Du læser nu
5 ting du skal vide om nytårschampagnen

5 ting du skal vide om nytårschampagnen

rigtig-champagne-til-nytar-2-of-2

Jeg er begyndt at varme op til nytår herhjemme. Vi skal fejre den med gode venner, og efter en stille nytårsaften i Alperne med min (then) husband-to-be sidste år, så glæder jeg mig lidt til et vennebrag i år. Hvis ikke den her kjole havde været mere eller mindre udsolgt, så havde jeg klikket den hjem – i stedet bliver det nok en lille sort sag, der allerede hænger i skabet. De skal jo også luftes;) Og så må man jo istedet pifte det lidt op med nogle accessories – og hvilken accessory er mere vigtig nytårsaften end champagnen (og bevares – sikkerhedsbrillerne, hvis I skal i nærheden af fyrværkeri)?! Derfor får I her 5 boblende facts I skal vide om jeres nytårschampagne – eller, champagne in general. Den slags kan man ikke drikke for lidt af hele året rundt, hvis I spørger mig;)

 1. CHAMPAGNE… er altid fransk
  Kun inden for grænserne af Champagne-distriktet i Frankrig må man kalde mousserende vin for champagne. Området strækker sig over 5 amter, 150 km øst for Paris. Vinmarkerne ligger omkring 320 forskellige små byer. Hver by kaldes en cru. Andre vindistrikter i Frankrig har lov at kalde boblerne for Crémant. I Spanien hedder det Cava, i Italien Spumante, i Tyskland Sekt, og i USA og Australien fremstiller man Sparkling. Men champagne fremstilles altså kun i Champagne.
 2. CHAMPAGNE… blandes af forskellige druer
  Den klassiske champagneblanding består oftest af de tre druesorter Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay i forskellige blandingsforhold.
 3. CHAMPAGNE… skal modnes over år
  Modningen af champagne spiller en central rolle i den endelige kvalitet. Minimumstiden for modning er 15 måneder for en non-vintage champagne, og 3 år for vintage champagne.
 4. CHAMPAGNE… er ikke altid tør
  Brut er tør champagne, det vil sige champagne med højest 15 gram sukker pr. liter. Det er den mest udbredte champagne. Sec indeholder mellem 17 og 35 gram sukker pr. liter og er lidt sødere end brut, men stadig tør. Demi-Sec indeholder mellem 33 og 50 gram sukker pr. liter og kan karakteriseres som sød – det er den søde, du skal vælge til kransekagen eller desserten.
 5. CHAMPAGNE… ligger bedst på langs
  Champagne udvikler sig hele tiden, fra den første gæring til påsætning af prop – og lang tid derefter. Derhjemme skal du derfor opbevare din champagne mørkt, køligt (ca. 10 – 13 grader) og liggende. Så giver du din champagne de bedst mulige forudsætninger for at modne over tid – og give den bedste smagsoplevelse, når tiden kommer til at springe proppen.

rigtig-champagne-nytar-1-of-2

Rigtig godt nytår derude – jeg håber I får et brag af en fest <3

 Kommentarer (6)
 • Men det er ikke rigtigt, at champagne altid er blandet af flere druesorter. Blanc de blancs er betegnelsen for champagne udelukkende lavet på chardonnay:-)

 • Super fedt og lærerigt indlæg! Har haft en champagne til at stå i over et år (spørg mig ikke hvorfor) og skyndte mig lige at ligge den på langs – ved dog ikke om det er for sent xD

 • Øv øv nu kan man igen ikke se dine billeder på mobilen 🙁
  Godt nytår og ja champagne skal der til om et par dage….

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top