Du læser nu
Opskrift: Hjemmelavet pasta (med svampe og fløde) for begyndere…

Opskrift: Hjemmelavet pasta (med svampe og fløde) for begyndere…

.. Eller.. Rettere… For begynder. Singularis. Mig, med andre ord.

Jeg fik en pastamaskine i fødselsdagsgave og er siden blevet ganske bidt af pastasporten. Og smagen. Bevares.

Så. Hermed mine erfaringer, som måske kan være til gavn og interesse for andre pasta-novicer derude.

Opskrift: hjemmelavet parpadelle for en begynder

Det skal du bruge:

  • 300g tipo 00 mel
  • 3 æg

Sådan gør du:

  • Hæld mel på bordet i en lille høj og skab en fordybning i midten
  • Slå æg ud i fordybningen
  • Bland mel og æg forsigtigt med en gammel indtil dejen samler sig
  • Lad den samlede dej hvile i min 30 minutter
  • Kør så dejen igennem pastamaskine fra den tykkeste til tyndeste setting
  • Jeg erfarede at der skal bruges godt med mel og at det kan være en god ide at dele dejen i to inden man kører den igennem maskinen. Min drillede og træk mest bare i stykker indtil jeg delte den. Så blev det til en lang smidig dej.
  • Lad pastaen tørre lidt inden den koges – lad det ikke ligge sammenfoldet, men hæng det op (jeg brugte siderne på en skål).
  • Koges i let-saltet vand i 3-5 minutter

Opskrift: pastasauce med fløde og svampe

Det skal du bruge:

  • 1 fed hvidløg
  • 300g blandede svampe
  • 0.5l madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Parmesan

Sådan gør du:

  • Varm god olivenolie på en pande
  • Hak hvidløg fint og rist af
  • Tilsæt svampe (rengjorte og groft hakket) inden hvidløget bliver brunt
  • Steg svampene møre
  • Tilsæt madlavningsfløde og lad saucen reducere – den skal koge op til den er god og cremet.
  • Smag til med salt og peber.
  • Pynt med friskreven parmesan

Min yndlingsret, voila❤️

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2020 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top