.. Eller.. Rettere… For begynder. Singularis. Mig, med andre ord.
Jeg fik en pastamaskine i fødselsdagsgave og er siden blevet ganske bidt af pastasporten. Og smagen. Bevares.
Så. Hermed mine erfaringer, som måske kan være til gavn og interesse for andre pasta-novicer derude.



Opskrift: hjemmelavet parpadelle for en begynder
Det skal du bruge:
- 300g tipo 00 mel
- 3 æg
Sådan gør du:
- Hæld mel på bordet i en lille høj og skab en fordybning i midten
- Slå æg ud i fordybningen
- Bland mel og æg forsigtigt med en gammel indtil dejen samler sig
- Lad den samlede dej hvile i min 30 minutter
- Kør så dejen igennem pastamaskine fra den tykkeste til tyndeste setting
- Jeg erfarede at der skal bruges godt med mel og at det kan være en god ide at dele dejen i to inden man kører den igennem maskinen. Min drillede og træk mest bare i stykker indtil jeg delte den. Så blev det til en lang smidig dej.
- Lad pastaen tørre lidt inden den koges – lad det ikke ligge sammenfoldet, men hæng det op (jeg brugte siderne på en skål).
- Koges i let-saltet vand i 3-5 minutter


Opskrift: pastasauce med fløde og svampe
Det skal du bruge:
- 1 fed hvidløg
- 300g blandede svampe
- 0.5l madlavningsfløde
- Salt og peber
- Parmesan
Sådan gør du:
- Varm god olivenolie på en pande
- Hak hvidløg fint og rist af
- Tilsæt svampe (rengjorte og groft hakket) inden hvidløget bliver brunt
- Steg svampene møre
- Tilsæt madlavningsfløde og lad saucen reducere – den skal koge op til den er god og cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Pynt med friskreven parmesan
Min yndlingsret, voila❤️

Der står: Bland mel og æg forsigtigt med en “gammel”. Hvad er en gammel?
… en auto-correct fejl for “gaffel” 🙂