Du læser nu
Om at viske tavlen ren, når hele familien er ved at implodere..

Om at viske tavlen ren, når hele familien er ved at implodere..

Her på dag 13 af juleferie med små børn, begynder jeg at være lidt mør.
Og ungerne ditto.
Vi har brugt rigtigt meget tid på at lege med nyt legetøj, gået mange ture, har set mange tegnefilm, har tegnet mange tegninger, har bagt, har hygget og meget andet.
Og nu begynder jeg, at glæde mig til at kunne gå på toilettet alene igen. Og til at kunne få ryddet sådan ægte op. Måske endda støvsuget. Og få gjort badeværelser rene. Den slags.
Men det har jo lidt lange udsigter endnu.
Og for at undgå at både voksne og børn enten rev hovederne af hinanden tog vi ned på den lokale strand i går og blev blæst igennem. Det var en frisk omgang. Og ikke uden hickups undervejs. En nedsmeltning over en hue. Et barn der ikke ville gå. En mor, der blev skidesur over at skulle sørge for at få alle andre i tøjet, mens hun selv måtte skyde en hvid pil efter at komme ud og tisse. I ved. The usual.
Men det var godt for os. Forældrene fik trukket den iskolde luft ned i maven og fik lidt ilt til hjernen. Børnene fik brændt lidt krudt af. Og efter en efterfølgende middagslur var tavlen næsten visket ren. Næsten. Og nu kan vi så lidt igen.
Hvordan går det i familierne ude hos jer? Er der andre, der også begynder at mærke, at juleferien er eeeekstra lang i år.


 

 Kommentarer (8)
 • Jeg glæææder mig også til hverdagen! Julen var hyggelig, nu er det sgu ved at være lidt so so med julestemningen. Den store er sur over der ikke bliver stor fest til nytår, den mellemste nedsmelter over legoklodser, der er blevet væk og den 1-årige vil være ude hele dagen, hvilket er dejligt nok, men også ved at være lidt trist i gråt regnvejr.
  Inden jeg fik børn forstod jeg ærlig talt ikke dem der sagde, at “de bare elsker hverdagen”. Now, I get it! Vi skal godt nok have de to skolebørn hjemme til (minimum) 17. januar, men i det mindste kommer der struktur på dagene. Noget vi alle sammen skal. Det glæder jeg mig lidt til.

 • Åh hvor er det rart at læse, at andre også savner hverdagen bare en smule.
  Vi holder juleferie med to unger på hhv. 3 år og 7 måneder. Den yngste er nem – han underholdes fint af storebror, men storebror er svær for tiden. Han skal gerne ud og brænde energi af flere timer hver dag, for det er han jo vant til fra børnehaven, og samtidig er han totalt i bamse-alderen (mig, mig, mig…!) hvor alt der ikke passer, han er uretfærdigt. Det er såååå opslidende at være i stue med hver dag. Jeg tæller dagene til hverdag, også selvom jeg efterhånden kan blive i tvivl om man bær sende sit barn afsted i disse tider.. :-/

 • Forstår dig SÅ godt. Det er egentligt gået rimeligt, efter vi kom hjem fra farfar og farmor igen. Det er bare nemmere at være hjemme i vante rammer. Men det, der redder os er en gang imellem at dele os op, så den ene lige får en times tid alene, enten til bare at chille eller få gjort badeværelse rent og støvsuget hytten

 • Tak for det her indlæg, virkelig!! Godt jeg ikke er den eneste, der trænger til lidt mor-ego-alenetid nu Vi hygger, men det er sgu også hårdt at være højgravid alene med den store på 3 år, og en mand der arbejder heeeeele juletiden og ikke har ferie Og ja især når det hver dag er gråt og vådt, og alt er corona-lukket.

 • Her har vi 2 børn, en dreng med masser af energi på 3,5år og en pige 2mdr gammel. Vores pige er en hidsig dame, som skriger rigtig meget hvilket sætter os alle under ekstremt pres. Vi kan ikke rigtig komme ud pga nedlukning. Fanget i en 3,5værelses lejlighed. Min mand og jeg lod os teste og med et negativt resultat er vi flygtet hjem til mine svigerforældre. Det hjælper på min søn’s humør men vores datter skal lige falde til ro i de nye rammer. Med en datter der hænger i viklen trænger jeg virkelig til lidt alene tid..!
  I forhold til rengøring har jeg er lille tip: vores rengøringsdame kommer i dag. Det har tvunget os til at få ryddet godt op over det hele! Og vi kommer hjem til et rent hjem efter vores ferie hos svigerforældrene.
  Godt nytår til jer!

 • Vi savner også at kunne komme ud og gøre de ting, vi plejer at gøre i ferier – svømmehal, biblioteket osv.
  På et tidspunkt bliver man bare træt af at gå ture i regnvejr
  Det er umuligt for os at få ryddet ordentligt op når
  børnene er hjemme (et skridt frem og to tilbage…) så indimellem skiftes vi til at tage børnene med ud (i klapvogn, så de ikke løber væk ) og så har den anden et par timer (alene!) til at få styr på rod og støvsugning.
  Det giver ny energi til alle.

 • Vi har to børn på 3 og 6 og den første del af ferien har været super hyggelig og julet. Vi var bare os fire til jul og det var så fint. Men nu er julen slut, ungerne begynder at savne deres venner og det har regnet uafbrudt i tre dage. Alt er corona lukket, biblioteker, svømmehaller legeland osv. Legeaftaler er der ikke nogle af, fordi alle holder sig til deres egne bobler. Hvilket jo er fornuftigt og sådan det skal være, men det er godt nok lidt en udfordring at være “lukket inde” i sit hus.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top