Du læser nu
Hjælp, det klør del 3: når huden gør ondt…

Hjælp, det klør del 3: når huden gør ondt…

Læbestift, foundation og anti-age serum in all its glory, men beauty og – i særdeleshed – hudpleje er jo mere end det. Ikke mindst for de af os, der bakser med huden af den ene eller anden årsag.

Når det er sagt, skal det faktisk ikke handle om eksem i dag.

I dag skal det handle om hvad man kan gøre, når/hvis huden gør ondt. Fordi den er blevet forbrændt, fordi man har fået en kemisk peeling, fordi man har fået et insektbid, fordi man har eksem eller psoriasis. Den slags.

Og som led i mit ambassadørskab for A-Derma har jeg baft mulighed for at teste en lille kvik sag et par måneder, som ellers først lige er blevet lanceret for nylig.

Det var altid det bedste, i mit tidligere job. Når vi fik fabriksprøver på ting, der først skulle ramme hylderne +12 måneder senere. Lidt nørdet, måske. Men sådan er interesser jo nogle gange;)

Og A-Derma har altså formuleret smertestillede på spray. Til huden.

Den hedder Cutalgan Spray. Og på samme måde, som vi tager en hovedpinepille, når vi har ondt ‘indvendigt’, så kan man nu få den slags på spray til, når det er huden der gør ondt.

Jeg har selv prøvet den på mine (hårdt prøvede) hænder og effekten er der ingen tvivl om. Og på Carls lille pande, da en med-far tromlede ham ned foran vuggestuen i sidste uge og efterlod ham med noget af en hudafskrabning (Carl græd, Elise var sur, faren undskyldte, jeg svedte. It was a hot mess.)

Cutalgan Spray går ikke ind og behandler den bagvedliggende årsag (som vi kender fx Exomega’en der indeholder aktive ingredienser som afhjælper eksem – flere detaljer i indlægget her), men den lindrer. Igen, lidt det samme som en hovedpinepille. Den lindrer, men den behandler ikke.

[Lille fyr med knubs. Som de jo får. Men av, det gjorde ondt i mit morhjerte]

Den kan bruges af alle – fra babyer til børn og voksne, og herhjemme tænker jeg, at det især er Carl og Elise, der vil have glæde af den. Som sådan en SOS-sag – til ‘myggestikkere’, brændnælder, hudafskrabninger og hvad vi ellers støder på.

Måske også til når vi en dag, skal have skoldkopperne overstået? Og måske den også kan være god når små typer er blevet vaccineret? Det gad jeg godt have prøvet, da Carl og Elise var helt små. Puha. Tror alle mødre hader de der vaccine-aftaler hos lægen.

Den kan bruges op til 6 gange dagligt og effekten holder i 6 timer af gangen.

I kan finde den på apoteket her  – den er nedsat lige nu og med rabatkoden “CUTALGAN20” får I yderligere – 20% indtil d. 7/3 – en kanon lille sag, at smide i kurven, hvis I alligevel skal fylde op af D-Dråber, plaster, vitaminpiller og what not. Den kan være god at have liggende).

 Kommentarer (2)
 • Alle børn kan vaccineres mod skoldkopper mod egenbetaling 🙂 De færreste er desværre klar over at skoldkopper er en sygdom der kan forebygges.

  En “smertestillende spray” er det jo ikke da den ikke indeholder lokalbedøvende stoffer og den vil derfor ikke have effekt inden eksempelvis en vaccination. Smerten ved vacciner opstår forresten ikke så meget grundet brud på huden, men på grund af væsken, der udvider underhuden, og “tryllecreme” (Emla, som faktisk indeholder lokalbedøvende stoffer) har ingen effekt på disse smerter. Jeg har vaccineret flere hundrede børn og mange opdager slet ikke selve stikket før væsken injiceres.

  • Ja, og det overvejer vi også herhjemme. Men lige pt går jeg og overvejer hvad der vil være værst – at forsøge at overbevise min 3årige om at hun skal stikkes i eller at klare en omgang skoldkopper.

   Ooog, det er vel ikke helt sådan man kan stille det op. Almindelige hovedpinepiller indeholder jo heller ikke lokalbedøvende ingredienser, men påvirker dannelsen af de signalstoffer, der sendes videre til centralnervesystemet. Det er det samme Cutalgan gør.

   Læs studiet på Cutalgan her (sådan tolker jeg det ihvertfald – kan ikke se hvilket andet produkt det skulle være): https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jdv.16428

   Og generelt på anvendelsen af Peruviansk lian her (som åbenbart er en klassisk ingrediens i rheumatologien – der er ihvertfald virkeligt mange studier på det): https://pdfs.nutramedix.ec/Samento%20-%20Painkiller%20(5-HT2).pdf

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top