Du læser nu
Velgørende julegaver man kan give, hvis overskuddet er der…

Velgørende julegaver man kan give, hvis overskuddet er der…

Julen er hjerternes fest. Er det ikke sådan det er?
Og venner, jeg synes mit hjerte er lidt ekstra flosset i år.
2020 har været en voldsom omgang. Både privat, hvor vi bakser med alvorlig sygdom i den nærmeste familie. Men også sådan. På makroniveau. Det har vi alle mærket.
Og derfor har jeg brug for lidt ekstra kindness i år. Fra de af os, der har overskud til det. Så jeg vil tillade mig, at dele et par julegaveidéer, som jeg selv er faldet over i år. Listen er by no means udtømmende, men en start. Og byd endelig ind, hvis I har har andre gode idéer også.

🌟Julegave-idéer til de flossede hjerter🌟
Unicef: Der er stadig børn, der kæmper i Morialejren og mange andre steder. Dem prøver Unicef at hjælpe med deres julehjælpepakke, der blandt andet består af nøddemos, vandrensningstabletter, sæbe mm  – deres arbejde støtter jeg op i min story på IG i dag. I kan købe en julehjælpspakke for 48 kr her.
United Nations World Food Programme: Især i Syrien kæmper med forældre med enorme prisstigninger på mad, hvilket har efterladt utroligt mange sultne børn. Dem kan man hjælpe via WFP.
UNCHR FNs Flygtningeorganisation: UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, er til stede i alle flygtningekriser overalt i verden. Fra Syrien til Bangladesh, Irak til Sydsudan, arbejdes der på at beskytte og bringe nødhjælp til de millioner af børn og voksne, der er tvunget på flugt. De kan støttes her.
United Nations Population Fund: Corona-virus har sat enormt pres på hele verdens sundhedssystemer. Det rammer (også) fødende kvinder og nyfødte. Dem kan man hjælpe her. 
Læger Uden Grænser: Det anslås at 1,5 millioner børn hvert år dør af sygdommme, der kan forebygges med vaccination. Det arbejder MSF for – deres arbejde kan støttes her.
Dansk Flygtninge Hjælp: I Bosnien-Herzegovina er er der folk på flugt – mange folk. Og de fryser. Via Dansk Flygtninge Hjælp kan man sende en varm jakke, tæpper og lægehjælp.
Dansk Røde Kors: I Syrien er det samme historie og Dansk Røde Kors samler ind for at kunne sende varmt tøj, tæpper, mad og medicin til syriske børn.
Børns Vilkår: Men også herhjemme er der børn, der har det svært. Børns Vilkår driver børnetelefonen som er en livsline for børn der udsættes for svigt og overgreb. Deres arbejde kan støttes her.
SMILfonden: Der er også børn, der kæmper med alvorlige sygdomme og som har brug for et smil i hårde tider. Det arbejder SMIL-fonden med og de kan støttes her.

PS: Husk at donationer kan være fradragsberrettigede op til 16.600kr, nu hvor det er ved at være årsopgørelsestid. Læs mere hos SKAT her.

 Kommentarer (8)
 • Rigtig fint indspark! Og overskriften er spot on – det er nemlig ikke altid, at der er plads i budgettet. Da jeg var studerende, var det svært at få plads til i budgettet, men så kunne man jo støtte på andre måder fx som frivillig engang imellem. Med fuldtidsarbejde og to børn er det til gengæld ikke altid, der er tid til at være frivillig, så i år har vi doneret til velgørende organisationer istedet. Rigtig glædelig jul ❤️

  • Nej, det har du helt ret i. Og det er en god pointe, at man også kan bidrage med sin tid, hvis man har den slags i overskud (men ligesom med den økonomiske støtte, så er kodeordet er overskud, in whatever shape or form. Det er der ingen af os, der altid har. Men nogle gange har vi lidt. På den ene eller anden måde❤️).

 • Jeg har i mange år støttet Julemærkefonden, der hjælper børn, der har det svært.
  Oven på et 2020 hvor mange har været mere hjemme end normalt, forestiller jeg mig også, at mange børn, unge og voksne i familier, der har det svært, kan have brug for hjælp, uden at jeg dog lige kan komme op med en organisation, der støtter dem.
  Håber, det kommer til at gå fremad i 2021, og ikke mindst at jeres familie slipper for mere alvorlig sygdom.

 • Dejligt indlæg. Selvom det har været et svært år herhjemme er vi så utroligt heldige i forhold til mange andre, og det er rart at kunne gøre bare en lille forskel.

  • Enig!
   (men jeg synes iøvrigt ikke at man på nogen måde skal gå og slå sig selv i hovedet, hvis overskuddet ikke er til at hjælpe i år. Det har været helt fjollet år og som selvstændig har jeg selv måttet holde vejret i nogle perioder, så I get it<3)

 • Man kan også støtte Mødrehjælpen – de sælger “gavebeviser”, så man f.eks. kan købe en julemiddag/juleaften/julegaver til børnefamilier der har brug for det. Jeg køber altid et som mandelgave. Jeg var lidt træt af, at mandelgaven ofte var noget ingen af os egentlig manglede; biografbilletter osv. Derimod gør gavebeviset hjertet varmt og øjet vådt❤️

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top