Du læser nu
Croissanter og Paris i hjertet…

Croissanter og Paris i hjertet…

Det var egentlig ikke meningen. Eller udgangspunktet. Da aftalen blev underskrivet for halvandet år siden.

At vi på den måde skulle gifte os med hinanden. VacVac Studio og jeg.

Men det er jo dét, der sker, når man har det godt sammen og undervejs får flere gode idéer. Og der er også endnu mere på tegnebrættet. Det er slet ikke alle idéerne der bliver til virkelighed – for én ting er en god idé og noget andet er at finde en ordentlig producent til drømmene. Men jeg drømmer om badetøj til SS22. Og måske tablewear – inkl en to-go kop til mor. Jeg drømmer om en mor/barn-kjole til jul. Og den slags. Idéerne er der tusind af. Praksis er noget andet;)

Og i dag er det altså blevet tid til at  lancere “PARIS”. Den har været længe undervejs. Idéen opstod under lockdown sidste år, da vi allesammen pludselig gik rundt i sweats. Det er en helt ny verden for mig, at tingene pludselig tager SÅ lang tid. Som én der er vant til at ‘skabe’ digitalt, hvor ting ser dagens lys ved et tryk på enter, så er det lidt noget andet at skabe fysiske ting. Tøj, ikke mindst.

Og i særdeleshed i disse tider, hvor også produktion rammes af lockdowns. Og fragtmarkedet prioriterer værnemidler (as they should) og iøvrigt lige måtte bakse med en Suez-blokade også.

Men nu er hun her. Paris. Til mor og barn. Farven har vi kaldt “Champagne Haze” og den er en varm greige. I varmt lys kan den næsten se lys lilla ud. I koldt lys er den mere klassisk grå. Den har en fin lille broderet gylden croissant ved hjertet og på børnevarianten er der lommer foran – som en tribute til Elise, der goddamn elsker lommer.

Og fra kl 10 kan den altså købes lige her. De første to døgn sparer man 100kr på sætprisen (mor+barn) ved at bruge “ACIE” ved checkout

For nogle uger siden faldt jeg iøvrigt over et billede af den trøje, der startede det hele. Den lille sweatshirt med croissanterne, som jeg havde købt brugt da Elise var helt lille. Fra et fransk mærke, som jeg ikke ved (/tror) man kan få herhjemme. Prøv og se, hvor lille hun var. Lille mus. Carl arvede den, og det var da jeg stod i vaskekælderen og foldede den sammen at idéen til croissant-printet opstod. Ikke magen til – men større og mere tydeligt. Siden er det hængt ved.

Jeg er også blevet spurgt, hvordan det egentlig kan hænge sammen, at vi kan blive ved med at producere croissanterne, når nu tøjet er lavet af reststoffer – altså hvordan der kan blive ved med at ligge stof med croissanter på og være til overs? Svaret er helt enkelt. Overskudsstof er ‘råt’ og så indfarver man det selv. Så derfor er alle farverne også nogle jeg selv har valgt (siddet og peget på et pantone-kort, to be exact) og så kan man altså også selv trykke croissanter på, som vi så gør.

Til den allerførste kollektion ville jeg gerne have lavet Pix hoodie (den med ørerne) i en klassisk gråmeleret variant, men lige netop dét, kan man ikke. Man kan ikke farve ‘gråmerelet’. Man kan kun lave solide farver – istedet valgte jeg så den farve, som vi kaldte ‘Stone Haze’ og som stadig er én af mine favoritter:) 

.

Anyways. Det var et sidespor. Og som sidste sidenote, kan jeg også fortælle, at der lige er kommet mere croissantsengetøj på lager igen – det er vist revet ret hurtigt, men så vidt jeg er opdateret, skulle der stadig være nogle enkelte sæt tilbage. Jeg ved I er nogle, der har ventet på at det skulle komme🥐❤️

.

 Kommentarer (4)
  • Wauw!!!! Så fedt altså, stort tillykke – husk og fejre det med champagne, croissanter og jordbær

    God vind herfra med de næste projekter, det må være så fedt at få ført så fine ting ud i verden

    Mange kram

    Sarah

  • Jeg hepper på ideen med mor/datter kjole til jul holder ved! Den slags er så svær at finde i god julerød farve.

    • Ja ik? Jeg gider det også godt. Jeg skal bare lige finde på det helt rigtige. Jeg drømmer (surprise, surprise) om noget med en krave. Konges Sløjd lavede en ret fin sag til piger sidste år, men snittet blev lidt skørt til voksne (synes jeg), så jeg synes det mangler derude.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top