloge ting på TV og i radioen om, primært, sådan noget med penge. Hende vender vi tilbage til, ved lejlighed.

Og vi snakkede om mange ting. Også om dét der med workwear. Og om at finde balancen mellem det maskuline og feminine i business wear. Om at være ung kvinde, og gerne ville undgå at føle, at man er ‘klædt ud’ som noget man ikke er.

Og således var den samtale altså inspirationen for indeværende indlæg. Vi har snakket om det tidligere og sådan noget med dress code (om den er formaliseret eller ej) veksler jo virkelig fra sted til sted og industri til industri, så nogle af mine valg hér (… ja, jeg tænker på det lilla suit;)) vil være helt off for nogle – I må i så fald selv lige sortere fra 🙂

 1. Lille Chanel-inspireret jakke. God til sorte slacks på job og jeans i weekenden.
 2. Hvid skjorte med smuk krave – de smarte siger, at kraver er a thing i denne sæson, og denne er et drøn godt bud.
 3. Lyserød peplum-sag. Sådan én ville jeg bruge til et helt klassisk sort suit, for at bryde det maskuline.
 4. Lilla blazer – lidt crazy, men ung og sjov. Nok den slags der bedst fungerer i ‘kreative’ brancher;)
 5. … Og de matchende bukser, ditto.
 6. Skjorte med fine flæsedetaljer
 7. Strik med perler på ærmerne og høj hals
 8. Ankellange sorte slacks – en god basis i enhver business garderobe..
 9. En sort hårbøjle til de dårlige hårdage.
 10. Flade sko med fine spænder – dressy, men behagelige… 

 

 Kommentarer (4)
 • Hej Acie!

  Vildt fedt med sådan et indlæg. Jeg arbejder selv for en virksomhed, der beskæftiger sig med rekruttering af studerende til studiejobs i virksomheder, og har snakket med mange unge kvinder, der har enormt svært ved at finde ud af work wear i deres første voksenjob. Særligt fordi, det tit er en svær balancegang, hvor man som ung og uerfaren bliver bange for at træde ved siden af – men også nemt kan savne inspiration til stadig at udtrykke personlighed indenfor “rammerne”.

  Så jeg elsker indlæg som dette! Det er herligt – applaus herfra.

  • Kvinder burde fandeme stå ved deres stil – corporate eller ej. Jeg arbejder til daglig i en af de dér suits-verdener, hvor der nærmest kun er mænd. Jeg elsker farver og skralde-bang og jeg har ikke fået andet end komplimenter.

   Min erfaring er at ingen ansætter eller lader være med at ansætte, ud fra tøjstilen, medmindre man har en udfordrende tøjstil. Jeg synes heldigvis det er mere og mere normalt med farver indenfor den corporate verden 👏🏻

 • Hej du, når jeg tilgår bloggen fra min iphone, er den de seneste dag blevet vist som om jeg bruge en computer – lille skrift og anderledes opsætning. Bare fyi 👍

  • Jeg har været obs på det – koderne drillede, men det skulle være løst nu 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top