Juleknas – småkager med lakrids og tranebær.. – ACIE
Inspiration til årets julebord..

Juleknas – småkager med lakrids og tranebær..

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-1-of-7

Skjorten er helt syg med Lagkagehusets småkager med lakrids og tranebær og de er, således, blevet en fast juletradition hjemme hos os. Når det er sagt, så er det en halvpebret fornøjelse, så da jeg bestilte en køkkenmaskine til Black Friday, var det med løftet om, at få bagt egne julesmåkager, for så var den jo nærmest tjent ind allerede (okay, ikke helt… med I ve’ 😉 ).

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-2-of-7

Så da det nye makineri ankom og jeg var ivrig efter at prøve den af, besluttede jeg mig for, at bage min mands yndlingssmåkager og genvinde lidt #wifeypoints, i forsøg på at lade ham glemme, at jeg egentlig havde lovet, at vi ikke skulle have alt muligt stående på køkkenbordet….

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-3-of-7

En hurtig googling efter opskriften og jeg landede sørmeså i Emmerens arkiv – hun har nu altid haft god smag, når det kommer til søde sager (og så meget andet iøvrigt;)). Den er fra 2013, så jeg tænker, at den godt kan bære et lille repost i dette forum. Jeg har, når det er sagt, halveret opskriften – den gav 3 små bageplader 🙂

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-7-of-7

Opskrift – småkager med lakrids og tranebær

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel (jeg brugte iofs kagemel fra Finax)
  • 1 tsk bagepulver
  • 30 g lakridspulver
  • 60 g tørrede tranebær
  • 200 g saltet kold smør
  • 250 g fint rørsukker
  • 1 æg

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, bagepulver, lakridspulver, tranebær og smør i små tern i en skål.
  2. Kør massen på en køkkenmaskine – med vingen, ikke et piskeris – til smørret er kørt ud. Har du ikke en sådan, så brug en gammeldaws håndmixer.
  3. Tilsæt sukker og æg. Kør kun til dejen lige samler sig, det er meget vigtigt. Ellers mister småkagerne deres sprøde struktur.
  4. Del dejen i klumper på 500 g, og rul den i lange pølser i diameter ca. som en 20 kr-mønt. Rul dem i bagepapir og frys, til pølserne er hårde. Det tog ca 30 minutter hér.
  5. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  6. Skær pølserne i tykke skiver. Læg skiverne med lidt mellemrum på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir.
  7. Bag dem i ca. 8-10 min.
  8. Køles helt af på en rist og pakkes derefter i lufttætte kagedåser, så de bevarer deres sprødhed.

opskrift-smakager-med-lakrids-og-tranebaer-lagkagehuset-5-of-7

   

6 kommentarer

  • Sofie

    Lyder lækre 🙂
    Hvordan kan det være at dine ikke for den mørke/brune farve som Emilys?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Acie

      Ja, det er jo et glimrende spørgsmål;)

      Jeg tænker at noget er billedbehandling og vores grafiske præferencer og noget andet er valget af lakridspulver, samt forskelligheder i vores ovne.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sofie

      Det er så fint, tak for svar 😉
      Jeg kaster mig i hvert fald ud i dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • This looks yummy and seems to be a try worth!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Hvor er de søde dåser fra? 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Acie

      De er fra Søstrene Grene – det er et par år siden de er købt, men jeg synes jeg har set lignende i år 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til årets julebord..