Du læser nu
Weekend-idé: hjemmelavet granola..

Weekend-idé: hjemmelavet granola..

hjemmelavet-musli-granola-7-of-12

Jeg kunne skrive mange bevingede ord om min storebror, men idag vil jeg nøjes med at give ham credit for at være the master of breakfasts. Få ting står højere på min indre lykke-liste end minderne om dovne weekend-morgener på terrassen i New York, ungernes morgenhår, god kaffe og min storebrors breakfast menu. Ser I – både hans breakfast bagels, omeletter  og granola er l.e.g.e.n.d.a.r.y.. Og så var det jo ham, der introducerede mig for mit drøn af en kaffemaskine – nej, morgenmad á la min storebror er noget helt særligt….

hjemmelavet-musli-granola-1-of-12

Og selvom weekend-morgenerne i New York er et lukket kapitel (for now, at least), så behøver den gode morgenmad jo ikke at være det… Derfor har jeg været igang med at lave granola (… eller ‘honningsristet müsli, om man vil) á la min storebror, og allerede nu tæller jeg ned til at hælde den over en kop skyr og flankere den af friske bær. Mhmm… Favorit. Opskriften finder I nedenfor:)

hjemmelavet-musli-granola-3-of-12

Opskrift – hjemmelavet granola

 • Havregryn
 • Kanel
 • Honning
 • Nødder

Fordel havregryn i et jævnt (ikke for tykt) lag på en bageplade med bagepapir. Hak nødder of your choice lidt groft og drøs ud over – jeg kan godt lide mandler, men det kan man helt selv styre. Drys (lidt forsigtigt) lidt kanel og slut af med drissle økologisk honning ud over pladen (be generous;) ). Bag midt i ovnen ved 150grader i ca 20 minutter – men hold lige øje med det, for det må ikke blive brændt og ovne er forskellige:)

hjemmelavet-musli-granola-9-of-12

Jeg elsker at spise den hjemmelavede granola på skyr, med friske bær og lidt ekstra honning i weekenden, og til hverdag drysser jeg lidt over mine havregryn.

hjemmelavet-musli-granola-6-of-12

hjemmelavet-musli-granola-10-of-12

hjemmelavet-musli-granola-12-of-12We

 Kommentarer (6)
 • Hjemmelavet müsli (som jeg stædigt insisterer på at kalde det #bonderøv), er helt fantastisk. Jeg laver og spiser det konstant, efter jeg fandt ud af, hvor nemt det er. Halleluja! Endelig har jeg fundet en ting, som kan gøre morgener bare lidt mere tiltrækkende 😉

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 • Hvis du har mod på det, så prøv at tilsætte hele boghvedekerner og ind i ovnen. Det giver det lækreste knas og smager himmelsk 🙂

 • Har lige et spørgsmål, som slet ikke har med det her indlæg at gøre. Bliver du egentlig kaldt acie som den der lækre, syltede grøntsag på en leverpostejsmad? Eller udtales det [æisi]?
  Kh en trofast og nysgerrig læser 🙂 <3

  • Både og <3 Dansk-sprogede kalder mig for leverpostejs-grøntsagen, mens engelsksprogede vælger den mere engelske variant – jeg lystrer begge del 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top