Du læser nu
Hverdagsopskrift – kartoffel/porre suppe

Hverdagsopskrift – kartoffel/porre suppe

opskrift nem og lækker kartoffel porre supper comfort food (1 of 5)

Idag er det Thanksgiving og vi har allesammen pakket os ind i blød jersey og uldne gevandter, bilerne er proppet til randen med alskens lækkerier og kursen er sat mod upstate New York og Hunter Mountain, hvor vi skal bo de næste par dage. Og mens vi har gang i comfort food á la american, tænkte jeg, at det var passende med en gang comfort food á la Kajen til jer derhjemme, hvor det vel – ret beset – ikke er ret meget andet end en hverdagsaften i november.

I sidste uge lavede jeg nemlig kartoffel/porre-suppe, og Skjorten var så begejstret at jeg har lovet at lave det igen inden alt for længe. Jeg kan godt lide den rustik og fyldig, og med lidt knas på toppen i form af friske forårsløg, kalkunbacon og nogle hjemmelavede kartoffel-chips – en skøn symfoni af konsistenser og rig på smag. Mhhmmm. Opskriften får I her:

Opskrift – kartoffel/porre-suppe

 • 50g smør
 • 2 porre i skiver
 • 500g kartofler i små tern
 • 1 løg
 • 9 dl hønsebouillon
 • salt og peber
 • Lidt chili
 • ½ dl fløde
 • 1 dl mælk
 • 1 bundt forårsløg
 • 1 pakke kalkunbacon

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Læg en enkelt lille kartoffel til side til garniture. Skær porre og løg i ca 2 cm tykke skiver. “Rist” det hele af i smørret i en stor gryde i ca 5 minutter. Tilsæt bouillonen og lad det simre i ca. 10-15 minutter under låg. Når grøntsagerne er kogt møre blendes de med en stavblender (for det mere rustikke resultat) eller i en blender (for et mere glat resultat). Tilsæt herefter fløde, mælk og smag til med salt, (rigeligt friskværnet) peber og et drys chili for at give lidt varme.

Som garniture snittes et bundt forårsløg og kalkunbaconen ristes af på en pande. Den tiloversblevne kartoffel snittes i papirstynde skiver, der lige får lov til at ligge på et stykke køkkenrulle for at komme af med den værste fugt. De friteres derefter på en pande i olie og drypper igen af på køkkenrullen når de er blevet sprøde og gyldne. Suppen serveres rygende varm og evt med et stykke godt grøft brød til<3

opskrift nem og lækker kartoffel porre supper comfort food (3 of 5)opskrift nem og lækker kartoffel porre supper comfort food (4 of 5)opskrift nem og lækker kartoffel porre supper comfort food (5 of 5)opskrift nem og lækker kartoffel porre supper comfort food (2 of 5)

 Kommentarer (2)
  • Hvis jeg er doven, så køber jeg den bare – selvom man jo burde lave den selv, når man alligevel laver kylling i ny og næ:)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top