Du læser nu
Opskrift på hjemmelavet æblegrød

Opskrift på hjemmelavet æblegrød

Opskrift pa? gammeldags æblegrød (6 of 7)

Opskrift pa? gammeldags æblegrød (5 of 7)

Der er nogle ting, der hænger uløseligt sammen med efteråret – danske æbler er så absolut én af dem. Jeg har tidligere delt en masse æbleopskrifter (se blandt andet mine opskrifter på en varm snueknuser, apple fritters og den letteste OG lækreste æblekage), for det er jo typisk sådan med æbler at man lige pludselig får en kæmpe portion og så skal man finde på. Sådan er det ihvertfald for mig:) I år er ingen undtagelse i løbet af ugen skrev en kollega og spurgte om jeg var interesseret i nogle æbler fra hendes sommerhus, for hun var ved at drukne. Den slags tilbud kan jeg ikke takke nej til, så dagen efter var jeg således 5kg æbler rigere.

Da jeg var barn havde vi et æbletræ i haven, som hvert år producerede sin egen vægt i æbler. Det var helt vildt. Min mor var således også mester i diverse æbleopskrifter – til dato er der (ihvertfald) 3 ting, som kun min mor kan lave helt rigtigt. Frikadeller, lagkage og æblegrød. Ligegyldigt hvor meget jeg øver mig er mine frikadeller fx aldrig blevet helt ligeså gode som dem min mor kan præstere. Lagkagen har jeg endnu ikke forsøgt mig med (… den er så legendarisk og med hjemmegjort abrikosfyld, at jeg nærmest føler mig defeated fra start), men æblegrøden tør jeg næsten sige, at jeg godt kan konkurrere med. Muligvis fordi det er samme opskrift, men altså..

Nuvel. Min opskrift på god gammeldags hjemmelavet æblegrød får I altså hér. Det er såre simpelt, men det tager lidt tid at skrælle de mange æbler:)

Opskrift – Hjemmelavet æblegrød

(stor portion – jeg fryser gerne små portioner ned. Det fungerer helt glimrende!)

– 2 kg æbler

– 1 god tyk vaniliestang

– 150g sukker

– 4 dl vand

Skræl alle æblerne og fjern stilke, kernehuse med videre. Hver omhyggelig med at få hele kernehuset fjernet, for ellers kommer der sådan nogle træls små kernehus-flager i grøden. Her er det en fordel med en æbledeler (sådan en har min mand bragt ind i husholdningen.. det blev jeg først opmærksom på efter jeg havde klargjort alle æblerne.. fordømt.). Skær dem i små bidder – jeg skar æblerne i 4 både, som jeg halverede på midten efterfølgende. Men det var også nogle små søde æbler i denne omgang:) Smid æblestykkerne i en stor gryde og tilsæt de 4 dl vand, sukker og vaniliestangen. Jeg skar stangen op og blandede vaniliekornene med lidt at sukkeret. Derudover smed jeg også de tomme stænger i, så de kunne koge med. Lad herefter æblerne koge til grød – mine kogte i 30-40 minutter og jeg rørte lidt i dem ca. hvert 10. minut.. Når grøden er færdig skal den lige stå og køle i gryden inden den kommes på køl. Eller spises, bevares 😉

Opskrift pa? gammeldags æblegrød (1 of 7)

Opskrift pa? gammeldags æblegrød (2 of 7)Opskrift pa? gammeldags æblegrød (3 of 7)

Opskrift pa? gammeldags æblegrød (7 of 7)Opskrift pa? gammeldags æblegrød (4 of 7)

 Kommentar (1)
  • Jeg eeeelsker æblegrød, jeg spiser det sammen med min skyr til morgenmad (med mandler). Din opskrift skal også prøves.

    I forhold til frikadellerne har jeg, efter flere års forsøg, fundet ud af, at det handler om panden. Lige meget hvor mange gange jeg fulgte min mor og mormors opskrift, blev det bare aldrig rigtig godt, før jeg skiftede min pande ud med en støbejernspande. Tror vores pander er alt for moderne og bare ikke giver samme “skorpe” på frikadellerne -jeg kan i hvert fald nu lave “mormorfrikadeller”, på min støbejernspande.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top