Du læser nu
Sådan et brand jeg kan huske fra min barndom…

Sådan et brand jeg kan huske fra min barndom…

Annonce for Nilens Jord

Der er nogle ting, der minder mig helt enormt om min barndom.

I dag skal vi snakke om én af dem. Ja, og så hår. Det skal vi også snakke om. Og så deler jeg en god rabatkode sidst i indlægget;)

Jeg tror (?) de fleste kvinder, har minder om, hvordan de som små piger har betragtet deres mor lægge makeup. Fascinerede.

Blush, mascara, læbestift.

Det har jeg ihvertfald. Og jeg kan allerede se den i Elise også. “Og mig!” siger hun med store øjne, når jeg svinger penslen. Og så får hun også lov. Lidt blush på kinden og lykken er stor.

Og fra min barndom er der især ét af min mors makeup-produkter jeg kan huske. Den lille brun-glaserede lerkrukke med korkproppen.

Wauw. Det mest spændende, af alle skattene i hendes makeup-pung.

Den lille krukke fra Nilens Jord.

Den findes stadig på hylderne, den lille – efterhånden – ikoniske krukke. Og krukken udgjorde i mange år altså også en ret klar repræsentation af min opfattelse af Nilens Jord.

Det var sådan et produkt min mor brugte.

Men i løbet af det sidste år, har det sneget sig ind på mig igen. Langsomt, men sikkert. Og også her på bloggen – det er en blush fra Nilens Jord, jeg lader Elise prøve her (dét kommer jeg tilbage til) og så var der den med håndcremen hér. Og i samme tempo, har min opfattelse og forståelse af branded ændret sig.

Jeg tog fejl.

Jo bevares, lerkrukken findes stadig. Men den er blot ét ud af en ret bred portefølje af produkter. Fra makeup til hudpleje – og senest også hårpleje. Og makeup børster. Og solpleje. Og og og.

Når man googler Nilens Jord, dukker de op med søgeresultatet “Makeup og hudpleje med holdning“. Okay. En holdning til hvad?

En holdning til parfume. Æteriske olier. Og parabener.

Nilens Jord var de første (!) i Danmark til at udfase parfume i sine makeup-produkter – allerede tilbage i 90erne, hvor jeg ellers havde travlt med at finde ud af, hvilken Date-deo jeg skulle sprøjte i mine pre-teen armhuler og hvor det med parfume generelt var lidt mere laissez-faire. Børn, voksne, hey-ho let’s go.

Siden hen er de blevet AllergyCertified og AllergyCertified-logoet er sådan et mærke man skal kigge efter hvis man enten har allergi, eller vil minimere risikoen for at få det.

Når du vælger produkter med et AllergyCertified logo, kan du være tryg ved, at en toksikolog har lavet en risikovurdering af hver ingrediens og råvare i produktet. Dette for at sikre at man ikke bliver udsat for mistænkte hormonforstyrrende stoffer og får en forhøjet risiko for irritation og udvikling af en allergisk reaktion. Når det angår gravide, er AllergyCertified også noget skrappere end andre mærkningsordninger.

Så jeg spoler lige tilbage. Nilens Jord er med andre ord et dansk (!) brand, der laver en bred vifte af produkter, som allesammen er allergi-venlige. Det er måske bare mig, der har været langsom, men hvorfor vidste jeg ikke dét?

Mine Nilens Jord-favoritter…

Well, det gør jeg så også nu.. Og har, bevares, også vidst det i et pænt stykke tid. Og det er også denne viden om brandet, som gør mig helt tryg ved at lade Elise lege med, når penslerne svinges. Som nævnt har brandet langsomt, men sikkert gjort indtog i min makeup-pung. Mine favoritter får I iøvrigt hér:

  • Baked Minerals øjenskygge-palette: Jeg har farven Stone og guys, I can’t even! Skyggerne er godt pigmenterede, holder pænt og farverne er SÅ flotte.
  • Baked Shimmer Blush: Den fineste blush i den fineste farve, der giver lidt shimmer til mine (trætte) mor-kinder. Den helt perfekte peachy nuance. Allergivenlig sommerglød på dåse.
  • Hair Treatment: Jeg har ikke været til frisøren i en menneskealder (kombination af Carl og Corona), og mit hår er langt, tørt og filtrer nemt. Den her er ny, men som nævnt ovenfor virkelig virkelig god. Giver super meget fugt og holder de værste ugler for døren.
  • Serum Dry Skin: I ved hvordan jeg har det mede hyaluronsyre og den her lille basse er smækfuld af netop dét. Perfekt til min tørre (og igen, trætte) hud.

Nyeste skud på stammen…

Og som jeg kort nævnte foroven, så laver Nilen Jord nu også hårpleje – af samme opskrift som de øvrige produkter. Uden parfume og All00ergyCertified. En mild fugtgivende shampoo til daglig brug, en plejende balsam der lukker hårstråene og (én af mine favoritter) en hårkur E-vitamin og avocadoolie, der virkelig hjælper mit tørre hår uden at tynge.

Rabatkode

Ooog hvis I skulle have fået lyst til at prøve Nilens Jord (eller måske allerede er begejstrede), så har jeg fået lov til at dele rabatkoden Acie20, som giver -20% på alt hos Nilens Jord de næste 3 dage – altså indtil d. 15/6. I kommer direkte til webshoppen via linket HER. 

Kan I også huske den lille krukke fra jeres barndom?

 Kommentar (1)
  • Jeg tror ikke min mor havde krukken. Tilgengæld husker jeg tydeligt både udsende og lugt på den lille hvide tube med guldstriber, med Matas’ bruncreme. Og det var ikke bluse hun brugte, det var kindrødt. Skægt med navneforandring gennem årene.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top