Room makeover af børneværelset – del I.. – ACIE
#Søndagsshopping - en blød barselsgarderobe..

Room makeover af børneværelset – del I..

For ikke så lang tid siden fortalte jeg, at vi havde købt en voksenseng til Elises værelse – og den slags har jo nogle lavpraktiske konsekvenser. For hvor skulle den være? Og hvad med de ting, der nu var der i forvejen?

Den nye seng blev altså startskuddet til en lille room makeover af hendes værelse, der – når ret skal være ret – på sin vis også trængte til et lille løft fra ‘nusery’ til rigtigt børneværelse. I kan se hvordan det så ud tidligere HER, HER og HER. Pænt, nydeligt og lidt magert. Det trængte til et lille løft:)

[Før… Kaos!]

Med indtoget af den nye voksenseng havde indretningen formeret sig til det rene kaos. Min ammestol røg i kælderen og alt andet røg i en stor bunke. Og så måtte jeg ellers igang med at tænke. Step 1 var at få malet endevæggen i en festlig farve. Da vi flyttede ind, boede der en radiator på den væg, men den fik vi flyttet over under vinduet, hvorfor vi nu var efterladt med både en ujævn vægmaling og blottede radiatorrør. Usexet.

Da jeg så farven LAZY SUMMER hos Dyrup var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være den. Det er den perfekte lyserøde. Fersken-lækker uden at være for babylyserød. Varm og lækker. Jo. Den skulle det være. Det kommer iøvrigt nok heller ikke bag på nogen, at det var dén jeg faldt for;)

[Igang – jeg burde have grundet mine rør først. Men som den rare mand i Dyrup-forretningen i Lyngby sagde. “Hvad er det værste der kan ske? PRØV!”.. Så det gjorde jeg. Og det fungerede helt fint]

Jeg har aldrig (I kid you not) malet en væg før i mit liv. Så det var altså med en hvis portion ærefrygt, at jeg gik igang med projektet – men altså. Hvor svært kan det være og what’s the worst that could happen? Bevæbnet med malertape, afdækningsplast, rulle og pensel gik jeg i krig. Det med malertapen er det kedeligste ved sådan et projekt. Især når man, som jeg, kun skal male en væg og derfor skal have tapet af hele vejen rundt. Og ind under gulvpanelet. Men det gik. Og så gik jeg iøvrigt igang.

Helt forkert, har jeg sidenhen erfaret – det er fristende, at gøre som jeg, og tage alle kanterne først, men malingen bliver pænest hvis man maler våd-i-våd og det kan man altså ikke, hvis man har taget kanterne først. Allerbedst er det derfor at være to – én til at male kanter og én til de store flader.

[Her bor Elise<3 ]

Men men – resultatet blev nu helt glimrende på trods af både manglende erfaring og det med kanterne. Malingen dækker ret fint, så jeg kunne nøjes med at give væggen en grundig tur om formiddagen og så gå efter de værste helligdage om eftermiddagen. Og det var dét – jeg har lyst til at skrive, at det var så let, at enhver idiot kan finde ud af det. Faktisk gav det mig helt blod på tanden og jeg har virkelig lyst til at give en af væggene i mor-værelset en tur magen til. En ægte blogger må da have en lyserød fotovæg. Ik’? 😉

[Det færdige resultat inden møbler – jeg elsker seriøst den farve!]

I var også virkelig mange, der var begejstrede for farven, da jeg viste den frem på stories, mens jeg malede. Det forstår jeg godt. Mange spurgte efter en farvekode, men hvis jeg skal være ærlig, tror jeg egentlig det nemmeste er at gå ned i den lokale Dyrup og bede om farven ved dens navn, LAZY SUMMER… For god ordens skyld får I alligevel farvekoden hér: PPG1068-4.

Og det her er så det endelige resultat. Jeg er selv helt stolt over, hvor godt det blev – og jeg glæder mig til at vise jer resten af værelset også, men det må blive i sit eget indlæg, for ellers var det her altså blevet for langt et skriv.

Iøvrigt og en sidenote – jeg kan umuligt være den eneste, der føler sig draget af mere modige farvevalg i boligen.. Jeg bliver sindssygt inspireret af de smart damer på instagram og overvejer nu alle mulige smarte støvede nuancer til hele huset på den måde hvor både vægge, døre, paneler og lofter får en tur. Jeg er ikke sikker på, at jeg har modet til det, men der er virkeligt mange fine bud på den slags lige her.

30 kommentarer

 • Det er bare så fint! Jeg elsker farven, hylden og bordsættet 🙂 Tak for inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Cathrine

  Hej Christine. Så fint! Vi overtager selv hus snart og skal til at indrette børneværelse, så skønt med inspiration!!! Hvor er de pæne skabe fra? IKEA? Vi leder nemlig efter pæne gulv-til-loft skabe 🙂 kh AC

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker den dusede rosalignende nuanche 😀💓.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hvor fint! Jeg har et helt værelse stående til min efterhånden 8 mdr gamle baby. Indtil videre bliver det brugt til opbevaring, for jeg kan død og pine ikke samle mig sammen til at gøre noget ved det når hun alligevel altid er sammen med os – både når hun sover og er vågen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det er blevet SÅ pænt! Og virkelig fint med de malede rør, det er en god idé at tage dem med, når man svinger penslen.
  Ps. Jeg tænker, at Sophie og Anna er én og samme mavesure person…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hvorfor har du rør i barneværelset? Det virker som om at I har strukket jer max på boligpris og derfor ikke har haft råd til at renovere og få pæne møbler….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Jeg har tænkt det samme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

   Ja og det er forkert at hun kalder det hus for en patricier villa synes jeg.. Kan huske at hun i en periode havde i sidebar at hun boede i en palæ villa. Acie jeg har slet ikke noget imod dig, men dit hus er ikke hverken palæ villa eller patricier villa. Ret skal være ret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna B

   Stop dig selv – du fremstår som en (jaloux) tåbe.

   Definitionen på patriciervilla udarbejdet af erhvervsstyrelsen: https://boligejer.dk/file/217602/patricia.pdf

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

   Hvorfor er jeg jaloux fordi jeg påpeger det ikke er en patricier villa? Et af kendetegnene ved en patricer villa er at det er et stort hus, og det kan man ikke ligefrem sige at tilfældet her? Det er et okay standard hus, men ikke det som Acie prøver at få det til at virke som.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Joost

   Ej undskyld, men den her kommentar er simpelthen for komisk😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette WK

   Åhh ha da. Godt du ikke kommer hjem til mig. Jeg har hverken makset mig selv ud på mit boliglån eller brugt alle mine penge på møbler. Jeg er bare nærig!! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Wow hvorfor spørger du om sådan noget? Det virker ikke særlig pænt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hej Sophie!
   Den gamle huskeregel om at hvis du ikke har noget godt at sige, så ti stille…. den holder stadig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Woooow 😂😂 haha vild kommentar! Fordi sådan ser de fleste ældre bygninger ud i Københavnsområdet? Og hvordan kan du udtale dig sådan når du absolut intet ved om det? Wauw 😅

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabina

   Du må da være sprit nu følger, hvis du endnu ikke har set de mange luks forbedringer de har lavet i huset, for ikke at tale om max lækre nye som gamle møbler.

   Dernæst, hvad kommer det dig hvad hvordan folk bruger dine penge?!

   Og så tænker jeg ikke et barn tager skade af at vide hvordan hverken rør eller radiator ser ud…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Hvad kommer det dig ved?
   At have rør i rummet er ikke ensbetydende med at man ikke har råd. Det kan være tid og prioritering der gør det. Men hvis det var et økonomisk spørgsmål, så kom det stadig ikke dig ved.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Iøvrigt er det nok ikke nogen de har installeret! Har du nogensinde hørt om at rør ikke løber i væggene i alle huse?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Buus

   I børnehaven og skolen lærer man i dag børnene, at nogle tanker skal man lade blive inde i hovedet, og nogle må man gerne sige højt. Og hvis man ikke har noget positivt at sig (som i dette tilfælde), så skal man holde sin mund og lade tankerne blive inde i hovedet. Find en anden og lad dit mund-diarré gå ud over. Tænk over hvordan du behandler andre. For dette er ikke spor konstruktivt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Hvor er det blevet flot!! Får selv lyst til at gå i gang med babyværelset, men “problemet” er at vi har en søn på et år og nu venter vi en pige, så de skal dele værelse – what to do? xD #luksusproblem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Hvad med grå? Eller noget fint unisex tapet? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Måske noget fint småblomstret grønt tapet? Så er det både til drenge og piger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai Møller

  Så fint! 🙂 Fandt du egentlig nogensinde en vinder af velour puffen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Du mener stolen, ik? 🙂

   Jeps – den er på vej til en glad lille pige i Nykøbing!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Så fint! Hvor er bord og stole og vippedyret fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Det kommer i vol II 😉 Ej – det er fra Minitude og Bloomingville!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den farve er SÅ flot! Når jeg engang får et hus, og måske mig eget værelse 😉 vil jeg forsøge at huske denne farve. Og du har så evig ret, enhver blogger har brug for en lyserød fotovæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • It turned out super cute!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Søndagsshopping - en blød barselsgarderobe..