Du læser nu
Økonomi: om de dårligste investeringer jeg har gjort mig…

Økonomi: om de dårligste investeringer jeg har gjort mig…

Jeg har holdt lidt pause med snakken om investeringer, for jeg synes pludselig der gik inflation i skidtet. Det er jo positivt. Virkelig. At flere og flere kvinder, giver sig i kast med at investere. Og dét i en sådan grad, at sådan en som mig, kan sidde her på den anden side af skærmen og tænke, at netop dét emne er så overeksponeret, at jeg ikke følte jeg havde noget yderligere at bidrage med. Og ikke bare ville være ‘endnu en’.

Sådan var det ikke just, da vi første gang snakkede om aktier her på domænet i 2018. Ha.

Men. De første forsigtige tanker spirede altså i 2018. Og mit depot åbnede jeg i 2019. Så nu er jeg 2 år inde i min investerings-rejse og det var da faktisk ikke spor svært, da først jeg kom igang.

Og Hvor er jeg så nu?

Langt henad vejen passer mine investeringer sig selv. Jeg har en såkaldt månedsopsparing, som jeg overfører fast til hver måned – og den faste overførsel bliver så investeret i nogle indeksfonde og ETF’er jeg har valgt.

Det er nemt. Og iøvrigt ikke noget jeg tænker meget over til hverdag.

Og det er egentlig hele kernen i min strategi – den er langsigtet. Og små udsving her og der, gør ikke så stor forskel for mig.

Og det bringer mig videre til næste pointe – der er jo udsving.

Det synes jeg måske man (også undertegnede) har skøjtet lidt for let henover, i iveren over at få flere kvinder til at hoppe på investeringsvognen.

Så dette indlæg skal altså (også) handle om mine største tabere. De dårligste investeringer jeg har gjort mig so far. Ikke om vinderne. Men om tabene. De er træls. Men en del af legen – og skal derfor også have lidt taletid. Det får de så i dag.

 • LED iBond International A/S: Jeg synes de var spændende, fordi én af deres virksomheder lavet desinficerende UV-lys (apropos pandemi) og der var indgået en aftale med ISS om brug heraf… Meeeen. Jeg er i -34% og begynder ret meget at tabe troen på det.
 • Quantafuel: Laver brændstof af plastikaffald. Sådan kort fortalt. Og jeg tror stadig meget på den. Ikke mindst efter det her. Men lige pt er jeg i -43% så det har været en ustyrligt dårlig investering – men men.. I’m in it for the long haul.
 • H&M: Lidt en hjerneblødning, for der er ingen rationel tanke bag andet end, at det er sjovere at svinge kortet i butikken, når man selv er ‘medejer’. Men det er jo ikke nok. Og jeg sælger snart fra. Håbløs investering, som er i -23%.
 • Lyxor ETF New Energy: En ETF der forsøger at spejle performance af de 20 største globale virksomheder inden for ‘ren energi’ – som er distribuerende og havde rimelig lav ÅOP. Men som altså er i -12% for mig pt, og det er jo lidt træls. Men altså. Jeg tror på den, på den lange bane, så jeg holder ud.

Det var de træls. Men samlet set på min portefølje er jeg i +27% og det synes jeg ikke er så ringe.

Hvis I sidder derude og overvejer at komme igang, så har jeg skrevet de her indlæg om emnet tidligere:

 Kommentarer (9)
 • Hej Acie
  Fedt at investering er tilbage – du gør det overskueligt! Jeg har på det seneste analyseret på, hvorfor jeg ikke er kommet i gang endnu og er kommet frem til at det primært handler om beskatningen : Skal man fx betale skat af ‘plusset’ på sin månedsopsparing hvert år?! Har prøvet at søge på det men føler ikke jeg bliver klogere.
  -så blot input til noget du evt kan dække i fremtiden 🙂

 • Tak for at dele nogle af dem, der ikke er gået flyvende 🙂 er det Nordnet, du bruger? Og hvor ser du den samlede avance (procentsats) på din portefølje? Alrså de +27% du nævner?

 • Fedt. Kan byde ind med NEL som nybegynder mig købte som min første aktie fordi jeg havde hørte så godt om den og dagen efter røg den i -35% og nu ligger den stabilt omkring -54% av av av. Men det lærte jeg meget af. Og beholder den, måske mere for lærdommens skyld end fordi jeg tror jeg bliver rig på sigt af netop den aktie.

  On a different note, ang. kvinder og økonomi er jeg helt vildt nysgerrig efter dine reflektioner om boligkøb og økonomisk ligestilling med ens partner. Ideelt set tjener begge lige meget og lige stor opsparing/arv og laver lige meget renoveringsarbejde. Men sådan er det bare sjældent i praksis. Hvordan sikrer man sig at man ikke står dårligt økonomisk på den lange bane i relation til huskøb og evt renovering med ens partner? Det synes jeg er spændende.

  • Det er post putning og jeg faldt lidt i søvn undervejs, så du må undskylde, hvis mit svar er helt off.

   Men. Jeg forstår ikke helt bekymringen:)

   Altså. Mener du at man står dårligere end ens partner på den lange bane (og vigtigt tillægsspørgsmål – er man gift med ens partner?)?

   For egen regning har jeg kun erfaring med det scenarie, hvor jeg har været gift i forbindelse med huskøb. Og dermed har jeg kun prøvet huskøb som fælleseje. Dvs at vi ejer 50% af huset hver. Og dermed også 50% af any forbedringer/renoveringer/slitage. Og 50% af enhver prisstigning (eller prisfald).

   Da vi mødte hinanden solgte min mand sin lejlighed og stak fortjenesten i lommen, mens han flyttede ind i min lejlighed. Vi var stadig kærester, så det var mig der 100% ejede min egen lejlighed. Han betalte derimod husleje til mig. I det øjeblik vi blev gift ejede han så pludselig 50% af min lejlighed (… og mit realkreditlån). Tilgengæld fik jeg 50% af hans fortjeneste. Sådan er det jo når man gifter sig med hinanden – så slår man pjalterne og finanserne sammen. Medmindre man naturligvis får lavet en ægtepagt – men det tænker jeg (måske naivt?) vel er de færreste? 🙂

   Anyways. Sorry, hvis mit svar er helt off. Jeg tænker at du måske tænker i de tilfælde hvor man ikke har fællesøkonomi. Så kan det bestemt være en mudret affære.

  • Hej igen. Ja jeg mener simpelthen at et boligkøb også er en investering i mursten. Og at der uden tvivl er smarte og mindre smarte måder at gøre det på, herunder egenkapital, fordeling af boligejerskab (50/50) eller noget andet osv. Og jeg føler at der er mange i min omgangskreds som ikke er bevidste om at der er flere muligheder at gøre dette på. Men du har helt ret i at jeg tænker fra et “ugift” perspektiv og tak for at give lidt indsigt i tankerne om fællesøkonomi post-ægteskab. Det har naturligvis helt klart sine fordele at være gift i denne sag.
   Så tak for svar – jeg er i hvertfald blevet klogere.

 • Tak for at dele! Kahoot – bruger det selv i min undervisning, synes det er intuitivt og smart! Men jeg er vel omkring 55% i minus. men jeg holder fast i den, for jeg synes stadig produktet er godt.

 • Hej, jeg kan godt følge din tanke om at der er gået inflation i skidtet (og hurra for det, jo). Men det er nu stadig din blog jeg vender tilbage til, når jeg skal have et hurtigt overblik/genopfriskning.

  Et forslag til et emne, jeg synes er lidt kringlet: hvordan og hvilken research laver du, før du investerer i en aktie/etf/indeks. Og hvor får du ideerne og inspirationen fra – stadig money penny fb og nordnets portal?

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top