Du læser nu
Der er en ny søskendevogn i byen og den er sej: Cybex Gazelle S

Der er en ny søskendevogn i byen og den er sej: Cybex Gazelle S

Da jeg var gravid med Carl var jeg inviteret til et event af Cybex, hvor de lancerede deres nye ePriam – kombivognen med den lille el-motor, der kunne hjælpe op af bakker, eller yde modstand nedad.

Smart, kan jeg godt se, hvis man bor i mere kuperet terræn end jeg gør.

Men.

“Hvorfor har I ikke en søskendevogn?”, spurgte jeg. For med to børn under 3 (… lidt endnu;)), så har vi ikke kunnet undvære sådan én.

“Det har vi også på vej. Men det må du ikke sige til nogen!”, fik jeg besked på. Så det har jeg så ladet være med.

Istedet måtte vi købe en anden, og så har jeg iøvrigt være vanvittigt glad for vores Priam, men det har jeg fortalt før.

Nu er den her imidlertid. Cybex Gazelle S. En tvillinge/søskendeevogn med tusind kombinationsmuligheder. Ca ihvertfald;) Jeg har vist en oversigt over mulighederne nederst i indlægget her. Og den er præcis lige så lækker, som alt det andet Cybex laver.

Jeg har haft den i et par uger og har især hæftet mig ved:

 • Bredden: Jeg skulle vænne mig til, at børnene ikke sidder ‘side-by-side’, men det fungerer virkeligt godt, at vognen ikke er bredere end en almindelig barnevogn. Både når jeg er ude og rulle på fortorvene og ikke altid kan komme forbi parkerede biler og forvoksede hække, men også når jeg har haft den med ned og handle og – især – når jeg skal parkere den i vores skur. Virkelig nice at den kan gå igennem skurdøren uden at blive skilt ad. Jeg tænker samme kan være en fordel hvadend den skal parkeres i en opgang, et skur eller et bryggers.
 • Sammenklapning: Cybex kan bare noget med at lave systemer der er nemme at klappe sammen. Vores Priam kan jeg vitterligt klappe sammen og slå ud med én hånd og en baby på armen. Det kan jeg ikke helt med Gazellen, men det er tæt på – og med undtagelse af Priam, længder bedre end ALT andet jeg har prøvet. Jeg viser hvordan det gøre i en story på IG i dag!
 • Flad klapvognsdel: Jeg kan bedst lide, når ungerne kan ligge helt fladt, når de sover lur og ikke i et ‘hul’ med numsen. Det er en smagssag, men jeg synes det spiller at Carl kan blive lagt helt fladt ned.
 • Super nem at manøvrere: Elise vejer små 20kilo, Carl vejer 12kilo og jeg vil skyde på at Gazellen vejer et sted melleme 5 og 10kg, så når jeg kommer rullene skubber jeg altså henad 40kg. Det kræver lidt af køre-egenskaberne, men forleden lykkedes det mig altså at rulle afsted med en kaffe i den ene hånd og vognen i den anden hånd. Uden at spilde.
 • Fylder meget lidt sammenklappet: Min bil har ikke verdens største bagagerum (men heller ikke verdens mindste). Den nye Gazelle kan nemt være bag i, inkl begge klapvognsdele. Igen – tjek min story for at se, hvordan jeg smækker den i bilen.
 • Godt shoppenet: Jeg er glad for at kurven under vognen er gigantisk – og så fungerer den lille aftagelige shoppekurv også mega godt.

Gazellen får top-point hos mig (og hos den Lange iøvrigt. “Den er meget bedre”, dømte han). Og jeg ved, at den ihvertfald fås i Babysam, så dér kan man altså ‘sparke dæk’ på den og få en fornemmelse af køregenskaberne, hvis man er i markedet.

Og hvornår er man det?

Det er et spørgsmål, der går igen og igen i min inbox. Det forstår jeg godt, for jeg var også selv virkelig meget i tvivl.

Der er 22 måneder mellem Elise og Carl, og jeg har ikke kunnet undvære en søskendevogn. Jeg har travet rundt med de to rødder i vognen – de elsker begge to at køre i klapvogn, og jeg forventer således, at der går et pænt stykke tid før Elise vinker endegyldigt farvel til vognlivet – også selvom hun er en fartdjævel på løbecykel og løbehjul.

Så det korte svar: er der mindre end 28 måneder imellem dine unger, så ville jeg anbefale det. Og det lidt længere svar er; men det kommer naturligvis meget an på, hvordan de trives med at køre i klapvogn, hvad jeres daglige behov er osv osv osv.

   

 Kommentarer (16)
 • Hej – og først, tak for en skøn blog! Meget inspirerende at følge med her og på insta:-)
  Vi står med valget mellem en Bugaboo Donkey og den her Cybex. Hælder pt (det skifter hele tiden) til Cybex, fordi sæderne er bredere. Gad godt, at den kan bruges til i hvert fald 3-5-års alderen til den ældste nemlig. Så – oplever du, at Bugaboo’en bliver for smal i sæderne eller?
  Og hvilken ville du vælge, hvis du kun kunne have en?
  God dag:-)

 • Hej Christine, Ved ikke om du stadig svarer på indlæg her, men kommer selv til at have 17 måneder imellem mine to og er på jagt efter en søskende model. En af kritik punkterne som denne cybex får rundt omkring er, at den er meget tung når man har børnene i den. Kan du følge denne kritik. Særligt når nu du også har haft en side by side.

  • Hej Susanne.

   Det kan du tro – jeg sender dig også lige en mail, så du får svaret:) J

   eg læste din kommentar igår på vej hjem fra børnehave med netop begge børn i vognen, så det gav mig anledning til at tænke efter. Jeg kom til at tænke på, noget der måske kan være en god sammenligning. Mine børn vejer til sammen +30kg. Vognen vejer omkring 10kg (jeg har ikke slået det op, så det er et gæt!). Og jeg tror de to vogne vejer ca det sammen. Så man kører altså rundt med 40-50kg (inkl evt oppakning) i sådan en vogn. Det er bare tungt ligegyldigt hvilken vogn man vælger. Og det er ikke nemt at manøvrere med 50kg ligegyldigt hvilken vogn man vælger.

   Jeg kan godt følge at Cybex’en har lidt en ulempe i dens lange design (forestil dig at skubbe en fyldt indkøbsvogn der er meget lang – dens længde giver den en stor svingradius der skal manøvreres med), men omvendt har den en fordel i, at jeg kan være på fortorvene, komme forbi parkerede biler mm. Jeg tror jeg er kommet frem til, at jeg anbefaler Cybex’en til alle der har behov for at pakke den i en bil på daglig basis – Bugaboo’en var umulig at slå sammen og fyldte enormt meget. Omvendt vil jeg anbefale Cybex’en til de der skal bruge vognen som eneste transportmiddel og dermed skal gå rundt over alt.

   Hjemme hos os har vi beholdt Cybex’en, mens farmor har fået Bugaboo’en – hun bor på Frederiksberg og skal aldrig have den i bilen. Vi bruger omvendt vognen rigtigt meget til at tage på ture i weekenden.

   Kh og spørg endelig, hvis der er andet jeg kan bidrage med 🙂

 • Er det muligt at sætte shoppekurven i den nederste adapter og så have klapvognsdel eller barnevognsdelen for oven? Jeg foretrækker nemlig at have barnet tæt på mig men kunne bruge lidt ekstra opbevaringsplads i form af shoppekurven.

  • Det er forhandlerne der frit sætter prisen, så det afhænger af hvor du køber den (træls svar, men Cybex må ikke gå ud og sige en pris fordi det kan opfattees som at de manipulerer forhandlerne til at sætte en bestemt pris så, og det må man ikke her i landet)…

  • Jeg ved den ihvertfald fås i BabySam – måske ikke online endnu (den er vitterligt lige landet på markedet), men i så fald i de fysiske butikker 🙂

 • Vi har selv en Cybex og vi elsker den! Ved du, om man kan bruge sin liftdel og klapvognsdel på denne nye vogn? Altså nøjes med at købe stellet til dobbeltvognen? Kh

  • Jeg har samme spørgsmål som Amanda. Vil nødigt af med vores elskede Priam, men kan godt se, at det ville være rart med en søskendevogn – der kommer til at være 2 år mellem vores to (:

  • Jeg er ikke sikker – i så fald er det noget med adaptere, for man kan ikke lige umiddelbart klikke ‘det gamle’ på, som jeg ser det. Jeg vil gerne lige sende spørgsmålet ‘bagud’ og tjekke op!

  • Jeg havde desværre ret – det er ikke muligt at bruge de ‘gamle’ dele på den nye vogn. Den er konstrueret anderledes for at gøre plads til begge dele.
   Klem

 • Smart vogn, den vil jeg anbefale videre 🙂
  Jeg ville måske selv vælge den, hvor børnene ser mod føreren.
  Men er det bedst sådan som I har valgt, at børnene ser det de kører mod?
  VH og en smuk dag 🙂

  • Man kan sagtens vende dem den anden vej, hvis man foretrækker det – man kan også vende den ene den ene vej og den anden den anden vej. Der er ca alle kombinationsmuligheder, afhængig af børn og præferencer. Mine børn elsker bare at kigge fremad (og er så store nu, at jeg synes det er ok), når vi er ude og køre 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top