Opskrift: Surdejs-foccacia Med Oliven... | Acie
Du læser nu
Opskrift: surdejs-foccacia med oliven…

Opskrift: surdejs-foccacia med oliven…

Jeg elsker en god omgang ‘ost&pølse’ – og ville lidt ønkse, at vi havde et lidt mere charmerende navn for den herlige sociale ret. ‘Charc’ bilder jeg mig ind, at vores smarte svenske naboer kalder det. Velsagtens kort for charcuterie, som også lyder lidt mere appetiteligt end ‘ost og pølle’. Men men – det smager jo, så skidt med navnet.

Og til den slags hører godt brød. Både et klassisk surdejsbrød. Men også en god oliven foccacia. Begge dele bagte jeg i sidste uge, da jeg havde min familie til fredags-mad. Og vin.

Især oliven-foccacien blev rost (omend jeg tror, at det er fordi de har fået det ‘almindelige’ brød mere end en håndfuld gange efterhånden. Nyhedsværdien er ihvertfald til at overse).

Og det har jeg sådan set lavet et par gange før – tidligere med gær (den opskrift har jeg delt her, til de af jer, der ikke orker bage med surdej), men denne gang med surdej. Det tager lidt længere tid (for surdej tager den tid surdej tager), men resultatet er vidunderligt. Intet mindre. Så en varm anbefaling til at give sådan et brød et skud. Opskriften får I her:

Surdejs-foccicia med oliven

Det skal du bruge:

  • 100g bageklar surdej
  • 250g mel (brugte Meyers hvedemel)
  • 150g tipo 00 mel
  • 300g vand
  • 20g salt
  • Et glas oliven
  • God olivenolie

Sådan gør du:

  • Bland først mel-typerne med vand og lad det stå i 30-60minutter
  • Tilsæt så surdej og ælt dejen godt på røremaskine. Undervejs tilføjes salt. Dejen skal slippe skålen og samle sig om dejkrogen.
  • Lad dejen stå og hæve til den er blevet dobbelt størrelse
  • Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og drys med lidt olie
  • Hæld dejen ud i formen. Lad den hæve på køkkenbordet i 60 minutter inden du sætter den på køl natten over.
  • Dagen efter tændes ovnen på 250g og dejen tages ud af køleskabet
  • Mens ovnen varmer drysses dejen med oliven olie og oliven fordeles over dejen.
  • Med fingrene laves små fordybninger i dejen.
  • Brødet bages ved 250g til det er gyldent – bagetid afhænger super meget af ovnen, men omkring 20minutter.
  • Tag det ud af fadet og lad det køle på en rist

buon appetito!

 Kommentar (1)
  • Tak for opskrift 🙂
    Det ser lækkert ud og skal straks bages.
    Vi elsker også lækre oste, pølser og tapas tilbehør 🙂
    Pas på du og familien og en god Sankt Hans i morgen 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2020 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top