Du læser nu
DIY: kunst til dine vægge à la ‘acrylic pouring’..

DIY: kunst til dine vægge à la ‘acrylic pouring’..

Jeg skal starte med at sige, at jeg ikke er sådan en, der tit og ofte svinger penslerne eller iøvrigt føler mig ret kunstnerisk.

Men ovenpå en barsel, hvor mine små kreative sysler klart er blevet nedprioriteret, så har jeg altså gået med nogle uforløste idéer i hovedet. Noget der skulle ud og på lærred istedet. Jeg kan godt lide at lave ting – skabe ting. Nogle gange går det bedre end andre. Det er nok også derfor jeg godt kan lide at bage surdejsbrød – det fascinerer mig at lave noget ud af.. ingenting. Mel, vand, salt. Og det samme altså med billederne her. Det giver min hjerne ro.

Og da jeg viste mit lille hyggeprojekt på en story forleden var i overraskende mange, der gerne ville gøre mig kunsten efter. Og da jeg så viste processen i en reel, var I også et par stykker, der bad om en mere udførlig guide. Så nu må jeg vist tage bloggen her i brug.

Teknikken hedder ‘acrylic pouring’ og der findes flere videoer på Youtube, hvor jeg selv har studeret. Det er imidlertid ikke ret svært.

Det skal du bruge:

 • Et lærred – jeg ville gerne have et med ramme, så jeg brugte et billede vi havde hængende i forvejen. Derudover har jeg set at man i Harald Nyborg kan få rammer, der passer til lærrederne fra Søstrene Grenes. Så det bliver metoden fremad!
 • Hvid akrylmaling (igen fra Søstrene Grenes)
 • Akrylmaling i de farver du gerne vil bruge
 • Et glas vand
 • Opvaskemiddel
 • En hårtørrer, der gerne må blive nasset til

Sådan gør du

 1. Først vil jeg anbefale, at man lige ser min lille video på instagram – den varer 15 sekunder, så det er til at overkomme:) I finder den her.
 2. Fortynd din akrylmaling med vand og et par dråber opvaskemiddel.
 3. Malingen skal have en runny kosistens (se videoen for idé om hvad jeg mener)
 4. Fordel den hvide maling over hele dit lærred
 5. Lav dernæst et lidt swirly mønster af de farver du vi bruge. Klat, klat, klat.
 6. Blæs farverne ud med hårtørren så de danner fine mønstre. Stop mens legen er god 😉

Og så skal lærredet have lov til at tørre i 24 timers tid før det bliver hængt op.. Og det er sådan set dét. Meget nemt og meget tilfredsstillende, synes jeg.

Og nu hænger vores altså hjemme på billedvæggen sammen med de andre sager. Jeg kan godt lide at blande og skifte på den billedvæg, og synes det passer godt ind sammen med plakaterne at der også er noget der har lidt ‘tekstur’.

… Hvilket bringer mig til – det lille billede til højre for akryl-maleriet er også et lille DIY-projekt. Det er grov spartelmasse på et lærred. Meget nemt.

Tag min endelig på instagram, hvis I kaster jer ud i projektet – vil sindssygt gerne se! <3

 Kommentarer (2)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top